Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ

Στη δέσμευσή του για την εύρεση πόρων που θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την εναρμόνιση των παιδικών χαρών σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας από τους Δημάρχους της χώρας να καταγράψουν τις ανάγκες στις παιδικές χαρές των Δήμων τους έως 31/5/2017, υποβάλλοντας τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε επόμενη φάση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία έγκρισης πόρων λόγω της αδυναμίας των Δήμων να ανταποκριθούν σε αυτό.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Δήμος Αλμωπίας θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να συνταχθούν εντός της προθεσμίας τα τεχνικά δελτία, με στόχο να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους από το Υπουργείο. Ήδη στην πόλη της Αριδαίας θα αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι του 2017 η κατασκευή δύο πιστοποιημένων παιδικών χαρών μέσα από το έργο “Ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας”. Παράλληλα, εργαζόμαστε με την Τεχνική μας Υπηρεσία και τον συνεργάτη μου αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Γεωργίου για να ετοιμάσουμε τα τεχνικά δελτία που θα αφορούν σε παιδικές χαρές σε αρκετά χωριά του Δήμου μας».

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Να δοθεί λύση για έγκαιρη ολοκλήρωση της χρονιάς των βιοποριστών εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Γιαννιτσών»


Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
«Να δοθεί λύση για έγκαιρη ολοκλήρωση της χρονιάς των βιοποριστών εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Γιαννιτσών» 

Με αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή το υπόμνημα διαμαρτυρίας των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γιαννιτσών, για την επιμήκυνση κατά ένα μήνα της σχολικής χρονιάς.
Η παράταση του εκπαιδευτικού έτους μέχρι την 31ηΙουλίου, αποφασίστηκε από το Υπουργείο προκειμένου όπως ανακοινώθηκε να αναπληρωθούν μαθήματα που χάθηκαν, χωρίς απολύτως καμία ευθύνη των ενήλικων εκπαιδευομένων. Όπως τονίζουν στο υπόμνημά τους, οι ίδιοι υπήρξαν συνεπέστατοι στη φοίτησή τους, αντίθετα, πολλοί εκπαιδευτές δεν έχουν έλθει ακόμη – απόδειξη της συνεχιζόμενης προχειρότητας και ανεπάρκειας στη στελέχωση του συγκεκριμένου ΣΔΕ με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι εκπαιδευόμενοι, έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, περιμένοντας τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, να δουλέψουν σε αγροτικές και άλλες εποχικές εργασίες για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν θα μπορέσουν να κάνουν αν η χρονιά παραταθεί. Και όπως υπογραμμίζουν στο υπόμνημά τους, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα καταφέρουν, λόγω πιεστικών βιοποριστικών αναγκών να φοιτήσουν τον Ιούλιο με προφανή τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά. Γι’ αυτό και δηλώνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν αυξημένο ωράριο – ακόμη και Σάββατα – ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί.
Με την αναφορά του στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης, καταθέτει το δίκαιο αίτημα να βρεθεί ταχύτατα η ενδεδειγμένη λύση, στο πρόβλημα που – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – αντιμετωπίζουν οι ενήλικες βιοποριστές εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Γιαννιτσών.

Το Τμήμα Συνοδών Βουνού του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα Λουτρά


ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΔΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΤΟΥΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ


Το Τμήμα Συνοδών Βουνού του Δημόσιου ΙΕΚ Αριδαίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος στα Λουτρά. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός από τους σπουδαστές, ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Γιώργος Γιόρτσος καθώς επίσης και καθηγητές.

Το συγκεκριμένο τμήμα δημιουργήθηκε μετά από παρότρυνση του ίδιου του Δημάρχου προς τον κ. Γιόρτσο, καθώς στόχος της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών είναι να εντάξει και αυτή τη δραστηριότητα, δηλαδή την αξιοποίηση των μονοπατιών και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου που έχει η Λουτρόπολη του Δήμου μας σε συνάρτηση με την δυνατότητα των επισκεπτών να γνωρίσουν και αυτή την εμπειρία κατά τη διαμονή τους στην περιοχή μας. Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο κ. Γιόρτσος τον Δήμαρχο, οι σπουδαστές από τον ερχόμενο Ιούλιο θα είναι σε θέση να κάνουν την πρακτική τους άσκηση και θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν ανάλογη αίτηση προς τη Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση, ενώ σπουδαστές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα, είδαν τον χώρο ο οποίος θα φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και πρόκειται για ένα πετρόχτιστο κτίριο μέσα στην καταπράσινη βλάστηση που σήμερα παραμένει ανενεργό. Τέλος, είδαν από κοντά τα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, όπου γνώρισαν το Διοικητικό προσωπικό και ξεναγήθηκαν στους χώρους που η σημερινή Διοίκηση τα μετέφερε, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα οικονομικά μεγέθη της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και τους παρότρυνε να πραγματοποιήσουν κάποια από τα μαθήματά τους στους χώρους της Λουτρόπολης που ενδείκνυνται για το αντικείμενο των σπουδών τους.
Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (29 Απριλίου 2017)


Συνεχίζοντας τις δράσεις της η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων, πραγματοποίησε τον προγραμματισμένο καθαρισμό κοινόχρηστων "υιοθετημένων" τομέων του οικισμού, φύτεψε λουλούδια σε διάφορα σημεία, ενώ μοίρασε δεκάδες ζωγραφισμένες γλάστρες από προηγούμενη δράση της, σε νοικοκυριά του χωριού.

Οι γλάστρες συνοδεύονταν από ρίζες τριανταφυλλιάς, τις οποίες θα φυτέψουν οι αποδέκτες των δώρων, και θα τοποθετηθούν στα στενά δρομάκια του χωριού, αποπνέοντας έτσι στον διαβάτη, ένα αίσθημα νοικοκυροσύνης και φροντίδας για τον τόπο. Επίσης η ομάδα μοίρασε αρκετές ρίζες τριανταφυλλιάς σε κατοίκους που ενδιαφέρθηκαν να εμπλουτίσουν τους κήπους τους.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέα παρτέρια στο παλιό Ηρώον, όπου φυτεύτηκαν επίσης λουλούδια και επισκευάστηκε η περίφραξη της παιδικής χαράς, η οποία είχε υποστεί ζημιές από άγνωστους.

Στη συνέχεια καθαρίστηκε η αμφιθεατρική πρόσοψη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και ξεχορταριάστηκαν τα σκαλιά ένθεν κακείθεν της γιγάντιας εικόνας του πολιούχου και προστάτη του χωριού.

Τέλος, από προικισμένα με καλλιτεχνικά χαρίσματα μέλη της ομάδας, ζωγραφίστηκε με πολύχρωμα σχέδια το τμήμα του τοίχου, στον δρόμο προς τα σχολεία του χωριού.

Χαρακτηριστικό της πολύ δημιουργικής ημέρας, η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή νέων μελών-εθελοντών, γεγονός που χαροποιεί τα παλιότερα στελέχη και δίνει ελπιδοφόρες υποσχέσεις για συνέχεια και γιγάντωση της προσπάθειας. 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...