Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Συναντήσεις σε Κρανιά ( κτηνοτρόφους), Γιαννιτσά ( Φ.Ι.Χ. διεθνών μεταφορών) και Άνυδρο ( εγκαίνια Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου)


Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη με κτηνοτρόφους στην Κρανιά, με την Ομοσπονδία φορτηγών αυτοκινήτων Διεθνών Μεταφορών και παρουσία του στα εγκαίνια του Ειδικού Γυμνασίου στο Άνυδρο 

Άνυδρο
Στην ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία ίδρυσης του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο πάνδημο και πολύχρονο αίτημα της κοινωνίας του Νομού και ιδιαίτερα της κοινωνίας των ΑΜΕΑ και των γονέων τους που δίνουν καθημερινή μάχη για την επιβίωση και καλυτέρευση των συνθηκών ζωής τους. Ακόμη πέρσι και φέτος εγκρίθηκαν πολλοί περισσότεροι αναπληρωτές σε ειδικά σχολεία και ιδρύθηκαν πολλά τμήματα ένταξης στα σχολεία και της Πέλλας.
Εξήρε την απόφαση ίδρυσης του σχολείου στην περιοχή της Σκύδρας που είναι κέντρο του Νομού με δεδομένο ότι είναι η μόνη δομή σε όλο τον Νομό για τον σκοπό αυτό.

Γιαννιτσά    
Ο βουλευτής συναντήθηκε με την ομοσπονδία φορτηγών αυτοκινήτων δημόσιων μεταφορών και τοπικά σωματεία της Πέλλας. Οι αυτοκινητιστές ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν τα «Ελληνικά» φορτηγά και ζήτησαν συναντήσεις με συγκεκριμένα Υπουργεία για την λύση τους. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συντονίσει τις σχετικές ενέργειες. 

Κρανιά   
Στην συνάντηση με τους κτηνοτρόφους αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχει η κτηνοτροφική δραστηριότητα στην Πέλλα, συζητήθηκε η ανάγκη οργάνωσης των κτηνοτρόφων σε συλλόγους και σε οργανώσεις παραγωγών και απαντήθηκαν σειρά ερωτημάτων που είχαν οι κτηνοτρόφοι. Συμφωνήθηκε εκ νέου συνάντηση για να προχωρήσουν τα παραπάνω.



Εδεσσαϊκό Θέατρο: Ανοίγει η αυλαία της Νεανικής Σκηνής με τα «ΚΟΚΚΑΛΑ» του Ανδρέα Φλουράκη


Ανοίγει η αυλαία της Νεανικής Σκηνής με τα «ΚΟΚΚΑΛΑ»
του Ανδρέα Φλουράκη

Η ανάγκη διερεύνησης θεμάτων που αφορούν τους εφήβους μέσα από το Θέατρο, άνοιξε ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας για το Εδεσσαϊκό Θέατρο, φιλοδοξώντας μέσα από αυτό να δώσει την ευκαιρία στο ιδιαίτερο αυτό κοινό να απολαύσει  παραστάσεις και δρώμενα που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τόσο ως προς τη θεματική τους, όσο και προς τη δημιουργική τους προσέγγιση.
Η Νεανική Σκηνή είναι πλέον γεγονός και ανοίγει αυλαία με την εγγύηση της υπογραφής τόσο του συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη όσο και της Θεατρολόγου Ηρώς Γεωργίου που ανέλαβε την σκηνοθεσία του έργου «Κόκαλα».

