Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Επίκαιρο μήνυμα του υποψήφιου δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων



Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι η ευαισθητοποίηση και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι ευθύνη όλων μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που δούλεψαν για τον περιορισμό των αδέσποτων, θυσίασαν τον ελεύθερο χρόνο τους, διέθεσαν το σπίτι τους για επεμβάσεις στείρωσης και τη μετέπειτα ανάρρωση των ζώων και δε ζήτησαν κανενός είδους προβολή ή επιβράβευση.
Επειδή η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός έχουν ονοματεπώνυμο, θα θέλαμε, πέρα από ένα μεγάλο Ευχαριστώ, να υποσχεθούμε ότι θα είμαστε στο πλάι τους είτε ο Συνδυασμός μας εκλεγεί Δημοτική Αρχή, είτε όχι.

Ζούμε εδώ και ενώνουμε μαζί σας τη φωνή μας:


Υιοθετώ δεν εγκαταλείπω!

Στειρώνω δεν ζευγαρώνω!



Εδώ Ζούμε

Υποψ. Δήμαρχος

Μπάτσης Χρήστος

Σύμβαση για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 100.000,00 € υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας



Σύμβαση για τη συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 100.000,00 € υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά

Τη σύμβαση για τη «Συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2018» υπέγραψε Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 100.000,00 € και χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους της Π.Ε. Πέλλας.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση των εγκαταστάσεων οδικού φωτισμού και σηματοδότησης στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας. Συγκεκριμένα και ανάλογα με την περίπτωση θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης ασφαλούς λειτουργίας εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού μετά από ατύχημα, αποκατάσταση προβλημάτων που εντοπίζονται σε υπόγεια ηλεκτρικά δίκτυα, η αντικατάσταση καλωδίων μετά από κλοπή, αντικατάσταση βραχιόνων, φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων κ.λπ.

Αναφορικά με το κομμάτι της συντήρησης σηματοδοτών αντικείμενο του έργου είναι η αποκατάσταση φθορών - βλαβών, η περιοδική συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών, καθώς και ενδεχόμενες εργασίες τροποποίησης - βελτίωσης των εγκαταστάσεων.

«Αντιμετωπίζουμε το σημαντικό ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού που είναι προτεραιότητα για εμάς με την δεύτερη συνεχόμενη σύμβαση που θέτουμε σε ισχύ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ήδη υπογράψει τη σύμβαση για εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού – σηματοδοτών στο εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας και βρισκόμαστε εν αναμονή έναρξης των εργασιών. Η προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τους συνεργάτες μας συνεχίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Ευχαριστήρια επιστολή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας



Ευχαριστήρια επιστολή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας
Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας ευχαριστούν θερμά το Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ Αριδαίας κ. Γεώργιο Γιόρτσο, τους σπουδαστές του τμήματος Αρτοζαχαροπλαστικής καθώς και τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος κ. Θεοδοσιάδη Δημήτριο, για την προσφορά προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, που παρασκευάζουν στα εργαστήριά τους.
Τους ευχαριστούμε ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας για την ευαισθησία και την αγάπη τους στους μαθητές των σχολείων μας.

Η Προϊσταμένη του Ε. Δ. Σ. Αριδαίας            Ο Δ/ντής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας
Πουρουτίδου Πολυξένη                                      Βασδάρης Αναστάσιος

Δεν ωφελεί πουθενά να εξουθενωνόμαστε για να πετύχουμε ουτοπικά σχέδια.



Ένας παιδοψυχολόγος για τις ενοχές των γονέων: Δεν ωφελεί πουθενά να εξουθενωνόμαστε για να πετύχουμε ουτοπικά σχέδια.
Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας (paidi-efivos.gr)  
Όλοι οι γονείς νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας, τα αγαπάμε, τα φροντίζουμε και θέλουμε να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Αγωνιζόμαστε και καταβάλλουμε καθημερινή προσπάθεια για να μην στερηθούν τίποτα, να μην παραπονεθούν, να μην αισθανθούν άσχημα και αδικημένα… Μας ενδιαφέρει μόνο το καλό τους!
Από την άλλη όμως πολλές φορές στην προσπάθειά μας να τα προλάβουμε όλα γεμίζουμε με ανησυχίες, άγχος και προβληματισμούς.  Αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε για το αν ανταποκρινόμαστε σωστά στο ρόλο του γονέα, έχουμε ενοχές και πάντα αμφισβητούμε τον εαυτό μας για το αν δρούμε σωστά. Πάντα νιώθουμε πως δεν προλαβαίνουμε, δε θα τα καταφέρουμε και πολλές φορές απογοητευόμαστε …
Δεν είναι λίγες οι φορές που λέμε: «Μα φυσικά θα μπορούσα να το είχα κάνει και καλύτερα!», «Όχι, κακώς το έκανα έτσι, ήταν λάθος!», «Έπρεπε να τον-την κάνω καλύτερο-η μαθητή-τρια», «Έπρεπε να το κάνω καλύτερο παιδί».    
Όλο ενοχές και ‘’πρέπει’’… Μάλλον εμείς πρέπει να ηρεμήσουμε και να δούμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα… Ας αποδεχτούμε και ας αγαπήσουμε τα παιδιά μας όπως είναι και ας πάψουμε να έχουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Όλοι είμαστε άρτιοι γονείς και προσπαθούμε για το καλύτερο των παιδιών μας, δεν χρειάζεται να γεμίζουμε το μυαλό μας με άσκοπα πρέπει, το μόνο που θα μας βοηθήσει είναι αν δεχτούμε αυτό που είμαστε πραγματικά, αν κάνουμε αυτό που μπορούμε και είναι εφικτό για τις δυνατότητές μας. Δεν ωφελεί πουθενά να εξουθενωνόμαστε για να πετύχουμε ουτοπικά σχέδια.
Έτσι, πιθανόν να κατανοήσουμε ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα και πως οι αγωνίες μας δεν είναι και τόσο ουσιαστικές. Δεν χρειάζεται να αγωνιούμε υπερβολικά, καλύτερο είναι να αφεθούμε στην απλότητα και στην ουσία του ρόλου μας…  
_____________________________________________________________________
Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος στο Περιστέρι, τ.συνεργ. στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Να δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό!



