Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας. Ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και παιδικών σταθμών του Δήμου Αλμωπίας.


Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν από την έλευση της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ, αύριο Δευτέρα 24/01/22 με απόφαση Δημάρχου όλες οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Αλμωπίας θα παραμείνουν κλειστά. 


Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.


Κατόπιν συνεννόησης, οι διευθυντές  θα μεταβούν κανονικά στις σχολικές μονάδες, ανάβοντας τα καλοριφέρ προκειμένου να μην υπάρξουν βλάβες.


Για το αν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 25/01/22, θα υπάρξει εκ νέου ανακοίνωση.


Επίσκεψη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας πραγματοποίησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος.


Δ. ΜΠΙΝΟΣ: «ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Επίσκεψη στον χώρο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, πραγματοποίησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τη Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και τον πρώην Διευθυντή του σχολείου Χρήστο Νάτσκο.

Σκοπός της επίσκεψης, ήταν να δούνε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα λύσει το σημαντικό πρόβλημα έλλειψης αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αριδαίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η χρηματοδότησή του ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και εξασφαλίστηκε το 2017 έπειτα από συνεργασία του τότε Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου με τη Βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη.

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

«Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας αποτελεί ένα “κόσμημα” για τον Δήμο μας. Η κατασκευή του ξεκίνησε επί Δημαρχίας Πέτρου Ζέρζη, ολοκληρώθηκε επί Δημαρχίας Δημήτρη Πασόη και η δική μας Δημοτική Αρχή κι εγώ σαν Δήμαρχος υπέγραψα την παραλαβή και παράδοση από την Περιφέρεια.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο όμως στερούταν χώρου άθλησης και αθλοπαιδιών. Μετά από πολλές προσπάθειές μας, καταφέραμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα, έχοντας δίπλα μας τη σχολική κοινότητα, τον τότε Διευθυντή του σχολείου Χρήστο Νάτσκο, την τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιορδάνα Ιωσηφίδου μαζί με το συμβούλιό της. Αλλά πέρα από τη στήριξη όλων αυτών των ανθρώπων, χρειαζόταν και η πολιτική βούληση για να βρεθούν τα χρήματα. Αρωγός αυτής της προσπάθειας, στάθηκε η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία με δική της πρωτοβουλία και παρέμβαση εξασφάλισε 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων. Περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και μπάσκετ, αλλά και όργανα γυμναστικής. Εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, μετά το μεσημέρι θα μπορεί ο χώρος αυτός να χρησιμοποιηθεί από όλα τα παιδιά.

Αυτές οι ενέργειες έγιναν το 2017, όμως υπήρχε ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα καθώς ο χώρος αυτός ανήκε σε ιδιώτη και έπρεπε να γίνει η ανταλλαγή αυτού του χώρου με έναν άλλο δημοτικό χώρο. Έγιναν λοιπόν οι διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Δημοτική Αρχή του κ. Πασόη, στη συνέχεια της ολοκληρώσαμε εμείς και τον Φεβρουάριο του 2018 υπογράψαμε τα συμβόλαια. Λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων καθυστέρησε αρκετά η περαίωση αυτού του έργου.

Έτσι, η σημερινή Δημοτική Αρχή, με μια μικρή καθυστέρηση, κατόρθωσε σήμερα να προχωράει αυτό το σημαντικό έργο και οφείλω να πω ότι είμαστε χαρούμενοι για το γεγονός ότι ένα έργο για το οποίο προσπαθήσαμε πολύ παίρνει σάρκα και οστά. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδοθεί στη σχολική κοινότητα και σε όλη την τοπική μας κοινωνία».Θ. ΤΖΑΚΡΗ: «ΔΩΣΑΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»

Το συγκεκριμένο έργο είχε εγκριθεί από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου 2017 εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του. Σε μία από τις καθόδους μας μαζί με τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο στην Αθήνα ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την εξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο δώσαμε λύση στο πρόβλημα του περιορισμένου αύλειου χώρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας κατά τις ώρες λειτουργίας του, ενώ το απόγευμα ο χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα παιδιά της πόλης και έτσι εξασφαλίζεται και ένας νέος αθλητικός χώρος.

