Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας - Μια ξεχωριστή «διαφορετική» μέρα

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας, του Ημερησίου ΕΠΑΛ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου" και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας, υλοποίησαν συνεργατικές δράσεις στο χώρο της Κεντρικής  πλατείας, με σκοπό τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σε θέματα, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής της αναπηρίας και της  διαφορετικότητας.

Οι μαθητές των σχολείων στόλισαν συμβολικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχές και μηνύματα για ισότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική δικαιοσύνη, ένταξη και αλληλεγγύη, μοίρασαν μπαλόνια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους, διερεύνησαν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα της αναπηρίας με σχετικά ερωτηματολόγια, ένωσαν το παζλ της αποδοχής και της αγάπης που δημιούργησαν οι ίδιοι τους και βγήκαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες για να στολίσουν τα λευκώματα και τα ιστολόγια των σχολείων τους.

Παρών στις δράσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης  Χρήστος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιάντσης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Επιτροπής Παιδεία κ. Βέσκος Δημήτρης καθώς και ο Διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία έβαλαν τη δική τους ευχή στο δέντρο που έστησαν οι μαθητές, μεταδίδοντας θετικά μηνύματα σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών της αυτονομίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων για τη στήριξη και τη συνεργασία, οι οποίοι με τη σειρά τους υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν στα σχολεία τους τα μηνύματα της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. 

Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, ευαισθητοποιημένη, αλληλέγγυα και υποστηρικτική ως προς την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Στόχος μας παραμένει η πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής, 

οι Εκπαιδευτικοί και 

οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας


Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Ο Δήμος Αλμωπίας τίμησε τους ανθρώπους που αγωνίζονται

 

Αριδαία, 03/12/2021

Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ο Δήμος Αλμωπίας τίμησε τους ανθρώπους που αγωνίζονται

Με το σύνθημα «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΥΠΑΡΧΩ!!! ΜΗ ΜΕ ΑΓΝΟΕΙΣ!», τιμήθηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στην Αλμωπία.

Το πρωί ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγο Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Βέσκο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Δημήτρη Γιάντση, επισκέφθηκαν την Κεντρική Πλατεία Αριδαίας, όπου μαθητές του ΕΠΑΛ Αριδαίας και του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, τοποθέτησαν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία, γεμάτο με γραπτές ευχές που στηρίζουν το μήνυμα της σημερινής ημέρας και των γιορτών. Ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την σπουδαία πρωτοβουλία, τοποθέτησε και ο ίδιος μαζί με τον Υποστράτηγο Χατζηγεωργίου από ένα στολίδι στο πρωτότυπο δέντρο, ενώ στη συνέχεια δέχτηκαν από τα παιδιά ένα μπαλόνι και ένα λουλούδι, δύο σύμβολα της αθωότητας και της ελπίδας φτιαγμένα από τους μαθητές των σχολείων, τα οποία μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους και τους περαστικούς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Σταύρο Αναστασιάδη, επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ με Α «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», όπου παρακολούθησαν τις δραστηριότητες των παιδιών και συνομίλησαν μαζί τους και με το προσωπικό, τονίζοντας ότι εδώ και χρόνια το έργο της «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ» είναι άξιο θαυμασμού και πως θα είναι δίπλα σε κάθε ανάγκη του κέντρου, όπως συμβαίνει από την πρώτη στιγμή. Τα παιδιά δώρισαν στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ, ένα ημερολόγιο για το 2022, φιλοτεχνημένο από τα ίδια.









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...