Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Να δοθεί λύση για έγκαιρη ολοκλήρωση της χρονιάς των βιοποριστών εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Γιαννιτσών»


Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
«Να δοθεί λύση για έγκαιρη ολοκλήρωση της χρονιάς των βιοποριστών εκπαιδευομένων του ΣΔΕ Γιαννιτσών» 

Με αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε στη Βουλή το υπόμνημα διαμαρτυρίας των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Γιαννιτσών, για την επιμήκυνση κατά ένα μήνα της σχολικής χρονιάς.
Η παράταση του εκπαιδευτικού έτους μέχρι την 31ηΙουλίου, αποφασίστηκε από το Υπουργείο προκειμένου όπως ανακοινώθηκε να αναπληρωθούν μαθήματα που χάθηκαν, χωρίς απολύτως καμία ευθύνη των ενήλικων εκπαιδευομένων. Όπως τονίζουν στο υπόμνημά τους, οι ίδιοι υπήρξαν συνεπέστατοι στη φοίτησή τους, αντίθετα, πολλοί εκπαιδευτές δεν έχουν έλθει ακόμη – απόδειξη της συνεχιζόμενης προχειρότητας και ανεπάρκειας στη στελέχωση του συγκεκριμένου ΣΔΕ με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι εκπαιδευόμενοι, έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, περιμένοντας τους 3 καλοκαιρινούς μήνες, να δουλέψουν σε αγροτικές και άλλες εποχικές εργασίες για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν θα μπορέσουν να κάνουν αν η χρονιά παραταθεί. Και όπως υπογραμμίζουν στο υπόμνημά τους, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα καταφέρουν, λόγω πιεστικών βιοποριστικών αναγκών να φοιτήσουν τον Ιούλιο με προφανή τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά. Γι’ αυτό και δηλώνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν αυξημένο ωράριο – ακόμη και Σάββατα – ώστε η χρονιά να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, όπως εξ αρχής είχε προγραμματιστεί.
Με την αναφορά του στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης, καταθέτει το δίκαιο αίτημα να βρεθεί ταχύτατα η ενδεδειγμένη λύση, στο πρόβλημα που – χωρίς δική τους υπαιτιότητα – αντιμετωπίζουν οι ενήλικες βιοποριστές εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Γιαννιτσών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...