Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Δελτίο τύπου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας αναφορικά με το πρόσφατο κτύπημα ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας κατά της ΣυρίαςΑνακοίνωση
     Τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι στρατιωτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια στη Συρία με πρόσχημα την δήθεν χρήση χημικών όπλων. Θυμόμαστε πριν λίγα χρόνια την εισβολή των ίδιων αυτών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ιράκ, με πρόσχημα το χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ, το οποίο βέβαια ακόμη αναζητάται...
     Πραγματική αιτία της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς της. Έλεγχος που προϋποθέτει "φιλικά" καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε αρκετά πρόσφατα στην περίπτωση της Λιβύης και του Ιράκ παλαιότερα.
     Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση αυτή και την συγκέντρωση ισχυρότατων στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της χώρας μας. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους, ένα νέο κύμα προσφύγων.
     Θα περίμενε κανείς από μια ελληνική κυβέρνηση να ανησυχεί, να αποστασιοποιείται, να καταδικάζει, αλλά συμβαίνει το αντίθετο.
     Η κυβέρνηση συμμετέχει στο κτύπημα της Συρίας, όχι μόνο παραδίδοντας γη, αέρα και θάλασσα, αλλά και με την παραχώρηση στους ΝΑΤΟϊκούς της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής, εξοπλισμού, προσωπικού και μηχανημάτων, όπως αποκαλύπτεται από σειρά δημοσιευμάτων. Η ελληνική συμμετοχή δεν μπορεί να συγκαλυφθεί, αφού οι ίδιες οι ΗΠΑ δημοσιοποιούν συχνά-πυκνά την ευαρέσκεια τους για την παραδειγματική συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για την συμφωνία της στην αναβάθμιση, στην επέκταση και στην κατασκευή νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο.
     Για εμάς είναι πρόκληση το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια εκ των τεσσάρων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (και μάλιστα στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ σε σύνολο 29 χωρών-μελών) που ξεπέρασαν για το 2017 τον ΝΑΤΟϊκό στόχο για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες άνω του 2% του ΑΕΠ οι οποίες δαπάνες, όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες, εξυπηρετούν ανάγκες ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, όταν κάθε χρόνο έχουμε νέες περικοπές κονδυλίων για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.
     Είναι δηλαδή ξεκάθαρο ότι οι ελλείψεις προσωπικού και η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων επικουρικών συναδέλφων, η μισθολογική εξαθλίωση, η ελαστικοποίηση του ωραρίου, οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα, είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος που από την άλλη έχει μεταξύ των άλλων και τα πρωτεία στις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες!
     Η διαχρονική στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ έχει την εξήγησή της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ελλάδας, που δεν θέλουν να μείνουν απ' έξω από το μεγάλο φαγοπότι και το μοίρασμα της λείας που ετοιμάζεται όταν κατακάτσει η στάχτη της καταστροφής. Έτσι εξηγείται και η πρόσφατη τιμωρία συναδέλφου γιατρού που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
     Καλούμε την κυβέρνηση να καταδικάσει το απρόκλητο χτύπημα της Συρίας να κλείσει τώρα τη βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο των εγκληματικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων, όπου βρίσκονται.
     Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους στην Υγεία όπως και σε όλο το λαό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται τις μέρες αυτές σε όλη τη χώρα, ενάντια στα πολεμικά σχέδια και την εγκληματική δράση της συμμαχίας των λύκων. Οι λαοί με τη δράση τους μπορούν να τους σταματήσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
   Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                                                                                   
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης

Γ. Καρασμάνης : Πότε επιτέλους θα πληρωθούν τη δεύτερη και τρίτη δόση οι νέοι αγρότες του 2014 ;


Γ. Καρασμάνης : Πότε επιτέλους θα πληρωθούν τη δεύτερη και τρίτη δόση οι νέοι αγρότες του 2014 ;
          Κυριολεκτικά όμηρους κρατάει εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Νέων Αγροτών το 2014, αφού δεν τους καταβάλει τη δεύτερη και τρίτη δόση της πριμοδότησης που δικαιούνται.
          Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Πέλλας και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ζητώντας να πληροφορηθεί πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα πληρώσει τις ενισχύσεις στους νέους αγρότες του 2014, αλλά και από που θα εκταμιευθούν και πόσα είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών της προκήρυξης του προγράμματος νέων αγροτών του 2016.
 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :
                                                         
