Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

«Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020         ΘΕΜΑ: «Δημοσιοποίηση της 5ης Τροποποίησης της αρ.. 315045(1274)/27-07-2017 Απόφασης της ΠΚΜ με θέμα «Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016».
        
      Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνει την αρ.480366(1967)/28-09-2018 (ΑΔΑ:ΩΕΧΣ7ΛΛ-Ω3Κ) 5η Τροποποίηση της αρ.315045(1274)/27-07-2017(ΑΔΑ:ΨΘΥΑ7ΛΛ-Ψ7Ξ) Απόφαση της ΠΚΜ με θέμα: Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016», όπως διαμορφώθηκε μετά την εξέταση των δικαιολογητικών των Δυνητικά Δικαιούχων.
Επισυνάπτεται:
Ø  Η 5η Τροποποίηση της αρ.315045(1274)/27-07-2017 Απόφασης της ΠΚΜ με θέμα «Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016»(ΑΔΑ:ΩΕΧΣ7ΛΛ-Ω3Κ).
Ø  Η 5η Επικαιροποίηση των Αποφάσεων ανάρτησης αποτελεσμάτων αξιολόγησης για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020(ΑΔΑ:Ω1ΣΒ7ΛΛ-0ΔΘ).

                                                                                       Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
                                                                                                                            α/α
                                                                                                   
                                               ΒΕΡΙΚΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                               

Οδηγίες για την προστασία από την λεπτοσπείρωση από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας      Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας δίνονται οδηγίες για την προστασία από την ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ: 
Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν ιδιαίτερα είναι εκείνοι που εργάζονται στην ύπαιθρο, στην αποκομιδή σκουπιδιών, σε σφαγεία, κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές ασχολίες. Επίσης, κατασκηνωτές, παιδιά με δραστηριότητες στην ύπαιθρο ή ερχόμενα σε επαφή με αδέσποτα ζώα και οι διαμένοντες κοντά σε περιοχές με στάσιμα ύδατα.
Η λεπτοσπείρωση είναι μικροβιακή λοίμωξη. Προκαλείται από τον μικροοργανισμό (βακτήριο) που ονομάζεται λεπτόσπειρα  και παρατηρείται σε ανθρώπους και σε ζώα .
Η λεπτόσπειρα βρίσκεται σε πολλά είδη θηλαστικών, άγρια, οικόσιτα και κατοικίδια όπως αρουραίοι, βοοειδή, αιγοπρόβατα, σκύλοι κ.λπ., τα οποία την αποβάλουν με τα ούρα ή τα γενετικά εκκρίματα, χωρίς κατά κανόνα τα ίδια να έχουν συμπτώματα.
Η μετάδοση γίνεται μέσω άμεσης επαφής με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, ή τραυματισμένου δέρματος, όταν ο άνθρωπος έλθει σε επαφή με ούρα ή ιστούς μολυσμένων ζώων. Επίσης η μετάδοση μπορεί να συμβεί με κολύμπι σε μολυσμένα νερά, ή ακόμα και με την κατάποση μολυσμένης τροφής (από ούρα μολυσμένων ζώων).
Τα συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου είναι, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, μυαλγία, εμετός ή πιο βαριάς μορφής όπως, υψηλός πυρετός, ίκτερος, έντονος πόνος στους μύες και την κοιλιά, έντονη διάρροια, εξάνθημα και ίσως έντονα κόκκινα μάτια. Σε βαριά μορφή και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η παραπάνω ασθένεια μπορεί να αποβεί θανατηφόρος.
ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΡΑ: 
ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΙΜΟΓΟΝΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ:
 • Αποφυγή άμεσης επαφής του σώματος χωρίς μεσολάβηση προστατευτικού μέσου με ύποπτα ύδατα (λάσπη, λίμνες, στάσιμα νερά) όπως π.χ. κατά τη διάρκεια κολύμβησης ή περπατήματος χωρίς χρήση υποδημάτων ή με ούρα ή γεννητικά εκκρίματα ζώων.
 • Πλύσιμο χεριών (αν είναι δυνατόν και με τη χρήση σαπουνιού) μετά από επαφή με ούρα ζώων, χώμα ή στάσιμα ύδατα ή γεωργικά προϊόντα που έχουν έρθει σε επαφή με χώμα.
 • Καλό πλύσιμο γεωργικών προϊόντων που έχουν έρθει σε επαφή με χώμα και που πρόκειται να καταναλωθούν ωμά.
 • Μεγείρεμα ή εμβάπτιση του τροφίμου σε ζεματιστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα.
 • Βελτίωση συνθηκών αποθήκευσης τροφίμων και νερού προς αποφυγή επιμόλυνσης από τρωκτικά.
 • Λήψη μέτρων αποφυγής της επαφής με τρωκτικά (π.χ. κλείσιμο πιθανών ρωγμών/διόδων στο σπίτι, κατασκευή φραχτών, απομάκρυνση φαγητού και νερού στα οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση τρωκτικά, καλός καθαρισμός και κούρεμα του κήπου, στράγγιση μικρών υδάτινων εστιών, απομάκρυνση απορριμμάτων κ.α.)
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ:
 • Περιορισμός και έλεγχος του πληθυσμού των τρωκτικών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη συλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων, τη συστηματική μυοκτονία σε κατοικημένες περιοχές και σε χώρους όπου κινούνται άνθρωποι όπως κατοικίες, αυλές, αποθήκες κ.λ.π., τον καθαρισμό των χώρων αποθήκευσης και της αυλής από χόρτα, την απομάκρυνση υπολειμμάτων τροφών και την κατάλληλη περίφραξη και ασφαλή διατήρηση αποθηκευμένων τροφίμων, ζωοτροφών ή αγροτικών προϊόντων.
 • Αποστράγγιση μικρών υδάτινων εστιών στον περιβάλλοντα χώρο των κατοικιών.
Προληπτικός εμβολιασμός υγιών ζώων και θεραπεία μολυσμένων. Συνίσταται ο τακτικός εμβολιασμός των σκυλιών, ιδιαίτερα σε περιοχές με ενδείξεις κυκλοφορίας λεπτόσπειρας

Χρήση προστατευτικών μέσων για αποτροπή διείσδυσης του μικροβίου στον οργανισμό:
 • Χρήση προστατευτικού εφοπλισμού κατά την εκτέλεση γεωργοκτηνοτροφικών εργασιών (γάντια, γαλότσες κτλ).
 • Εφαρμογή αδιάβροχου επιδέσμου και απολύμανση τραυμάτων κατά τις υπαίθριες ενασχολήσεις.
Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε εμφάνιση συμπτωμάτων:
 • Αναζήτηση ιατρικής βοήθειας σε εμφάνιση συμπτωμάτων καθώς η έγκαιρη διάγνωση και λήψη αγωγής είναι μεγάλης σημασίας στην αντιμετώπιση ασθενών με λεπτοσπείρωση. Τα αρχικά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να οφείλονται στη λεπτοσπείρωση και συχνά ομοιάζουν με γρίπη, είναι:
  • Πυρετός
  • Ρίγη
  • Μυαλγία
  • Αδυναμία - καταβολή
Άτομα, τα οποία παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα πρέπει να επισκέπτονται το θεράποντα ιατρό τους το ταχύτερο.
Εμβολιασμός στον άνθρωπο για τη λεπτοσπείρωση δεν υπάρχει. 
Έτσι, η πρόληψη παραμένει το καλύτερο μέσο για την αποφυγή της μόλυνσης.
   

                                                 
                    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &
                      ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ  ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...