Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»


ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε. ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας στους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι του και το σπουδαίο κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας μέσω του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 350 ωφελούμενους σε όλη την έκταση του Δήμου μας.

Η καθημερινή φροντίδα που παρέχουν οι εργαζόμενοι των δομών, δείχνοντας έμπρακτα την συμπαράσταση που προσφέρουν και πάντα με το χαμόγελο, είναι μία μεγάλη ανακούφιση για εκατοντάδες συμπολίτες μας που επιζητούν ένα χέρι βοηθείας και ένα χαμόγελο για να πάρουν δύναμη και να συνεχίσουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν.

Μέσα απ’ αυτήν την παρουσία των εργαζομένων του ΒΣΣ στους ωφελούμενους συμπολίτες μας παρέχεται συμβουλευτική συναισθηματική και ουσιαστική στήριξη, όπου με το ενδιαφέρον, το χαμόγελο και την ανθρωπιά αναδεικνύεται το κοινωνικό έργο της ΔΗΚΕΑ με μεγάλη ανακούφιση εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , διανέμονται δέματα αγάπης και μερίδες μαγειρεμένου φαγητού σε συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματική ανάγκη, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα και φροντίδα στο κομμάτι του επισιτισμού. Και αυτό χάρη στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Επιχείρησης και ιδιωτών - επαγγελματιών.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια, δίπλα στους εργαζόμενους βρίσκεται τόσο ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α. κ. Κώστας Ζαχαριάδης, όσο και η υπόλοιπη Διοίκηση. Μάλιστα, ο Πρόεδρος επισκέπτεται τακτικά τους ωφελούμενους και έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του προγράμματος αναβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους, χάρη στην ορθή διαχείριση των χρημάτων και τον σωστό προγραμματισμό, ενώ δίπλα στην Επιχείρηση βρίσκεται πάντοτε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος που έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ευχαριστήριο του Αλμωπού Αριδαίας


Ο Αλμωπός Αριδαίας ευχαριστεί όλους εσάς τους φίλους της ομάδας για τη θερμή παρουσία σας στη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη το βράδυ της Δευτέρας. Ο χώρος της συναυλίας γέμισε κόσμο που διασκέδασε ως αργά το βράδυ. 

Η ομάδα απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Δήμο Αλμωπίας για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. 

Η προσπάθεια του Αλμωπού συνεχίζεται και σας θέλουμε όλους δίπλα μας, συμπαραστάτες και αρωγούς στο έργο μας. 

Με εκτίμηση Το Δ.Σ. του Αλμωπού Αριδαίας

Λίγες ώρες έμειναν για το 6ο Φράγμα Πάρτυ.


Λίγες ώρες έμειναν για το 6ο Φράγμα Πάρτυ.
 Ο Α.Σ. "Οι Πρόμαχοι" για ακόμα μια χρόνια διοργανώνει ένα διαφορετικό πάρτυ και σας καλεί να έρθετε να διασκεδάσετε στο ειδικά διαμορφωμένο παραποτάμιο χώρο. 
 Cocktails, μπύρες και μουσική από djs της  περιοχής μαζί με τον special Dj Agoustino είναι τα βασικά συστατικά του διημέρου.

Είσοδος: Ελεύθερη

Τοποθεσία: Πρόμαχοι (Πρώην Club Φράγμα)

 Ώρα έναρξης: 15:00 


Ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας της ΠΚΜ για τον ιό του Δυτικού Νείλου (10/8/2017)


Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας της ΠΚΜ ανακοινώνονται τα εξής:
Με βάση την πρόσφατη έγγραφη πληροφόρηση από το ΥΠ.Α.Α.Τ., λόγω της εργαστηριακής επιβεβαίωσης 12 περιστατικών Πυρετού του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, τον θάνατο δύο εξ αυτών και την επιβεβαίωση της κυκλοφορίας του ιού σε ιπποειδή με την κλινική και ορολογική επιτήρηση αυτών που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αργολίδας, εντατικοποιείται η επιτήρηση για το νόσημα, παθητική και ενεργητική, στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά, τα ζωικά είδη στα οποία ανιχνεύεται η παρουσία του υπεύθυνου ιού, ώστε να αξιολογηθεί η κυκλοφορία του σε όλη την Ελλάδα. 
Κρούσματα και επιδημίες λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ζώα και ανθρώπους έχουν εκδηλωθεί από το 1937 στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοδυτική Ασία, την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Αμερική (από τον Καναδά μέχρι την Αργεντινή) και την Αυστραλία.  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στο σύστημα κοινοποίησης ασθενειών των ζώων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει καταγραφεί στις 28.07.2017 η κυκλοφορία του ιού σε ιπποειδή στην περιοχή Ροβίγκο της Περιφέρειας Βένετο στη Βορειοανατολική Ιταλία και ένα ανθρώπινο περιστατικό στο Ισραήλ. Οι περιοχές με επιδημίες συνήθως αντιστοιχούν στις μείζονες μεταναστευτικές  οδούς των πτηνών.
Η μετάδοση του νοσήματος γίνεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών. Τα κουνούπια προσλαμβάνουν τον ιό όταν τσιμπήσουν μολυσμένα άγρια πτηνά (δεξαμενή της νόσου) και εν συνεχεία μπορούν να τον μεταδώσουν σε άλλα πτηνά ή θηλαστικά (π.χ. ανθρώπους, ιπποειδή). Τα θηλαστικά (και ο άνθρωπος) δεν μεταδίδουν τον ιό και δεν συμβάλλουν στη συνέχιση του κύκλου του μέσω των κουνουπιών. Έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι μετάδοσης του ιού στα ζώα όπως μέσω κροτώνων (τσιμπούρια).
Το πρόγραμμα της Επιτήρησης του Πυρετού του Δυτικού Νείλου υλοποιείται από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της χώρας, με δειγματοληψίες νεκρών πτηνών και ορολογική επιτήρηση των ιπποειδών, αλλά και κλινική επιτήρηση αυτών στην περίπτωση κρούσματος σε ζώο ή άνθρωπο (σε ακτίνα 20 χλμ.), από τo έτος 2010, όταν εκδηλώθηκε επιδημία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως π.χ. την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και τη Φίλιππος Ένωση Ελλάδας για τα ιπποειδή και το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης) για τα άγρια πτηνά, με τη συμβολή φορέων όπως το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών.
Το νόσημα είναι υποχρεωτικής δηλώσεως και για κάθε υποψία εμφάνισής του, στο πλαίσιο της παθητικής επιτήρησης της νόσου, πρέπει να ειδοποιούνται άμεσα οι αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές από: α) τους ιδιοκτήτες ιπποειδών (ίπποι, όνοι, ημίονοι-γίννοι) ή τους υπεύθυνους μονάδων εκτροφής αυτών ή τους υπεύθυνους/μέλη ιππικών εγκαταστάσεων ή τους ιδιώτες κτηνιάτρους που φροντίζουν τα ιπποειδή όταν παρατηρήσουν πυρετό ή/και νευρικά/κινητικά συμπτώματα ή μόλις εντοπίσουν νεκρά άγρια πτηνά εντός ή πέριξ των εγκαταστάσεών τους, β) κυνηγούς, μέλη φυσιολατρικών οργανώσεων ή φορέων προστασίας – μελέτης άγριων ζώων ή άλλων συναφών φορέων όταν εντοπίζουν νεκρά άγρια πτηνά. 
Ο χρόνος επώασης του ιού στα ιπποειδή μέχρι την εμφάνιση συμπτωμάτων είναι 3-15 ημέρες. Η μόλυνση είναι συνήθως αφανής. Όταν εμφανίζονται κλινικά συμπτώματα αυτά περιλαμβάνουν ανορεξία, άσκοπη περιπλάνηση, κατάπτωση, σπασμούς, τρέκλισμα (αστάθεια στο βάδισμα –αταξία), κυκλικές κινήσεις, μυοκλονίες (πιο συχνά στους μύες κεφαλής και τραχήλου), αδυναμία κατάποσης, παράλυση της γλώσσας, αδυναμία των άκρων (συνήθως οπισθίων), μερική έως πλήρη παράλυση, διαταραχές όρασης ή/και ακοής, κινήσεις πίεσης της κεφαλής, τριγμός των δοντιών, κώμα-θάνατος. Ενδέχεται να παρατηρηθεί πυρετός. Το 2011 είχε παρατηρηθεί και ίκτερος. Στα προσβεβλημένα ζώα εφαρμόζεται υποστηρικτική θεραπεία, ανάλογα με τα συμπτώματα που εμφανίζουν.
«Για την πρόληψη της νόσου στα ζώα μπορούν να εφαρμοσθούν εντομοκτονίες στις εγκαταστάσεις σταβλισμού ή πέριξ αυτών, σε περιοχές που αποτελούν βιότοπους κουνουπιών, εφαρμογή εντομοαπωθητικών στα ζώα ή εμβολιασμός». Για τον ίδιο σκοπό ιδιαίτερη σημασία αποκτά η γενική καθαριότητα των εγκαταστάσεων με τακτική αποκομιδή της κόπρου και η εξάλειψη των εστιών αναπαραγωγής και ανάπτυξης κουνουπιών (λιμνάζοντα νερά), όπως είναι τα στάσιμα νερά μέσα σε ποτίστρες ή λίμνες που σχηματίζονται σε σημεία διαρροών του δικτύου ύδρευσης, κ.τ.λ.
Πληροφορίες για το κοινό αναφορικά με τη νόσο στον άνθρωπο και τα μέτρα πρόληψης παρατίθενται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.keelpno.gr/ → Ιός του Δυτικού Νείλου (ΙΔΝ): Ενημέρωση και Επιδημιολογική Επιτήρηση → Ιός του Δυτικού Νείλου (λοίμωξη από) - Αναλυτικές πληροφορίες για τη λοίμωξη από τον ΙΔΝ → Πληροφορίες για το κοινό (Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις, φυλλάδια, βίντεο, οδηγίες, ψεκασμοί …).
                                                  
