Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας

 


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 06/08/2021

Θέμα: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας

 

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πυρκαγιών. Στο πλαίσιο της έγκαιρης λήψης μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων  φυσικών φαινομένων και καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα, έχει ενεργοποιηθεί στο σύνολο των κοινοτήτων. Ο Δήμος Αλμωπίας συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αριδαίας και όλους τους Προέδρους.
Εκτός από το προσωπικό πολιτικής προστασίας βρίσκονται επίσης στη διάθεση του Δήμου, φορτωτές,
Grader και JCB, ώστε να συνδράμουν εάν χρειαστεί.

Με την συνεισφορά όλων μας θα διαχειριστούμε τις όποιες πιθανές εστίες πυρκαγιάς προκύψουν, κάτι το οποίο απευχόμαστε όλοι.

Ακόμη υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι απαγορεύεται για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο το άναμμα φωτιάς σε υπαίθριο χώρο, καθώς και οι εργασίες σε δασικές ζώνες για τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιών, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:  https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά οικοσυστήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

 


Έδεσσα, 5/8/2021

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα περιαστικά οικοσυστήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Υπευθυνότητα για την προστασία του δασικού μας πλούτου»

 

 

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, κατ’ εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, απαγορεύεται για την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 η κυκλοφορία σε ευαίσθητα δασικά περιαστικά οικοσυστήματα Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά οικοσυστήματα των περιοχών «Φ.Ο.Ε.-Χίλια Πεύκα» του Δήμου Έδεσσας, του Ορεινού όγκου άνωθεν των Τοπικών Κοινοτήτων Λάκας, Πλαγιαρίου, Αραβησσού, Αχλαδοχωρίου, Νέου Μηλοτόπου, Ελευθεροχωρίου, του δρόμου προς την Παλαιά Κρώμνη και το άλσος Αγροσυκιάς του Δήμου Πέλλας, καθώς και των δασικών περιοχών και αλσυλλίων του Δήμου Αλμωπίας. Ιδιαίτερα ευαίσθητα οικοσυστήματα για δασική πυρκαγιά είναι αυτά των κωνοφόρων δέντρων.  

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες ώστε να συμβάλλουν στην αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Πέλλας: «Η Ελλάδα φλέγεται. Είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του δασικού μας πλούτου να επιδείξουμε όλοι οι πολίτες μέγιστη ευθύνη, αποφεύγοντας κάθε κίνηση που μπορεί να προκαλέσει την έναρξη δασικής πυρκαγιάς. Η έκδοση της Απόφασης για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα της ΠΕ Πέλλας είναι ένα μέτρο πρόληψης για την προστασία των περιαστικών οικοσυστημάτων της Πέλλας που παρέχουν οξυγόνο και δυνατότητες αναψυχής και ανάπτυξης για εμάς και τις επόμενες γενιές». 

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στα δάση και στα βουνά.

Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, παρακαλούμε όλους τους προέδρους και τους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας, να έχουν τα βυτία γεμάτα με νερό, σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς.

Επίσης, μέχρι και τη Δευτέρα 09/08 απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία στα δάση και στα βουνά. Δεν επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λόγο.

Αν δούμε πυρκαγιά ειδοποιούμε άμεσα το 199.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...