Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας μυούνται στα μυστικά της Ασιατικής Κουζίνας


Ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια που υλοποιήθηκε ποτέ στο χώρο της "Μαγειρικής Τέχνης" στην Ελλάδα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν, το διήμερο 16-17/1/2018 στη Θεσσαλονίκη, οι Chef του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας. Το σεμινάριο με τίτλο "How to be a Great Chef & Asia Cuisine hor Hotel Buffet" έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace και το παρακολούθησαν οι σπουδαστές υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρο. Τη διεκπεραίωση της διοργάνωσης ανέλαβε η ιδιαίτερα δραστήρια σε τέτοια θέματα Λέσχη Αρχιμαγείρων-Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ", με καλεσμένους τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, τo Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας και ορισμένα ιδιωτικά ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλος προσκεκλημένος και κεντρική μορφή του σεμιναρίου ήταν, ο παγκοσμίου φήμης Ταϋλανδέζος Chef Willment Leong, ιδρυτής και "ψυχή" του διεθνές κινήματος "WORLD CHEFS WITHOUT BORDERS" το οποίο προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη το έχει ανάγκη.

Ο περίφημος Ταϋλανδός Chef την πρώτη μέρα του σεμιναρίου έδωσε διάλεξη με θέμα "How to be a Great Chef", αναλύοντας στους εκκολαπτόμενους αρχιμάγειρες τα πρώτα βήματα ενός νέου Μάγειρα, καθώς και τις πτυχές του επαγγέλματος της Μαγειρικής Τέχνης, βγαλμένες από την ίδια του τη ζωή, ένα πολύτιμο απόσταγμα εμπειρίας και σοφίας μέσα από την οπτική ενός ατόμου, πραγματικό "είδωλο" στο χώρο της μαγειρικής και της εθελοντισμού.

Τη δεύτερη μέρα οι σπουδαστές του ΙΕΚ, είχαν την ευκαιρία να τον ζήσουν από κοντά "εν ώρα δράσης". Μαγείρεψε, αναλύοντας παράλληλα τα μυστικά της Ασιατικής κουζίνας, δίνοντας τη χαρά στο κοινό του να δοκιμάσει τις εξωτικές λιχουδιές για τις οποίες έχει γίνει διάσημος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσία του ΙΕΚ Έδεσσας στην διοργάνωση, ως του μοναδικού Δημοσίου ΙΕΚ που είχε την τιμή να παραβρεθεί, μνημονεύθηκε δεόντως, από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων και πρέσβη της Ελλάδας στους "WORLD CHEFS WITHOUT BORDERS", κο Γκότση Χρήστο, ο οποίος και επαίνεσε δημόσια στην ομιλία του το ΙΕΚ Έδεσσας, τόσο για τις επιτυχίες του στους διαγωνισμούς μαγειρικής όσο και για την επαγγελματική δουλειά που λαμβάνει χώρα σε ένα ΙΕΚ, που βρίσκεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας όπως αυτή της Έδεσσας.



«Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» στον Δήμο Αλμωπίας


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ
 Με το σύνθημα «Χάρισε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο σου» ο Δήμος Αλμωπίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας και ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στη συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας και ώρες 10:00 - 14:00.
Για τους μικρούς μας φίλους έχουμε ετοιμάσει εκπληξούλες και τους περιμένουμε με πολύ χαρά.
Επίσης όσα παιδιά επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση Καραγκιόζη τις ώρες 10:30 - 11:30 και 12:00 - 1:00 με τιμή εισιτηρίου μόνο 2€.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της ιδέας της επανάχρησης και η προσφορά ενός μηνύματος κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Όσοι επιθυμούμε να χαρίσουμε ένα δώρο στον άγνωστο φίλο μας ας το πράξουμε.
«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Τρείς γέροι κουβέντιαζαν τα προβλήματά τους.

Δήμαρχος Αλμωπίας: "...Το όνομα της Μακεδονίας ανήκει στους Έλληνες και οι Έλληνες δεν το παραχωρούν..."


Ας ακούσουν οι αγαπητοί γείτονες από την άλλη πλευρά των συνόρων τη φωνή μας. Τη φωνή των Μακεδόνων, που κατοικούν σ' αυτά τα χώματα 2500 χρόνια: Η Ελληνική μας ψυχή δεν αντέχει αυτό που επιθυμείτε. Δεν έχουμε το δικαίωμα να σας δώσουμε κάτι που δε μας ανήκει προσωπικά. Το όνομά της Μακεδονίας κληρονομήθηκε σε μας απ' τους προγόνους μας και εμείς θα το κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Ας ακούσουν και οι δικοί μας κυβερνώντες τη βούλησή μας ξεκάθαρα: Να μην παραχωρήσετε ούτε μια σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας. Το όνομα της Μακεδονίας ανήκει στους Έλληνες και οι Έλληνες δεν το παραχωρούν. Ούτε σύνθετη ονομασία, ούτε παράγωγα.

Στα εθνικά θέματα οι πολιτικές θέσεις είναι ζήτημα ψυχής και συνείδησης. Ο πατριωτισμός εδράζεται στην ψυχή μας!!! Το δίκαιο τελικά είναι πάντα με τον πατριώτη!!!


Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

Μουσικο-Χορο-Θεατρική παράσταση στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας


Μοναδική Μουσικο-Χορο-Θεατρική παράσταση, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Η πολιτιστική θεατρική ομάδα ΕΚΦΡΑΣΗ Αλμωπίας σε συνεργασία με το μουσικό συγκρότημα CHOUSKA και το μπαλέτο της τέχνης χορού ΑΦΡΟΔΙΤΗ σας προσκαλούν σε μία μοναδική Μουσικο-Χορο-Θεατρική παράσταση, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου ώρα 9μμ στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
Στο σαξόφωνο/κλαρίνο Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον συντοπίτης μας Γιάννη Δίσκο, σε μοναδικές ζωντανές εκτελέσεις, στην παρουσίαση των καινούργιων μουσικών δημιουργιών του συγκροτήματος CHOUSKA.


Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία ΣΥΜΒΟΛΗ, ΤΟΞΙΔΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ, ΠΑΡΘΕΝΗΣ, κομμωτήριο ΟΛΓΑ

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Εξαπλατάνου που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.


Διακοπή ηλεκτροδότησης έχει σημειωθεί σήμερα πρωινές ώρες στην Δ.Ε. Εξαπλατάνου (Ανατολική Αλμωπία), λόγω βλάβης στο δίκτυο.
Ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη ΔΕΔΔΗΕ και αναμένουμε την αποκατάσταση της βλάβης.

18/1/2018

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Εξαπλατάνου που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...