                                                            Η Αν/τρια Προϊσταμένη
                                                            Μπαλάσκα Παναγιώτα

Ευχαριστήριο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας


Ευχαριστήριο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας 

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι της  ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας ευχαριστούν θερμά 
Τη δράση ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨ από την οποία παραλάβαμε ακόμη μια φορά τρόφιμα μακράς διαρκείας, με σκοπό τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Την εταιρεία «Αλμωπία» και προσωπικά τον  κ. Τσιρόπουλο Γεώργιο, για την προσφορά παραδοσιακών προϊόντων 
Την οικοτεχνία Τσεντεμίδη και προσωπικά τον κ. Τσεντεμίδη Αναστάσιο για την προσφορά παραδοσιακών προϊόντων
Την εταιρεία «Soudis» και προσωπικά τον κ. Σούδη Γεώργιο για την προσφορά παραδοσιακών προϊόντων 
Το ψητοπωλείο ¨Γύρο Γύρο Όλοι¨ και προσωπικά τους αφοί  Λαζαρίδη για την συνεχή  προσφορά του σε μερίδες μαγειρεμένου φαγητού
Το ψητοπωλείο ¨Πεινακοθήκη¨ και προσωπικά την κ.  Βερονίκη και τον κ. Άρη  για την συνεχή  προσφορά του σε μερίδες μαγειρεμένου φαγητού
Το εστιατόριο ¨Κοσμάς¨ και προσωπικά τον κ. Αϊναλίδη Ιωάννη για την συνεχή  προσφορά του σε μερίδες μαγειρεμένου φαγητού

9η Ποντιακή Βραδιά Από Τον Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Δόξα Μελισσίου»

           
     9Η  ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ  ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΙ

     Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος ΔΟΞΑ Μελισσίου, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, διοργανώνει την 9η ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, στις 18 Αυγούστου 2017, ημέρα Παρασκευή, στο Δημοτικό Πάρκο Μελισσίου, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
  Την εκδήλωση, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε πλήθος, από κάθε άλλη στην Πέλλα, με τη συμμετοχή 2.500 προσκεκλημένων, θα πλαισιώσουν με την παρουσία τους  οι  καλλιτέχνες:
1. Θεοδοσιάδης Κώστας (τραγούδι)
2. Κουρτίδης Ιωάννης (τραγούδι)
3. Παρχαρίδης Αλέξανδρος (τραγούδι)
4. Ξενιτόπουλος Δημήτριος
5. Πολυχρονίδης Ιωάννης
  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ηποδοσφαιριστές από τη ΜΕΓΑΛΗ κι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΟΞΑ της δεκαετίας του 50.
  Είσοδος ελεύθερη.

Τοποθέτηση πλέγματος στην Επαρχιακή Οδό Έδεσσας - Αριδαίας (ύψος Τ.Κ. Κλεισοχωρίου)


Καίρια παρέμβαση της Π.Ε. Πέλλας στην επαρχιακή οδό Έδεσσας - Αριδαίας

                        Στα πλαίσια του έργου «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας» με συνολικό προϋπολογισμό 500.000,00 € και χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες μια σημαντική τεχνική παρέμβαση από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην επαρχιακή οδό Έδεσσας – Αριδαίας.

            Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες τοποθέτησης μεταλλικού πλέγματος συγκράτησης του βραχώδους πρανούς στην επαρχιακή οδό Έδεσσας – Αψάλου και, συγκεκριμένα, στη βόρεια έξοδο Έδεσσας προς Κλεισοχώρι. Με την παρέμβαση αυτή ολοκληρώθηκε το πλαίσιο των εργασιών που περιλαμβάνονταν στη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου μέσω των οποίων βελτιώθηκαν οι προδιαγραφές διέλευσης από και προς την Πέλλα.


            «Η παρέμβαση αυτή χαρακτηρίζεται καίρια, διότι, λύνεται ένα πρόβλημα που απασχολούσε την τοπική κοινωνία και ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η οδική ασφάλεια και η προστασία των διερχόμενων οδηγών που αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. 



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...