Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Κλειστό τη Δευτέρα 14/9 το τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών της ΠΕ Πέλλας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Διοικητήριο Πέλλας - Έδεσσα

ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: 58200

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2381351201

ΑΡΙΘ.ΤΗΛ/ΤΥΠΙΑΣ:2381-3-51239

ΗΛ.Δ/ΝΣΗ: grantiper@pella.gr

    Έδεσσα, 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μετά από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος Κορονοϊού Covid-19, σε στέλεχος της υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών της ΠΕ Πέλλας, σας ενημερώνουμε ότι, για προληπτικούς λόγους και για τη διενέργεια απολύμανσης των εγκαταστάσεων, η υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. 

Οι πολίτες παρακαλούνται να χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας για την επικοινωνία τους με την υπηρεσία, ενώ για εξαιρετικά επείγοντα θέματα μπορούν να απευθύνονται στην έδρα της υπηρεσίας, στην Έδεσσα. 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και την κατανόηση. 


Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


13-09-20 Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

1.Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8:15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:

Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:

➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ

➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή

➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή

➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

2.Κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορωνοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν λάβει εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 16.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και

όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας,

καθώς και για προσωρινή αναστολή λειτουργίας από 14.9.2020 έως και 18.9.2020 των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών των ακολούθων σχολικών μονάδων:

- του Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου

- του Νηπιαγωγείου Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου και

- του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.

για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Εκδίδεται σχετική ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους Διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση schools@civilprotection.gr.

 

Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, #ΜαθαίνουμεΑσφαλείς.


πηγή...https://www.minedu.gov.gr

Εθελοντική αιμοδοσία από την Τράπεζα Αίματος Προμάχων



 Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, (εορτή Υψώσεως του Σταυρού) η Τράπεζα Αίματος Προμάχων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Νεότητας Προμάχων τις ώρες 9.30 π.μ. μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.

Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη  να δώσουν το δυναμικό, όπως πάντα, παρόν τους και να εμπλουτίσουν το αποθεματικό της Τράπεζας, προσφέροντας το ανεκτίμητο δώρο ζωής.

Έχουν προβλεφθεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι συμμετέχοντες το μόνο που θα πρέπει να φέρουν, είναι η ατομική τους μάσκα.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»



 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ &  ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

11/9/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», μετά τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των Σχολικών μονάδων του Ν. Πέλλας και τη γενικότερη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, επισημαίνει τα εξής:

▲ Ως εκπαιδευτικοί της Α/θμιας Εκπαίδευσης θα είμαστε τη Δευτέρα 14/9/2020 όλοι στα σχολεία μας για τον αγιασμό και θα υποδεχθούμε με χαμόγελο και αγάπη τους μαθητές και τις μαθήτριές μας!

▲ Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ολοκληρωθούν όλα όσα απαιτούνται για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, εξαιτίας της πανδημίας και να δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή την αναστάτωση που προκλήθηκε.

 ▲ Τέλος, να υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτηση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού! 


ΤΟ Δ.Σ.

Κοινή δήλωση των Δημάρχων της Π.Ε. Πέλλας σχετικά με την αναστολή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.


 Οι τέσσερεις Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας: Δημήτρης Γιάννου Έδεσσας, Γρηγόρης Στάμκος Πέλλας, Χρήστος Μπάτσης Αλμωπίας και Κατερίνα Ιγνατιάδου Σκύδρας,  σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκύδρας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, σχετικά με τις εξελίξεις για την κοινή απόφασή τους που είχε ληφθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 για τριήμερη αναστολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς , κι αφού έλαβαν  υπόψη τους τα παρακάτω:

• τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σύμφωνα και με τα  δεδομένα της σημερινής ημέρας κι ότι η έγκαιρη πρόληψη είναι η προτιμότερη στάση και λύση για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης,

• εκφράζοντας  το σύνολο της κοινωνίας που αγωνιά κι ανησυχεί από την εξάπλωση της νόσου,

• ότι το ζήτημα είναι σοβαρό, ουσιαστικό και ζωτικό καθώς αποσκοπεί στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας,

• ότι πάνω απ΄όλα αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια και η προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας κι όλης της κοινωνίας, 

• ότι η τοπική αυτοδιοίκηση γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου μας κι ότι εργαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα για την ομαλή κι ασφαλή λειτουργία των σχολείων της Π.Ε. Πέλλας,

εξετάζοντας και συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω

• ζητούν από την κεντρική διοίκηση, τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά και συμφώνησαν με τις ενέργειες μας, όπως επίσης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν θέση σχετικά με τη λήψη απόφασης για την αναστολή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

• βεβαιώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα την κοινωνία μας ότι το ζήτημα σε κάθε περίπτωση θα έχει αποσαφηνιστεί έγκαιρα και όλοι θα γνωρίζουν τι θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.


Οι Δήμαρχοι

Δημήτρης Γιάννου Δήμαρχος Έδεσσας

Γρηγόρης Στάμκος Δήμαρχος Πέλλας

Χρήστος Μπάτσης Δήμαρχος Αλμωπίας

Κατερίνα Ιγνατιάδου Δήμαρχος Σκύδρας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...