5 έφηβοι στην σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης…..
5 έφηβοι στο μεταίχμιο δύο κόσμων: του κόσμου των παιδιών και της ενηλικίωσης…
5 έφηβοι ακροβατούν μεταξύ των απαιτήσεων και των προβληματισμών που παράγεται από στο σύγχρονο πολιτικοοικονομικό τοπίο της χώρας….
5 έφηβοι ισορροπούν τον κόσμο των συναισθημάτων και του ρεαλισμού ….
5 έφηβοι ερωτεύονται, αγωνιούν, μάχονται, αναρωτιούνται, συγκρούονται….
5 έφηβοι αποδεικνύουν πως ο κόσμος μπορεί εντέλει αν και όχι ονειρικά πλασμένος να είναι ονειρεμένος ….
5 έφηβοι ανακαλύπτουν πως η μοναδική αλήθεια είναι η αλήθεια μας και σαν τέτοια, μόνο αλήθεια λέει: « …μόνο με μυστικά και ψέματα μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.  Αλλά δεν χρειάζεται να αρέσουμε σε όλους! Πρέπει πρώτα να είμαστε καλά με τον εαυτό μας…»
5 έφηβοι ….

Αμπατζή Ιωάννα, Γούλιος Δημήτρης, Καρρά Μάρα, Τσιφλίδης Ιερεμίας και Χαλινίδης Τάσος επί σκηνής από τη Δευτέρα 12 ως και την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2016 με πρωινές διπλές παραστάσεις (9.00 πμ και 11.00 πμ) για τη μαθητική κοινότητα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας.

Την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016 και ώρα 7μμ θα δοθεί παράσταση για το θεατρόφιλο κοινό με γενική είσοδο 5€






Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Προμάχων του 2016


Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στήθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία-στολίδι των Προμάχων, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των δημοτικών συμβούλων του χωριού, του Μ. Χ. Σ. "Οι Πρόμαχοι" και την συμμετοχή πολλών κατοίκων, δίνοντας μια γιορτινή πινελιά στο ιστορικό χωριό.





















Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 4ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 ο 4ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ που πραγματοποιήθηκε μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο της περιοχής μας. Τη διοργάνωση έφερε εις πέρας η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Παύλος Μελάς» και τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν με κάθε τρόπο.

Πάνω από 800 Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες, συμμετείχαν στον αγώνα βουνού 10 χλμ, στο δυναμικό βάδην 4 χλμ και 1.000 μ. για παιδιά δημοτικού στο φαράγγι των Λουτρών, στους αγώνες δρόμους 21 χλμ και 5 χλμ. Ένα πρόγραμμα που αφορούσε όλες τις ηλικίες και χάρισε στους συμμετέχοντες πολύ ιδιαίτερες στιγμές.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Φιλοξενήσαμε και φέτος αυτή τη σημαντική διοργάνωση που προσελκύει στην περιοχή μας πολλούς επισκέπτες. Μέσα από τον αθλητισμό, άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο γνωρίζουν τις ομορφιές του τόπου μας και μαγεύονται από τις υπέροχες τοποθεσίες. Φέτος, ήμασταν πιο οργανωμένοι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, καθώς ως Δημοτική Επιχείρηση συντονίσαμε κεντρικά την όλη προσπάθεια και προσπαθήσαμε για να είναι όλα όπως πρέπει. Σε αυτή τη διοργάνωση αυτό που μετράει δεν είναι η νίκη, αλλά η συμμετοχή. Και είναι βέβαιο πως όλοι όσοι συμμετείχαν θα έχουν να θυμούνται μόνο ευχάριστες στιγμές απ’ αυτό το ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Παύλο Τύπο ο οποίος είναι πραγματικά η ψυχή αυτής της διοργάνωσης και να τον συγχαρώ που για άλλη μια χρονιά δούλεψε σκληρά και συνεργάστηκε άψογα μαζί μας. Επίσης, συγχαίρω και την υπόλοιπη συντονιστική επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μένια Μπουρνάζη και κ. Σάνια Πέγιου, καθώς επίσης ο κ. Νάσος Μποτσφάρης και ο κ. Γιώργος Μπαϊράμης από τους Συλλόγους του Λουτρακίου και ο κ. Χρήστος Νίτσης ως εκπρόσωπος των Ξενοδόχων και των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων. Ευχαριστώ επίσης τη Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και  τους σπουδαστές του ΙΕΚ Αριδαίας, το οποίο επιμελήθηκε τον μπουφέ που έλαβε χώρα στη διοργάνωση με τοπικά εδέσματα και έδωσε μία άλλη… γεύση στην εκδήλωση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου «Το Πόζαρ», τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου. Και φυσικά όλους τους εθελοντές που προσπάθησαν πολύ και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Και του χρόνου ακόμα πιο δυνατά».






ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΣΤΗΝ 32Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2016


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΣΤΗΝ 32Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2016

Η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών Πόζαρ Δήμου Αλμωπίας συμμετείχε με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016.
Κατά την πρώτη ημέρα συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε workshop εργαστήριο με θέμα «Thermal Tourism and Management Spa in Spain – Thalassotherapy in Greece», που αφορούσε την επιμόρφωση στελεχών ελληνικών Λουτροπόλεων με προσκεκλημένους τους κ. Mario Crecente και κ. Luis Overjero (εκπρόσωποι από Ουρένσε Ισπανίας, Μέλος ΕΗΤΤΑ).
Τη δεύτερη ημέρα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών συναντήθηκαν με ξένους επισκέπτες (tourism operators, ταξιδιωτικά γραφεία), στην προσπάθεια της έκθεσης να συνδράμει με την προώθηση των εξαγωγών του τουριστικού προϊόντος.
Την έκθεση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος, ο οποίος συναντήθηκε στο Προξενείο της Τσεχίας στη Θεσσαλονίκη με την Επίτιμη Πρόξενο και τον ιδιοκτήτη των Ιαματικών Λουτρών TEPLICE Τσεχίας Josef Trhlik στα πλαίσια της PHILOXENIA. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Ιαματικό Τουρισμό και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, υποσχέθηκε ότι τον Φεβρουάριο θα μας επισκεφθεί.
Στόχος της συμμετοχής στην PHILOXENIA ήταν η ανάδειξη της περιοχής μας ως τόπος τουριστικού προορισμού, ενώ σημαντικά συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Σάνια Πέγιου και κ. Μένια Μπουρνάζη και η εξωτερική συνεργάτης της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Αρχοντή Παπαδοπούλου.




Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ


Αριδαία, 4/12/2016

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ: «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξήχθη στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Παρέστησαν εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Σύνθημα του συνεδρίου «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ,
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ». Καταγράφηκε η δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους της χώρας και συζητήθηκαν υποστηρικτικές θεματικές ενότητες όπως: Χωρικός Σχεδιασμός και Διαχείριση Απορριμμάτων, Κοινωνική Πολιτική και Υγεία , Απασχόληση και Μετανάστευση, Ανάπτυξη, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στην Αυτοδιοίκιση, Αγροτική Ανάπτυξη, Χρηματοδότηση Επενδυτικών Έργων ΟΤΑ μέσω του ΤΠΚΔ σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ Α.Ε., Νησιωτικότητα: μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες, Πολιτική Προστασία.
Έγινε η έγκριση του Ισολογισμού και Απολογισμού της ΚΕΔΕ για το οικονομικό έτος 2015. Παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα των θεματικών κύκλων και τέθηκε σε έγκριση η απόφαση του Συνεδρίου.
Παρέστη ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης.



ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


ΟΛΕΣ  και  ΟΛΟΙ
          στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις  8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ !
           ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ : 

Ø  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΠΛ. ΕΠΟΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ), 11 π.μ.

Ø  ΕΔΕΣΣΑ - “Μικροί Καταρράκτες” (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ),11 π.μ.

      Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

  Εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!
·         Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!
·         Νέα μείωση του  άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος «υποκατώτερος μισθός» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!
·         Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
·         Πλήρη επικράτηση των Ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!
·         Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!
·         Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
·         Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
·         «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ  στους αγώνες των εργαζομένων.
·         Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
    Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής.

