Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Πρόληψη και προστασία από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην Π.Ε. Πέλλας


Πρόληψη και προστασία από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα στην Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: “Οι δημόσιες υπηρεσίες στο πλευρό των πολιτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ενόψει υψηλών θερμοκρασιών”

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε σήμερα από τα αρμόδια στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και έδωσε ειδικές οδηγίες για την υφιστάμενη κατάσταση και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Καθώς ήδη παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες και αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας (καύσωνας), η κα Αηδονά ζήτησε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ο τοπικός μηχανισμός πολιτικής προστασίας, ενώ όλες οι υπηρεσίες να διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και, ιδίως, ευπαθών κοινωνικών ομάδων που μπορεί να επηρεαστεί δυσμενώς η υγεία τους.

«Έχουμε τη δυνατότητα σήμερα να γνωρίζουμε με αρκετή ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις προσεχείς ημέρες, οπότε είναι σκόπιμο να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας. Οι πολίτες χρειάζεται να είναι ευαισθητοποιημένοι για την προστασία της υγείας τους, ιδίως αυτοί που έχουν παθολογικό ιστορικό, ενώ η πολιτεία χρειάζεται να λαμβάνει ειδική μέριμνα για την προστασία των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με την ευκαιρία, ζητώ την ευαισθητοποίηση και προσοχή όλων των πολιτών στην προστασία του δασικού μας πλούτου από πυρκαγιές. Το φυσικό περιβάλλον της Πέλλας είναι το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Όπως λέγεται, έχουμε δανειστεί τους φυσικούς πόρους και τα οικοσυστήματα από τις επόμενες γενιές και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε και να τα «επιστρέψουμε», στα παιδιά των παιδιών μας, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση» ανέφερε σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα Αθανασιάδου - Αηδονά.Γιάννης Σηφάκης : Οι αποφάσεις του Υπουργού για το επιτραπέζιο ροδάκινο μετά από μεγάλη σύσκεψη


Γιάννης Σηφάκης :  Μεγάλη σύσκεψη του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου με βουλευτές, Ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας για την επισιτιστική και για την διεκδίκηση στήριξης του επιτραπέζιου ροδάκινου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την άλλη βδομάδα η Υπουργική Απόφαση για επισιτιστική και χυμοποίηση
Διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής και (με στοιχειοθέτηση της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών) διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης απευθείας στον παραγωγό.  
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.06.2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεγάλη σύσκεψη με συμμετοχή βουλευτών Πέλλας και Ημαθίας, οργανώσεις παραγωγών και συνεταιρισμούς Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης και Λάρισας με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον Υφυπουργό Πέτρο Κόκκαλη.
Οι αποφάσεις του Υπουργού είναι οι ακόλουθες: 
1. Υπογράφεται την επόμενη βδομάδα η Υπουργική απόφαση για την έναρξη του προγράμματος δωρεάν διάθεσης νωπών ροδακίνων και χυμοποίησης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για την περίοδο 01/07/2017 έως 30/06/2018. Θα δίδεται η δυνατότητα χυμοποίησης ποσοτήτων ως το 50% των συνολικά διαθέσιμων
2. Επικυρώνεται από το Υπουργείο η κατανομή ποσοτήτων επισιτιστικής ανάμεσα στις οργανώσεις των 4 Νομών με τον τρόπο που οι ίδιες οι οργανώσεις έχουν συνεννοηθεί μετά από δημοκρατικές διαδικασίες.
3. Θα κατανεμηθούν οι 2000 επιπλέον τόνοι που είναι στην ευχέρεια του Υπουργείου που θα διατεθούν με τρόπο που το επιτραπέζιο ροδάκινο να πάρει το συντριπτικό ποσοστό λόγω του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει στην διάθεση του. 
4. Ήδη ετοιμάστηκε ο φάκελος για την διεκδίκηση στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 15 Ιουλίου σημαντικής αύξησης των ποσοτήτων επισιτιστικής βοήθειας. Ακόμη στοιχειοθετείται η μείωση εισοδήματος για να διεκδικηθεί στρεμματική ενίσχυση των παραγωγών. 


120.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβων στο οδικό δίκτυο


120.000,00 € από την Π.Ε. Πέλλας για τον ηλεκτροφωτισμό κόμβων στο οδικό δίκτυο


Εντός των επόμενων ημερών και μετά τις απαραίτητες δοκιμές θα ηλεκτροδοτηθούν οι τρείς (3) κόμβοι Δωροθέας, Σεβαστειανών και Λουτροχωρίου που κατασκευάστηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 120.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας.


«Βελτιώνουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τον ηλεκτροφωτισμό σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς μας που χαρακτηρίζονται από επικινδυνότητα. Η γενικότερη συντήρηση του οδικού δικτύου, αν και απαιτεί πολύπλευρη παρέμβαση αποτελεί προτεραιότητά μας. Πρόσφατα, μάλιστα, εισηγήθηκα και η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού ώστε να προχωρήσει ένα ακόμη έργο που αφορά τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών οδικού δικτύου για το τρέχον έτος συνολικού προϋπολογισμού 50.000,00 €. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, αξιοποιώντας πόρους και μέσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ


Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή με πρώτο υπογράφοντα το Βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου  προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την αναλγησία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία συντάσσοντας τους ειδικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτούς που αφορούν τα ορθοπεδικά είδη με ιδιαίτερα εξευτελιστικά ποσά, ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτους τους χιλιάδες ενδιαφερόμενους ασθενείς.
Στην κατατεθείσα αυτή ερώτηση, αφού επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα είδη είναι άκρως πολυδάπανα, και οι 300.000 περίπου ασθενείς ( μέσα σ’ αυτούς και τα ΑΜΕΑ ) αδυνατούν να τα προμηθευτούν χωρίς την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να δώσει άμεσα λύση αυξάνοντας τον προϋπολογισμό σε τέτοιο ύψος ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες των συγκεκριμένων ασθενών.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κοινωνικά ανάλγητη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βάζει ουσιαστικά χιλιάδες ασθενείς να αγοράσουν  τα προσθετικά είδη και τα ορθωτικά μηχανήματά τους!!!  

Κύριε Υπουργέ,
Χωρίς καμία σκέψη φαίνεται να συντάσσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τους ειδικούς προϋπολογισμούς του  ΕΟΠΥΥ και ειδικά αυτούς που αφορούν τα ορθοπεδικά είδη, όπως δημοσιεύτηκε στις 22 Μαΐου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφήνοντας ουσιαστικά ακάλυπτους χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα, στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ των ορθοπεδικών ειδών, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο παράλογα μικρό ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι ανάγκες των χιλιάδων ασθενών, κάνοντας κανείς απλούς υπολογισμούς ανέρχονται σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη. 
Στην επί παραγγελία κατηγορία ορθοπεδικών ειδών εμπίπτουν τα τεχνητά μέλη κάτω και άνω άκρων, οι κηδεμόνες σκολίωσης/κύφωσης, οι ορθωτικοί κηδεμόνες για παιδιά και ενήλικες, τα συστήματα βάδισης σε παραπληγίες, τα ειδικά καθίσματα με πρόπλασμα σε νευρομυικές παραλύσεις, τα υποδήματα και πέλματα διαβήτη και τα υποδήματα με ειδική διαμόρφωση. Τα συγκεκριμένα είδη είναι άκρως πολυδάπανα, και οι 300.000 ασθενείς (όπως τους υπολογίζουμε), μέσα σε αυτούς και τα Α.Μ.Ε.Α., αδυνατούν να τα προμηθευτούν χωρίς την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ.
Αποτελεί άξιο απορίας, ποιος συνέταξε τον προϋπολογισμό και με ποιο σκεπτικό, όταν το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε το 10% των αναγκών! Η Κοινωνική αναλγησία σε όλο το μεγαλείο της!

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε: 
1. Με ποιο σκεπτικό ο προϋπολογισμός στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ που αφορά τα ορθοπεδικά είδη ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 1,4 εκατ. ευρώ και από πού θεωρείτε ότι μπορούν να καλυφθούν οι ασθενείς με αυτό το ύψος ποσού;
2. Έχετε πρόθεση να διορθώσετε τον προϋπολογισμό στην υποκατηγορία ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ που αφορά τα ορθοπεδικά είδη, αυξάνοντας το ποσό, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αυτής της ευπαθούς κατηγορίας των πολιτών;


    ΟI ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.