Να δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό!
 Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)

Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, πάντα ζητάμε περισσότερα και πάλι δεν μας αρκούν. Κάθε μέρα μας γεννιούνται νέες επιθυμίες και ανάγκες και όταν τις αποκτήσουμε, πάλι κάτι μας λείπει. Δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα ακόμη και αν τα έχουμε όλα.
Πολλές φορές μάλιστα ζηλεύουμε και αυτά που έχουν οι άλλοι. Γινόμαστε αχάριστοι και ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι ακόμη και αυτά που αποκτήσαμε μέχρι στιγμής, οι στόχοι που θέσαμε και επιτεύχθηκαν, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και  κόπου. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι λοιπόν και προσπαθούμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε αυτά που έχει ο διπλανός μας. Ζηλεύουμε τις ζωές των άλλων, την ευτυχία τους, τα πλούτη τους και σπαταλάμε το χρόνο μας με το να μηχανευόμαστε τρόπους να τα αποκτήσουμε και εμείς και δεν εκτιμάμε τα καλά που μας έχουν δοθεί ή έχουμε αποκτήσει με τόσο μόχθο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ελεύθερο χρόνο. Όταν έχουμε πολλές υποχρεώσεις «γκρινιάζουμε» ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο για άλλες δραστηριότητες πέρα από τη δουλειά. Από την άλλη όταν έχουμε υπερβολικά ελεύθερο χρόνο δεν ξέρουμε πώς να τον αξιοποιήσουμε και πλήττουμε, βαριόμαστε δεν μας χωράει το σπίτι.  Όταν πια βρούμε κάτι ενδιαφέρον να κάνουμε (π.χ. μια καινούρια δουλειά, μία δραστηριότητα κλπ.) στην αρχή ενθουσιαζόμαστε αλλά στην πορεία πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Βαριόμαστε, γκρινιάζουμε και θεωρούμε ότι σπαταλάμε το χρόνο μας με τα ίδια και τα ίδια και εξουθενωνόμαστε χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Έχουμε ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρουμε πώς να τον «γεμίσουμε» εποικοδομητικά, δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο παραπονιόμαστε ότι δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε.

Πώς μπορούμε όμως να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο;  Η απάντηση είναι απλή,  αν πάψουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά. Μπορούμε να δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό. Όποτε νιώσουμε ότι βαριόμαστε να σκεφτόμαστε τα θετικά που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό που κάνουμε. Επίσης, όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τότε μπορούμε να βρούμε δραστηριότητες που θα μας κάνουν να αναμένουμε έστω και αυτόν τον ελάχιστο χρόνο.  Αυτές οι λίγες ώρες ανάπαυσης θα είναι το «φάρμακο» της κουραστικής μέρας μας, θα τις περιμένουμε πως και πως για να αντλήσουμε ευχαρίστηση. Αυτό που θα κάνουμε δεν χρειάζεται να είναι κάτι ξεχωριστό για να αρέσει στους άλλους. Θα είναι κάτι για τον εαυτό μας, κάτι που θα μας γαληνεύει και θα μας ξεκουράζει από τη ρουτίνα της δουλειάς, από τις υποχρεώσεις.


Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος στην Αγία Παρασκευή, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή».

Ετήσια Συνέλευση Σωματείων Αλεξίπτωτου Πλαγιάς στους Προμάχους


Συνέλευση Σωματείων Α/Π, Πρόμαχοι 12/04/19

Η Επιτροπή Αλεξιπτωτισμού Πλαγιάς κατ’ εφαρμογή του άρθρου 3 του Κανονισμού Λειτουργίας Επιτροπών Αεραθλημάτων της ΕΛΑΟ, προσκαλεί όλα τα Αεραθλητικά Σωματεία με ενασχόληση στο Α/Π, στην Ετήσια Συνέλευση Σωματείων που θα γίνει την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 στα γραφεία του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων στους Προμάχους Αλμωπίας, όπου θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος αγώνας (Promachia OPEN 2019) του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος Α/Π για το 2019.

Θέματα συνάντησης:

1.         Ενημέρωση για οργανωτικά θέματα και πεπραγμένα της ΕΛΑΟ/ΕΑΠ
2.         Αεραθλητικά Σωματεία και Σχολές εκμάθησης αεραθλημάτων. Πεπραγμένα και δράσεις προηγούμενης περιόδου.
3.         Ασφάλεια πτήσεων-Συστάσεις Ασφαλείας-Αναφορές συμβάντων.
4.         Τροποποιήσεις κανονισμών.
5.         Οργάνωση του αγωνιστικού προγράμματος και στόχοι για το 2019.
6.         Θέματα σωματείων.

Παρακαλούνται τα σωματεία έως την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ να ενημερώσουν την ΕΑΠ με επίσημο έγγραφό τους στο eapelao@gmail.com για τον εκπρόσωπό τους στην συνέλευση και επίσης για θέματα που προτείνονται να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της συζήτησης.



πηγή....http://eap.elao.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...