Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά στον αγροτικό τομέα

 


Έδεσσα, 10 Φεβρουαρίου 2021

 

Απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό στον  Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή, για την προστασία του περιβάλλοντος από τα πλαστικά στον αγροτικό τομέα

 

Εξαιρετικά θετική ανταπόκριση είχε η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, για την προστασία της υπαίθρου από τα πλαστικά και υπολείμματα αγροτικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιβανός ευχαρίστησε τον κ. Τζαμτζή για τις προτάσεις του, που αφορούν στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων προσώπων για την συλλογή και επανάχρηση των πλαστικών, συσκευασιών και υπολειμμάτων από την αγροτική δραστηριότητα, μέσω ενός κατάλληλου συστήματος συλλογής, διαχείρισης, επιστροφής στις εταιρίες διανομής και ανακύκλωσης. Ακόμη, ο κ. Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει στην υλοποίηση σχετικών δράσεων, οι οποίες έχουν εξάλλου θεσμοθετηθεί με πρόσφατη νομοθεσία. Η συγκεκριμένη νομοθεσία επεκτείνεται συνεχώς και με νέα νομοθετήματα, μέσα από την συνεργασία του Υπουργείου με επιστημονικούς κι άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Στην απάντηση του ο κ. Λιβανός αναφέρει: 

 


Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Επιδιώκω η συνεργασία μου με τον κ. Υπουργό να είναι τακτική και με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες καταγράφω συνοπτικά στην σχετική αλληλογραφία μας. Η Πέλλα είναι κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή και, μέσα από την συνεργασία μας, το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να δρομολογεί δράσεις ή λύσεις σε προβλήματα που αφορούν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη όλης της Ελλάδας».   

Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Αριδαίας 11/02/2021



 Λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Αριδαίας 11/02/2021


•Λόγω των νέων μέτρων την Πέμπτη 11/2/2021  θα λειτουργήσει η κεντρική καθώς και η παράλληλη ως προς τη λαϊκή της Αριδαίας αγορά στις οδούς που αναφέρονται παρακάτω.


•Παρακαλούμε θερμά ΟΛΟΥΣ τους πολίτες , να μην σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον χώρο της παράλληλης λαϊκής ( Καπετάν Γαρέφη και Αγίου Δημητρίου )από τις 00:00 έως και τις 14:30 ώστε να μπορούν οι πωλητές να ανοίξουν τους πάγκους τους .


• Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΜΕΤΡΑ με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετά από έλεγχο και διαπίστωση παράβασης προβλέπεται  πρόστιμο όπως ορίζει η νομοθεσία.


•Οι πολίτες θα προσέρχονται με μάσκα και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ τους.


•Όλοι οι πωλητές θα πρέπει να τηρούν στον πάγκο τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, Σε διαφορετική περίπτωση, μετά από έλεγχο και διαπίστωση παράβασης προβλέπεται  πρόστιμο όπως ορίζει η νομοθεσία.


•Στον χάρτη όπως φαίνεται, στους χώρους που σημειώνονται με ΚΟΚΚΙΝΗ διαγράμμιση θα τοποθετηθούν οι παρακάτω πωλητές με την σειρά που εμφανίζεται.


•Ο δρόμος με την ΜΠΛΕ διαγράμμιση θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για την διέλευση πολιτών.

•Στον χώρο της παράλληλης λαϊκής θα υπάρχει διαγράμμιση η οποία θα καθορίζει αριθμητικά την κάθε θέση των πωλητών ώστε να τοποθετηθούν άμεσα με το αντίστοιχο νούμερο που θα τους οριστεί .


Διαδικτυακά μαθήματα 2021 από το Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας (ΩΔΕς)

 


Δελτίο τύπου

Ωδείο Δήμου Έδεσσας (ΩΔΕς)


Συνεχίζουμε!

 

Στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας, προσπαθώντας να στηρίξουμε μαθητές και γονείς σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, μετά τα δωρεάν δίδακτρα για το τρίμηνο Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ανακοινώνουμε έκπτωση 50%  στα δίδακτρα  για τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη. Μαθητές και καθηγητές άπαντες παρόντες, συνεχίζουν να θέτουν νέους στόχους, ενώ παράλληλα, όλοι διαθέτουν το μουσικό όργανο που χρειάζονται για την προσωπική τους μελέτη μέσω της “δανειστικής οργανοθήκης” του ΩΔΕς.

Δεν σταματάμε όμως εκεί, τα διαδικτυακά μας σεμινάρια, μας ταξίδεψαν μέχρι την άκρη της Ευρώπης. Οι συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κύθηρα, Ρόδο αλλά και από την ομογένεια του Λονδίνου, μας δίνουν δύναμη αλλά και υποχρέωση να συνεχίσουμε. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα νέα μας σεμινάρια, συνεχίζοντας τον προγραμματισμένο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων.

Παράλληλα, οι εγγραφές συνεχίζονται και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Η ζωή χρειάζεται την Μουσική Παιδεία. Εμείς, στο Δημοτικό Ωδείο Έδεσσας προσπαθούμε να την προσφέρουμε με μαθήματα, παρουσιάσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Μείνετε συντονισμένοι για το νέο μας πρόγραμμα “work in progress, under construction”

 

Ωδείο Δήμου Έδεσσας (ΩΔΕς)

ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...