Τεράστιες οι ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς.
Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας έχουν κάνει τέχνη η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκειμένου να θολώνουν τα νερά για τις τεράστιες ευθύνες τους, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με αφορμή την απάντηση της Ευρ. Επιτροπής στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη που προειδοποιούσε για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών και φέτος από τους παιδικούς σταθμούς.
Την ώρα που σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν 50.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, η Ευρ. Επιτροπή δηλώνει προκλητικά ότι «τα παιδιά που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες και οικογένειες της εργατικής τάξης δεν αποκλείονται, και υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη των αναγκών τους». Στις ίδιες διαβεβαιώσεις περί δήθεν σχεδόν πλήρους κάλυψης των αναγκών των παιδιών επιδίδεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρώντας να κάνει το άσπρο - μαύρο και να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.
Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Οι αυξημένες ανάγκες για παιδικούς σταθμούς που υπάρχουν και καταγράφηκαν έφεραν στην επιφάνεια και φέτος την αγωνία που βιώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι γονείς που τα παιδιά τους αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς και καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προσχολική αγωγή, αλλά και τη δυσκολία όσων γονιών τα παιδιά τους γίνονται δεκτά αφού πληρώνουν αδρά στις ιδιωτικές δομές που τους κατευθύνει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για  μια σειρά υπηρεσιών, από το  φαγητό έως τη μεταφορά τους και άλλες παιδαγωγικές δραστηριότητες, όπως αυτές των αθλητικών και  πολιτιστικών δράσεων, που θα έπρεπε οργανικά να εντάσσονται σ΄ ένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρσι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με προηγούμενη ερώτησή της είχε καταγγείλει την αλλαγή του τρόπου υλοποίησης  του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για τη φιλοξενία παιδιών σε ιδιωτικές και δημοτικές δομές (που σε αυτή τη φάση για τη χώρα μας περιλαμβάνει κατά προτεραιότητα εθνικούς πόρους και ελάχιστους από το ΕΣΠΑ), το γεγονός δηλαδή ότι η χρηματοδότηση δεν δίνεται πλέον στις δημόσιες δομές, αλλά απευθείας στον κάθε ωφελούμενο. Η αλλαγή αυτή οδήγησε στην ενίσχυση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών σε βάρος των δημοσίων δομών και της διεύρυνσής τους, με αποτέλεσμα περίπου 10.000 κουπόνια του προγράμματος πέρσι να μείνουν αδιάθετα, επειδή οι γονείς δεν έβρισκαν δομές στην περιοχή τους.
Γίνεται φανερό ότι από την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν εξαιρούνται ούτε η φροντίδα και η  αγωγή των παιδιών.
Η απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αγωγής και φροντίδας του παιδιού και κατάλληλων δομών, που θα έπρεπε να υλοποιούνται  υπό την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, η παντελής έλλειψη εξειδικευμένου και βοηθητικού προσωπικού, τα πολυάριθμα τμήματα, τα συνολικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης, αλλά και η άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε άλλους τομείς, όπως ιδίως στην υγεία, είναι η άγρια αντιλαϊκή πραγματικότητα που στηρίζουν και προωθούν η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα το κεφάλαιο συνεχίζει να απολαμβάνει μια σειρά από ευρωενωσιακές και κρατικές χρηματοδοτήσεις - προερχόμενες από τη φορολογία του λαού - και ποικίλες φοροαπαλλαγές.
Η αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων ζευγαριών για την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που κατακλύζουν τη ζωή τους, πρέπει να εκφραστεί μέσα από τον οργανωμένο αγώνα τους, διεκδικώντας:
Αποκλειστικά δωρεάν Παιδεία για όλους. Εδώ και τώρα Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Προνήπια και νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο για όλα τα παιδιά. Σίτιση για όλα τα παιδιά με ευθύνη του κράτους. Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους (νηπιαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους).
Οι διεκδικήσεις αυτές απαιτούν σύγκρουση με την εξουσία και οικονομία που έχει ως κριτήριο το κέρδος του μεγάλου κεφαλαίου και συνδέονται με την πάλη για μια κοινωνία που στο επίκεντρο της θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.  

27/6/2017                                        Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»


«ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»