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο
Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω

   Είναι ανάγκη τώρα οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούνε γρήγορα στη μάχη της προετοιμασίας, την ενημέρωσης, της επιτυχίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να στηριχτούν παράλληλα οι αγώνες του επόμενου διαστήματος που προγραμματίζονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε χώρους δουλειάς και κλάδους, η απεργία των δημοσίων υπαλλήλων στις 24 Νοέμβρη.
    Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
    Στα ταμπούρλο που χτυπάνε συγχρονισμένα οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες στοιχίζονται από πίσω η κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), οι υπόλοιποι που στηρίζουν το δρόμο των μονοπωλίων αλλά και οι χρήσιμοι στυλοβάτες τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, οι παρατάξεις τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) που συγκροτούν τις γνωστές συμβιβασμένες πλειοψηφίες.
    Όλοι μαζί σηκώνουν τη σημαία της συναίνεσης για να επιτεθούν από κοινού στο λαό, να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
    Η πιστή και χωρίς αντιστάσεις υλοποίηση και συνέχιση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων αποτελεί την προϋπόθεση στην προοπτική ανάκαμψης των κερδών τους σύμφωνα με τους εγχώριους βιομήχανους. Η ανάπτυξη που προσδοκούν θα ξεκινάει από τα συντρίμμια των εργατικών κατακτήσεων, την παγίωση των μισθών των 300 και 400 ευρώ.
   Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 ρυθμιστικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας».
   Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.
   Ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων της κυβέρνησης και των κομμάτων τους για συναίνεση. Επί της ουσίας, δε θέλουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, με την οποία εξάλλου συμφωνούν και παίζουν βρώμικο παιχνίδι για να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
   Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά,  «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Αυτός ο σχεδιασμός δεν εκπονείται από τους εργαζόμενους αλλά στα κυβερνητικά γραφεία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις  ηγεσίες. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και της κλιμάκωσης του αγώνα μας θα κριθεί μέσα στους χώρους δουλειάς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας σε κάθε κλάδο, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δίνουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην απεργία.
   Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα βγήκαν μπροστά στις 17 Οκτώβρη και απαίτησαν: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
   Κατέθεσαν το δικό μας πόρισμα, το πόρισμα των εργαζομένων. Δείχνουν το δρόμο της οργάνωσης, της σύγκρουσης, της αγωνιστικής κλιμάκωσης, του μη συμβιβασμού με τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά!

    Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
   Είναι ο κόσμος που απαιτεί «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζόμενους όποτε, όσο και όπως τις βολεύει, να τους πληρώνει όποτε και όσο θέλει.

Επιστρέφουμε ως απαράδεκτα τα πορίσματά τους, τις συμφωνίες τους.
Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή

με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

Δωρεά Αγάπης από τους υλοτόμους και την ομάδα εθελοντών Προμάχων


Στα πλαίσια των συνεχών δράσεών της, η ομάδα εθελοντών των Προμάχων, πραγματοποίησε την κοπή και την τακτοποίηση των καυσόξυλων που τους παραχώρησαν οι υλοτόμοι του χωριού, με σκοπό να διατεθούν σε ευπαθείς οικογένειες.
Παρά το τσουχτερό κρύο και την απειλή της βροχής, οι ακάματοι εθελοντές, εργάστηκαν επί ώρες και εξετέλεσαν με επιτυχία το προτελευταίο στάδιο της δράσης, μέσα σε φιλικό, οικογενειακό κλίμα, ενώ δεν έλειψαν οι απαραίτητοι μεζέδες και τα τοπικά εδέσματα, που τους προσέφεραν κάτοικοι και επιχειρήσεις του χωριού.
Απομένει τώρα το τελευταίο στάδιο, κατά το οποίο τα απαραίτητα για όλους καυσόξυλα, θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες συνανθρώπων μας, που αδυνατούν να τα αγοράσουν.
Η ομάδα εθελοντών εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εμπλεκόμενους και εύχεται, τους τόνους με τα ξύλα που χάρισαν τόσο γενναιόδωρα, να τους εισπράξουν σε Αγάπη.




































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...