Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Τα νέα της Πέλλας (Τεύχος 70).

 


































Ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της 18ης Οκτωβρίου και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα



Έδεσσα, 16/10/2020                                                

Προς:

 

1. Τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές αρχές, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Συλλόγους και Σωματεία Π.Ε. Πέλλας – Μέσα Ενημέρωσης

Θέμα: Ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της 18ης Οκτωβρίου και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, μετά από την ένταξη της ΠΕ Πέλλας στην κατηγορία υψηλού επιδημιολογικού επιπέδου

Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», η Π.Ε. Πέλλας εντάσσεται στις περιοχές «υψηλού» επιδημιολογικού επιπέδου. Επομένως, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεορτασμού της 18ης Οκτωβρίου για την Απελευθέρωση της Έδεσσας από τους Τούρκους και Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, απαιτείται να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ρυθμίσεις για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών, όπως η τέλεση δοξολογίας και η τέλεση μνημόσυνου και κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο κατά την μέρα της εορτής σύμφωνα με το πρόγραμμα που εκδόθηκε, προβλέπεται να υπάρχουν ένα (1) άτομο ανά 15 τ.μ. και έως πενήντα (50) άτομα με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης, προβλέπεται η τήρηση αποστάσεων ενάμιση (1,5) μέτρου.

Συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοïού COVID-19,  οι τοπικές αρχές και φορείς που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις του συνεορτασμού παρακαλούνται για την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων του ενάμιση (1,5) μέτρου. Επίσης, παρακαλούνται στον εξωτερικό χώρο του μνημείου να αποφευχθεί η δημιουργία ομάδων προσώπων άνω των εννέα (9) ατόμων.

Ελπίζοντας στη συνεργασία σας για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, εύχομαι υγεία και αισιοδοξία σε όλους, ώστε να τιμήσουμε και φέτος την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και να εορτάσουμε την Απελευθέρωση της Έδεσσας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

  Ιορδάνης Τζαμτζής

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών



Έδεσσα, 16-10-2020

 

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που επλήγησαν από τον COVID-19 

Την αποζημίωση των παραγωγών κηπευτικών που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν την παραγωγή τους στις αγορές, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19, ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αιτείται την αποζημίωση που συνδέονται με τη βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας της Πέλλας, αλλά και την επιβίωση της τοπικής αγοράς η οποία βασίζεται στα αγροτικά εισοδήματα. Ακολουθεί απόσπασμα από την επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η πανδημία του Κορωνιού είχε ολέθριες συνέπειες στην διάθεση των κηπευτικών προϊόντων των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας καθώς σε μεγάλα διαστήματα της Ανοιξιάτικης και της Καλοκαιρινής περιόδου, πετάχθηκαν μεγάλες ποσότητες κηπευτικών λόγω της αδυναμίας απορρόφησής τους από την αγορά. Το καταστροφικό οικονομικό αποτέλεσμα έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να συνεχίσουν την καλλιέργεια κηπευτικών και αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικής επιβίωσης.

Με βάση τα προηγούμενα, θεωρούμε ότι με βάση τα στοιχεία στρεμμάτων και παραγωγής που σας διαβιβάζουμε θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ενισχυθούν οικονομικά οι παραγωγοί ώστε να μην διακοπεί ο κύκλος παραγωγής κηπευτικών, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και ελλείψεις προϊόντων στην αγορά.

 

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...