Καλό καλοκαίρι μας ευχήθηκαν τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου την προηγούμενη Τετάρτη 21 Ιούνη 2017 στο μικρό θεατράκι Βαροσίου. Με την καθοδήγηση της Θεατρολόγου Ηρώς Γεωργίου, ξεδίπλωσαν για άλλη μια φορά τη Θεατρική δυναμική τους και προσέφεραν μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, χρησιμοποιώντας μια απλή αλλά βροντερή φωνή: τη φωνή της αγάπης, που καταδικάζει τον πόλεμο και τον θάνατο επιλέγοντας τη χαρά της ζωής! Το αστείρευτο κέφι τους και η δροσιά της νιότης τους, σύμμαχοι του ταλέντου τους καθώς από τα πολύ μικρά ως και τα μεγαλύτερα παιδιά, απόδωσαν το εξαιρετικό παραμύθι «Ο Στρατάρχης», κερδίζοντας άξια το χειροκρότημα του κοινού.
Η βιωματική πίστη στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης, ως ουσία ζωής και διέξοδος απέναντι στις ολέθριες επιπτώσεις του πολέμου, καθιστά το έργο της Ζωρζ Σαρρή, ως ένα από τα πιο διακριτά αντιπολεμικά έργα της νεοελληνικής παιδικής λογοτεχνίας. Η ανθρωποκεντρική του οπτική, με συγκροτημένη και στοχαστική στάση, με λόγο ελάχιστα καταγγελτικό, αλλά με γενναίες δόσεις τρυφερότητας και άφθονης συγκίνησης, αποτελεί ένα συμπυκνωμένο μανιφέστο ενάντια σε πάσης φύσεως σύρραξη και αντιπαράθεση.
Στο τέλος της παράστασης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν μαθήματα και συμμετείχαν στις δράσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου τη φετινή Θεατρική περίοδο 2016-2017.Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους με το Θεατρικό Εργαστήρι, για τον Σεπτέμβρη, όπου θα χαράξουν νέα ρότα, για νέα Θεατρικά ταξίδια και νέες εμπειρίες.
Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου ευχαριστεί θερμά τη Θεατρολόγο Ηρώ Γεωργίου για την άψογη συνεργασία και κυρίως για την διαρκή διάθεση της να  μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της στους μικρούς μαθητές, μπολιάζοντας τους την αγάπη για την Τέχνη  του Θεάτρου. Επίσης ευχαριστεί θερμά τους γονείς και κηδεμόνες που εμπιστεύονται το Εδεσσαϊκό Θέατρο.


Γιάννης Σηφάκης : Η Πέλλα μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο – Επισιτιστική στο ροδάκινο – Διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης


Γιάννης Σηφάκης :  Η Πέλλα μπήκε για τα καλά στο προσκήνιο – Επισιτιστική στο ροδάκινο – Διεκδίκηση στρεμματικής ενίσχυσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μεγαλύτερων ποσοτήτων επισιτιστικής
Συμφωνία ΟΠ και συνεταιρισμών Πέλλας ( μέσω του ΣΕΑΣ) και ΟΠ Ημαθίας για την κατανομή των ποσοτήτων δωρεάν διάθεσης ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες αντί του Ρώσικου εμπάργκο για πρώτη φορά από την εκκίνηση της επισιτιστικής πριν 3 χρόνια. Συγκεκριμένες ποσότητες θα οδηγηθούν στην επισιτιστική από την Πέλλα. 
Ετοιμάστηκε ο φάκελος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ειδικό πρόγραμμα για τα ροδάκινα για να δοθεί στρεμματική ενίσχυση στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδακίνων. 
Το Υπουργείο ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γενναία αύξηση των ποσοτήτων επισιτιστικής για το ροδάκινο. 
Ξεκίνησε δυναμικά η δωρεάν διάθεση ροδακίνων σε ευπαθείς ομάδες στην Πέλλα. Ήδη 500 τόνοι ροδακίνων από την Πέλλα έχουν διατεθεί στην επισιτιστική και ετοιμάζονται οι επόμενες αποστολές.
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου η σύσκεψη Πέλλας – Ημαθίας με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για το 2017.
Οι αγρότες ζητούν ποσότητες επισιτιστικής από τους 2000 τόνους που μπορεί να διαθέσει το Υπουργείο με απόφαση τους να διατεθούν στο ροδάκινο. 
Ο βουλευτής που ξεκίνησε πέρσι την προσπάθεια οργάνωσης των αγροτών της Πέλλας για να μπουν στα προγράμματα ( με πρώτο το πρόγραμμα επισιτιστικής λόγω του εμπάργκο) παρακολουθεί πολύ στενά σε πολύ καλή συνεργασία με όλες τις ΟΠ της Πέλλας την προώθηση του προγράμματος και την πορεία του φακέλου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 
Ο ΑΣ Πρόμαχοι απέκτησε τους Τσίκο και Στούπη


Ο ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους ποδοσφαιριστές Τσίκο Νικόλαο (μέσος) και Στούπη Πέτρο (αμυντικός), οι οποίοι υπόγραψαν μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα  μέχρι τον Ιούνιο του 2018.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...