Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΑΣ Πρόμαχοι - Απόλλων Κρύας Βρύσης 3 - 1


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών παρακολούθησαν οι δεκάδες φίλαθλοι στο γήπεδο «Χρήστος Τζιβάνης» των Προμάχων, μεταξύ του τοπικού ΑΣ Πρόμαχοι και του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Πέλλας το οποίο έληξε με νίκη των γηπεδούχων με σκορ 3-1.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Το παιχνίδι είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι  μεταξύ δυο ισοδύναμων αντιπάλων, ποδοσφαιρικό πάθος, δυνατές μονομαχίες, περίτεχνους συνδυασμούς, εντάσεις, κίτρινες και κόκκινες κάρτες, πείσμα και θέληση για τη νίκη εκατέρωθεν.
Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι των γηπεδούχων, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες με προϋποθέσεις για γκολ, όμως ήταν άστοχοι στην τελική τους ενέργεια και άτυχοι σε κάποιες στιγμές.
Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έπαιξαν επιφυλακτικά και εκμεταλλεύτηκαν έξυπνα τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν καταφέρνοντας να προηγηθούν με δυο γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τους Κρυοβρυσιώτες να θέλουν να μειώσουν, τους δε Προμαχιώτες να μην κλείνονται στην άμυνά τους, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά να παίζουν το παιχνίδι τους σαν να ήταν στο 0-0.
Αποτέλεσμα αυτού, να γίνει μια αληθινή τιτανομαχία, με διαστήματα «μεγάλης μπάλας» ένθεν κακείθεν, κάνοντας τους παρευρισκόμενους φιλάθλους να χειροκροτούν σε κάθε προσπάθεια.
Οι του Απόλλωνα κατάφεραν να μειώσουν και στην ύστατη προσπάθεια να ισοφαρίσουν, ρίχτηκαν όλοι σε μια αβυσσαλέα επίθεση, χαλαρώνοντας έτσι την άμυνά τους, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πετύχουν και τρίτο γκολ, δίνοντας έτσι την χαριστική βολή και να πάρουν το ματς και κατ΄επέκταση τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Στο τέλος του αγώνα δημιουργήθηκαν κάποιες αψιμαχίες μεταξύ κάποιων θερμοκέφαλων, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα γκολ:
Στο 32’ ο Ιωάννου κάνει μια περίτεχνη ενέργεια, μεταβιβάζει την μπάλα στον Μίτσκα ο οποίος σκοράρει από την περιοχή γράφοντας το 1-0.
Στο 43’ η σειρά του Καραγιαννίδη να πετύχει το 2-0 ύστερα από έξοχη μεταβίβαση του Ιωάννου.
Το 2-1 σημείωσε ο Καραγιάννης για τους φιλοξενούμενους στο 73’ εκμεταλλευόμενος μια σύγχυση στην άμυνα των Προμάχων.
Το τελικό 3-1 πέτυχε ο Μπογδάνης με απευθείας χτύπημα φάουλ έξω από την περιοχή του Απόλλωνα στο 90’.

Από τον ΑΣ Πρόμαχοι διακρίθηκαν οι Μπελητάσιος, Σέλκος, Μπογδάνης και Μίτσκας χωρίς  να υστερήσουν οι υπόλοιποι, οι οποίοι επέδειξαν πειθαρχία και πίστη για τη νίκη.
Από τον Απόλλωνα, που άφησε άριστες αγωνιστικές εντυπώσεις, ξεχώρισαν οι Ορφανίδης, Τσιρακίδης, Παπαδόπουλος και Καραγιάννης  χωρίς όμως να υστερήσουν και οι υπόλοιποι καλογυμνασμένοι ποδοσφαιριστές.
Η διαιτησία του κυρίου Αργυρού (Τετραγώνης – Τριανταφυλλίδης) ήταν σε γενικές γραμμές καλή, με κάποια λάθη τα οποία όμως δεν επηρέασαν την τελική έκβαση του σκορ.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Halilaj, Σέλκος (Σαμσούρης), Μούγιος, Μπογδάνης, Άτζος, Καλογιάννης, Τσιμτσιρίδης, Καραγιαννίδης  (Μάρκου), Μίτσκας, Ιωάννου. Προπονητής: Κορέλας.

Απόλλων Κρύας Βρύσης: Σκαπέρδας, Γαβριηλίδης, Τσαλμάς, Ορφανίδης, Τσιρακίδης, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος, Μποζίδης (Βεζυργιανόπουλος), Καραγιάννης, Ζαφειρίου, Μωυσίδης (Δημόπουλος). Προπονητής : Μητσάκης.























































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...