Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Ολοκλήρωση εργασιών διαγράμμισης σε τμήματα του οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα ΠέλλαςΟλοκλήρωση εργασιών διαγράμμισης σε τμήματα του οδικού δικτύου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Εκτελείται το έργο που αφορά την ‘Αποκατάσταση στοιχείων ασφαλείας οδικού δικτύου ευθύνης Π.Ε. Πέλλας’ από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συνολικού προϋπολογισμό 240.000,00 €.

Στο πλαίσιο της σύμβασης του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας, όπως παρακάτω:

1.       Παράκαμψη Έδεσσας (τμήμα της Εθνικής Οδού 2)
2.      Αριδαία (από γέφυρα ποταμού Μογλενίτσα) –Ριζοχώρι – Φιλώτεια – Φούστανη – Νότια – Περίκλεια – Αρχάγγελος
3.      Αρχάγγελος – όρια Ν. Πέλλας / Κιλκίς
4.      Αριδαία (από οδό Καπετάν Γαρέφη – Δασάκι) – Σωσάνδρα (εκτός των μονόδρομων του οικισμού) – Προμάχοι (είσοδος οικισμού)
5.      Επαρχιακή οδός Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου από την Δ/ση Μεγαπλατάνου έως και Λουτρά Λουτρακίου
6.      Εξαπλάτανος – Μάνδαλο
7.      Μάνδαλο – Προφήτης Ηλίας – έως και Δ/ση με επαρχιακή οδό Μαυροβούνι – Άψαλος
8.     Μαυροβούνι – Δ/ση Σεβαστειανών (Ε.Ο.2).

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί και το οδικό τμήμα Λιποχώρι – Άσπρο – Σταυροδρόμι – Εσώβαλτα – Ακρολίμνη – Είσοδος Κρύας βρύσης, το οποίο ήδη υλοποιείται.

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου έχουν γίνει εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και αποξήλωση παλαιών στηθαίων όπου υπήρχε ανάγκη, τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση πινακίδων.
Έκθεση ζωγραφικής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ΠέλλαΈκθεση ζωγραφικής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα

Εγκαίνια: Παρασκευή 05 Απριλίου, ώρα 19:30, αίθ. Παρθεναγωγείου – Έδεσσα


            Σε μία υψηλού επιπέδου έκθεση ζωγραφικής με έργα του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας σας προσκαλεί η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
            Η έκθεση, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ. έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Ζωγράφων που αναδεικνύεται μέσα από καλαίσθητες απεικονίσεις με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας.
            “Η προσπάθεια μύησης στη ζωγραφική και γενικότερα στον πολιτισμό είναι διαρκής και αέναη και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υποστηρίζει δράσεις και επιδιώκει συνεργασίες που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να εντείνουν την επαφή τους με την τέχνη. Έτσι, μπορούν να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν σε μία έκθεση ζωγραφικής. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με σπουδαίο πολιτισμό και πλούσια παράδοση και είμαι σίγουρη ότι θα 'αγκαλιάσει' και αυτή την πρωτοβουλία. Σας προσκαλώ να τιμήσετε κυρίως, τους δημιουργούς των έργων τέχνης με την παρουσία σας” ανέφερε στο κάλεσμα της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
            Η έκθεση υποστηρίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Θα διαρκέσει από τις 05 έως τις 12 Απριλίου, ενώ, οι ώρες λειτουργίας καθορίζονται ως εξής: Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:30, Σάββατο – Κυριακή, 11:00 – 14:00.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...