Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ Εngine Carbon Clean Πέλλας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε την Εngine Carbon Clean Πέλλας που στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης παρείχε δωρεάν καθαρισμό στους κινητήρες των μηχανημάτων έργου της υπηρεσίας μας, διευκολύνοντας έτσι την συνέχιση των καθημερινών εργασιών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: Mην διέρχεστε από τις ιρλανδικές διαβάσεις, διότι έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων.


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενημέρωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες και προς αποφυγή ατυχημάτων, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις σας στους δρόμους και να μην διέρχεστε από τις ιρλανδικές διαβάσεις, διότι έχει ανέβει η στάθμη των υδάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Έδεσσα



Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης είναι ενότητα και ομοψυχία όλων των Ελλήνων»

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στην Έδεσσα, έδρα της ΠΕ Πέλλας


Με επισημότητα και εκπροσώπηση όλων των τοπικών αρχών και φορέων εορτάστηκε η Εθνική Αντίσταση στην Έδεσσα, έδρα της ΠΕ Πέλλας, παραμονή της επετείου της μάχης του Γοργοποτάμου, σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις και εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, με αναφορές στα γεγονότα της Αντίστασης, την αντιστασιακή δράση στην ΠΕ Πέλλας, αλλά και τις θλιβερές στιγμές αντιποίνων από τις δυνάμεις κατοχής. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στη σημασία και συμβολισμό της Εθνικής Αντίστασης για την ενότητα των Ελλήνων και, ακόμη, τόνισε το χρέος της πολιτείας και των πολιτών να θυμούνται και τιμούν τους ήρωες, νεκρούς και θύματα της Αντίστασης.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης. Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας:

«Η Εθνική Αντίσταση του ‘41-‘44, είναι η καθολική αντίσταση του Ελληνικού λαού ενάντια στην προσπάθεια υποταγής και υποδούλωσης. Είναι η τρανή απόδειξη ότι ένας μικρός λαός μπορεί να τα βάλει μ’ έναν ισχυρό δυνάστη και να νικήσει. Ειδικά όταν ο αγώνας που δίνει είναι δίκαιος και πολεμάει με την ψυχή του για ιδέες όπως η πατρίδα, η ελευθερία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αξιοπρέπεια των Ελλήνων που διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και της κατοχής και αναδείχθηκε μέσα από μία σειρά ενεργειών και δολιοφθορών ενάντια στον καταχτητή. 

Η ηρωική δράση των αγωνιστών της αντίστασης διατήρησε υψηλό το φρόνημα του λαού μας και συνετέλεσε αποφασιστικά στην ταπείνωση του κατακτητή και στην απελευθέρωση της πατρίδας μας. Στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης συμμετείχε ενεργά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, του κλήρου και της νεολαίας.

Αποκορύφωμα της δράσης της Εθνικής Αντίστασης ήταν η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου του 1942.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συνεργάστηκαν στενά οι Αντιστασιακές Οργανώσεις ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, υπό την καθοδήγηση Βρετανών πρακτόρων. Η επιτυχία της επιχείρησης ανύψωσε το ηθικό σθένος των Ελλήνων. Οι Έλληνες διαπίστωσαν ότι, όταν είναι ενωμένοι, μπορούν να καταφέρουν αυτό που μοιάζει σε κάποιους ακατόρθωτο. Οι επιτυχίες των Ελλήνων αντιστασιακών εμψύχωσαν την απελευθερωτική δράση των πατριωτών σ’ όλη την Ευρώπη. 

Το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης, σήμερα και πάντα, είναι η εθνική ομοψυχία, η κοινωνική συνοχή, η διαρκής επαγρύπνηση για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και του δικαιώματος για αυτοδιάθεση. Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές, εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και περισυλλογής…».




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Δρόμος Υγείας Αλμωπίας "ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019,  ο 2ος Δρόμος Υγείας Αλμωπίας "ΑΓΓΕΛΗΣ ΓΑΤΣΟΣ" στην Αριδαία Αλμωπίας, που διοργάνωσε ο Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας με τον Δήμο Αλμωπίας και την Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών.
Από νωρίς το πρωί, δρομείς όλων των ηλικιών, από Συλλόγους ή ατομικά, γεμάτοι χαμόγελα και ζωντάνια, έδωσαν το δυναμικό παρόν τους, συμβάλλοντας στον κύριο στόχο του Σ.Δ.Υ.Αλμωπίας, που είναι ο Αθλητισμός για όλους.
Ο καιρός που τις τελευταίες ημέρες ήταν το μεγάλο ερωτηματικό, τελικά βοήθησε την προσπάθεια των αθλητών.
Οι συμμετοχές έφτασαν στις 740, αριθμός που ικανοποιεί πλήρως την Οργανωτική Επιτροπή.
Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν σήμερα στην Αλμωπία, μας γεμίζουν με δύναμη για την συνέχεια. Από τα βάθη της καρδιάς μας ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά για την υποστήριξή σας.
Θα ακολουθήσουν αναλυτικά δελτία τύπου, καθώς και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση!!! 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.  

Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας - ΑΣ Πρόμαχοι 4 - 2


Για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας, ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας κέρδισε τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 4-2.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης "Π.Ν."
Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, έγινε σπουδαίο παιχνίδι και από τους δυο αντιπάλους, με πολλές φάσεις, γερές μονομαχίες σε αθλητικά πλαίσια, με τελικό νικητή τον Μέγα, οι παίκτες του οποίου ήταν, όπως υποδηλοί και το σκορ, πιο αποτελεσματικοί.
Τα γκολ:
1-0 στο 6’ με σουτ του Μπουράκη έξω από την περιοχή.
1-1 στο 10’ με ατομική ενέργεια του Τσόλκα.
2-1 στο 11’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τανταλίδη, πέναλτι που κέρδισε ο Μπουράκης τον οποίο ανέτρεψε ο Αθανασιάδης.
3-1 στο 19’ ο Καρτζιάς με καλοζυγισμένο σουτ έξω από την περιοχή στο δεξί παραθυράκι του Μπελητάσιου.
3-2 στο 43’ με δυνατό σουτ του Μούγιου μέσα από την μεγάλη περιοχή.
4-2 στο 80’ με εξαιρετική ενέργεια του Μπρατσούδη, που με μια επέλαση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.
Από τους νικητές διακρίθηκαν οι Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας και Μπρατσούδης.
Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μιχαηλίδης, Σαμαράς, Μούγιος και Τσόλκας.

Η διαιτησία του κυρίου Ραμπούση ήταν πολύ καλή με εξίσου καλούς τους δυο βοηθούς του Ν. Δεμερτζή και Μιχαλόγλου.

Μ. Αλέξανδρος Πέλλας: Δομουκτσίδης, Καρατζιάς, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Πρέτσι, Τόπαλης (Καμπούρης), Ιωσηφίδης (Στάγκος), Μπρατσούδης, Μπουράκης, Παναγιωτελής (Γεωργιάδης), Βογιατζής (Πολυχρονόπουλος). Προπονητής: Χαρπίδης.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Μιχαηλίδης, Αθανασιάδης, Χ. Σαμαράς, Σαμσούρης, Μούγιος, Κοτζαμανώλης (Τρίψης), Σέλκος (Αδραμάνης), Τσιμτσιρίδης (Μίτσκας), Τσόλκας (Σατζάκης), Μονογενίδης. Προπονητής: Β. Σαμαράς.















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...