«Τον ύπνο του δικαίου φαίνεται πως κοιμάται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού με τις αλλεπάλληλες τραγικές καθυστερήσεις και παλινωδίες της στην καταβολή της δεύτερης και τρίτης δόσης στους νέους αγρότες του 2014, κοντεύει να τινάξει ολόκληρο το τότε πρόγραμμα στον αέρα.
Αντί οι νέοι αγρότες να αποτελούν όχι μόνο το μέλλον της γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα μια από τις βασικές ελπίδες για να γίνει ακμαία και προσοδοφόρα η ελληνική ύπαιθρος και για να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός στην περιφέρεια, με τους άστοχους χειρισμούς και τις απανωτές και σκανδαλώδεις καθυστερήσεις του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αφήσει εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια απλήρωτους τους νέους αγρότες που εντάχθηκαν στο  πρόγραμμα ενίσχυσης των «Νέων Αγροτών» το 2014.
Να θυμίσω για πολλοστή φορά :
 - Εμείς το Σεπτέμβριο του 2014 εντάξαμε 12.000 νέους αγρότες, ηλικίας μέχρι 40 ετών, στο καινούργιο τότε πρόγραμμα ενίσχυση των «Νέων Αγροτών». Μάλιστα, καταβάλαμε το 70% των προβλεπόμενων ενισχύσεων - 136 εκατ. ευρώ - ως πρώτη δόση μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, δηλαδή μέσα σε χρόνο ρεκόρ τριών μηνών.
- Για πρώτη φορά στα χρονικά εντάξαμε ταυτόχρονα μαζί με τους δικαιούχους του εν λόγω προγράμματος επιπλέον 3.224 επιλαχόντες νέους αγρότες, χωρίς καμία καθυστέρηση, δηλαδή το σύνολο των επιλαχόντων, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τα αναγκαία κονδύλια, ώστε να καταβληθεί και σε αυτούς η πρώτη δόση μέσα στον Δεκέμβριο του 2014.
- Την ίδια περίοδο ξεμπλοκάραμε για 2.702 δικαιούχους νέους αγρότες, του προηγούμενου προγράμματος του 2009, τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης συνολικού ύψους 11,65 εκατ. ευρώ, τα οποία κινδύνευαν να χαθούν και τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο του 2014.
Σε αντίθεση με όλα αυτά τα σημαντικά και ουσιαστικά βήματα, εσείς:
·         Αντί να δείξετε την αρωγή και το έμπρακτο ενδιαφέρον σας προς αυτούς τους ανθρώπους, εδώ και τρία χρόνια τους κρατάτε όμηρους, έχοντας κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησής από τα κοινοτικά κονδύλια, τα οποία νομίμως δικαιούνται, αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στο έλεος του θεού,
·        Δηλώνατε ψευδά, απερίσκεπτα και επιπόλαια ότι οι 9 στους 10 που εντάθηκαν επί των ημερών μας στο πρόγραμμα νέων αγροτών της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου δήθεν το εγκατέλειψαν, εμφανίζοντας τη χώρα ως παραβαίνουσα τους κοινοτικούς κανονισμούς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Τελείως αντίθετα, όχι μόνο δεν το εγκατέλειψαν, αλλά  κατά χιλιάδες εισέρρεαν για εκπαίδευση στα προγράμματα κατάρτισης των Νέων Γεωργών του ΕΛΓΟ Δήμητρα σε όλη τη χώρα, τα οποία ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον περασμένο Μάιο, εσείς τους καλέσατε, εν μέσω καλοκαιριού, συγκομιδής και καλλιεργητικών εργασιών, να παρακολουθήσουν τα εν λόγω προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να μη χάσουν την ενίσχυση - πριμ. 
·         Διατυμπανίζατε από τη μια ότι η δεύτερη και τρίτη δόση της ενίσχυσης θα καταβληθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, ενώ από την άλλη  - απεμπολώντας από πάνω σας την ευθύνη -  παραπέμπατε για τις πληρωμές στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο. Τελικά δεν έχετε καταβάλει τίποτα.
·         Εξαγγείλατε πομπωδώς (στις 12 Ιουνίου 2016) ότι, θα εντάσσατε 24.000 νέους αγρότες και θα αυξάνατε στα 300 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό ενός προγράμματος, που επί υπουργίας μου θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική αγροτική οικονομία και για το λόγο αυτό το πριμοδοτήσαμε με 241 εκατ. ευρώ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Λόγια σας που έμειναν κενά περιεχομένου.
·        Εμπαίζατε επί ενάμιση χρόνο 3.122 επιλαχόντες νέους αγρότες, της δική σας προκήρυξης του Οκτωβρίου 2016, λέγοντας τη μια πως δήθεν σε επόμενη προκήρυξη θα καλυφθεί ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, την άλλη πως θα καλυφθεί μόνο το 50% των επιλαχόντων και τελικά έπρεπε να έρθει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και να ανακοινώσει τελικά – με ενάμιση ολόκληρο χρόνο καθυστέρηση – την ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων, χωρίς όμως και πάλι να διευκρινίσει από που θα εκταμιευθούν τα επιπρόσθετα κονδύλια.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε υπουργέ:
 1.    Πότε επιτέλους, θα καταβάλλετε τη δεύτερη και τρίτη δόση ενίσχυσης στους δικαιούχους νέους αγρότες του προηγούμενου προγράμματος του 2014;
2.   Πότε επιτέλους θα ανακοινώσετε τον προγραμματισμό της πληρωμής τους ;
 3. Από που θα εκταμιευθούν και πόσα είναι τα επιπρόσθετα κονδύλια για την κάλυψη του συνόλου των επιλαχόντων αγροτών της δικής σας προκήρυξης του προγράμματος νέων αγροτών 2016 ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
  

Γιώργος Καρασμάνης»

Ετήσια παράσταση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών ''Η ΠΕΛΛΑ''


Τίτλος παράστασης :

ΧΟΡΩΝ ΧΟΡΟΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΕΩΣ ΤΟΝ ΕΒΡΟ,
με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών ''Η ΠΕΛΛΑ''

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ώρα 20:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και ΔΗΚΕΠΑ

"Εναλλακτικός τουρισμός στους Προμάχους". Έρευνα για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στους Προμάχους Αλμωπίας.


Εναλλακτικός τουρισμός στους Προμάχους

Το παρόν ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης Διπλωματικής εργασίας του τμήματος Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και επιχειρήσεων φιλοξενίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. 
Σκοπός του είναι να συμβάλει στην έρευνα για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στους Προμάχους Αλμωπίας. 

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, η άποψη σας ανεκτίμητη και για αυτό σας παρακαλώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο. 

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας. 
 Maria Englezou

Για την συμμετοχή σας, πατήστε παρακάτω
                +
                +
                +

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...