Δεν ήταν η μόνη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε για το Δήμο Αλμωπίας. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής περιόδου εξασφαλίσαμε χρήματα για τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε πολλούς οικισμούς, αλλά και 35.000 ευρώ για την αγορά λεωφορείου για την “Ηλιαχτίδα”.

Εγώ προσπαθώ πάντα ως Βουλευτής να ανταποκριθώ στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτά προωθούνται μέσω των Δημοτικών Αρχών. Βρισκόμουν και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση όλων όσων θέλουν να με “αξιοποιήσουν”, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Ν. Πέλλας».ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΤΣΚΟΣ: «ΝΙΩΘΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ»

«Με μεγάλη χαρά παρευρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο, γιατί βλέπω ότι μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια παίρνει σάρκα και οστά.

Το έργο αυτό ήταν απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και με την ολοκλήρωσή του το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας γίνεται πρότυπο για την περιοχή μας, ένα σχολείο μάλιστα που ξεχωρίζει από πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Γιατί πέρα από το κτιριακό που είναι άρτιο, οι ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Μπίνου για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί αυτός ο αύλειος χώρος ήταν πολύ σημαντικές, γιατί έτσι θα δοθεί διέξοδος στους 140 περίπου μαθητές του σχολείου, ώστε την ώρα των διαλειμμάτων ή την ώρα της γυμναστικής να μπορούν να εκπαιδεύονται σε έναν χώρο με όλες τις προδιαγραφές. Ταυτόχρονα, ο χώρος αυτός θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία μετά τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες του Δήμου μας.

Αν και δεν είμαι διευθυντής στο σχολείο αυτή τη στιγμή, μιας και υπηρετώ την εκπαίδευση από μία άλλη θέση, νιώθω τεράστια ικανοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά τον κ. Μπίνο για τις προσπάθειες που έκανε για να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα, καθώς και τους προηγούμενους Δημάρχους γιατί ήταν ένα πρόβλημα πολλών χρόνων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σχολείο εγκαταστάθηκε σε αυτόν τον χώρο το 2015, έχουν περάσει επτά χρόνια.

Εμείς προσπαθήσαμε σαν Σύλλογος Διδασκόντων αλλά και ο Σύλλογος Γονέων να ασκήσουμε κάθε πίεση που μπορούσαμε, γιατί πρώτη προτεραιότητά μας ήταν το καλό των μαθητών μας».


Α.Π.Σ Ελπίδες Προμάχων: "Σκέψεις για παράδοση των δελτίων του Συλλόγου". Οργισμένη επιστολή στην ΕΠΣ Πέλλας.

 


Κύριοι της ΕΠΣ Πέλλας και κύριε πρόεδρε.

Για άλλη μια φορά είδαμε και βιώσαμε διαιτητές από άλλο πλανήτη σε βάρος της ομάδας μας.

Αυτή την φορά όμως δεν θα το αφήσουμε να πέσει κάτω.

Δεν θα αναφερθούμε σε διαιτητικά λάθη γιατί είναι σε δεύτερη μοίρα με όλα αυτά που συνέβησαν.

Είδαμε τραμπουκισμούς από τον 1ο επόπτη Βλαδικα και απειλές προς ποδοσφαιριστές μας, τρέχοντας μάλιστα στο κέντρο του γηπέδου με ύφος, έτοιμος για τσαμπουκα, εκτός εαυτού βρίζοντας μάνες και άλλα Γαλλικά.

Ο δε κ.Ταγκαλίδης λέγοντας σε 18χρονο παιδί "θα σου δώσω μπουνιά" και μοιράζοντας τις κόκκινες κάρτες σαν στραγάλια μιλούσε για ηθική και συμπεριφορές.

Εμείς ως διοίκηση του συλλόγου δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι αυτό που συνέβη.

Καλούμε σε ακρόαση την ίδια την ΕΠΣ Πέλλας στα γραφεία της, την Δευτέρα το απόγευμα.

Υ.Γ.

Έχουμε πάρει σοβαρά υπόψη την παράδοση των δελτίων του συλλόγου.

Δεν αρμόζει τέτοια αντιμετώπιση και συμπεριφορά προς την διοίκηση και τούς ποδοσφαιριστές μας όπως και σε κανένα άλλο σωματείο.

Με τιμή το Δ.Σ του συλλόγου Α.Π.Σ Ελπίδες Προμάχων

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...