Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

 


23/04/2021

 

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 9/23-04-2021) που ισχύει από το Σάββατο 24 Απριλίου έως και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού προβλέπει τα εξής:  

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές προβλέπεται να εκδηλωθούν το Σάββατο:

α. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια.

β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021).

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας

 


ΟΣΥΑΠΕ - Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης


   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

                                            Αθήνα  22/4/2021  

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 82

 

Η κοροϊδία της «αυτοδιάγνωσης» στις εξετάσεις οδήγησης

 

Η αποθέωση της «αυτοδιάγνωσης» και η αδιαφορία της κυβέρνησης για την προστασία της υγείας του λαού έφτασε στο σημείο να επιβάλλει τα self tests χωρίς να τα χορηγεί!!!

Εξήγγειλε με τυμπανοκρουσίες την έναρξη πολύπαθων δραστηριοτήτων, ανάμεσα τους και της εκπαίδευσης και των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, εξήγγειλε την δωρεάν διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες δραστηριότητες, αλλά «ξέχασε» να τους συμπεριλάβει στις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις και τα ΦΕΚ, που έβγαλε, «ξέχασε» να «ανεβάσει» τα ΑΜΚΑ τους στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς και να ρυθμίσει τη δωρεάν διάθεση τους στους υποψήφιους οδηγούς.

Κατά άλλα η ΚΥΑ 24489 1558/17-04-2021 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας…» προβλέπει υποχρεωτική διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και (24) ώρες πριν την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και (2) φορές την βδομάδα για τους εξεταστές και τους εκπαιδευτές, που έχουν φτάσει σε επαγγελματική απόγνωση με τις Σχολές τους τόσους μήνες κλειστές.

Και ενώ από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαμε συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, αυστηρά μέτρα προστασίας παντού, μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, η κυβέρνηση αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έφτασε από την μια να την μετακυλύει στους ίδιους τους εργαζόμενους και μάλιστα στην τσέπη τους, κι απ’ την άλλη να προχωράει τους εμβολιασμούς με τον αραμπά...

Αυτές οι επιλογές, τα αδιέξοδα κι οι αντιφάσεις που δημιουργούν πελατεία στα ιδιωτικά εργαστήρια είναι τα αποτελέσματα της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.

Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία.

Απαιτούμε δωρεάν και ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των υπαλλήλων εξεταστών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων (εκπαιδευτών, υποψηφίων οδηγών κλπ) στις εξετάσεις οδήγησης (θεωρητικές & πρακτικές), μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης, αίθουσες εξετάσεων, αυτοκίνητα κλπ.

Απαιτούμε δωρεάν, συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη κρατικών δομών υγείας, σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Απαιτούμε από όλες τις Περιφερειακές Αρχές να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου Γιαννιτσών ΤΩΡΑ!

 


Άμεσα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου Γιαννιτσών ΤΩΡΑ!

     Λίγους μήνες πριν, όταν είχε αρχίσει να υποχωρεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό που επισκέπτονταν την περιοχή, για να του μεταφέρει με τον πιο άμεσο τρόπο την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα νοσοκομεία του νομού κατά τους μήνες του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Επιδώσαμε σχετικό Υπόμνημα προειδοποιώντας παράλληλα για τους κινδύνους του επερχόμενου τρίτου κύματος. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και απαιτήσαμε να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά που ζήσαμε οι υγειονομικοί και ο λαός της περιοχής.

     Δυστυχώς σήμερα με το τρίτο κύμα της πανδημίας σε εξέλιξη, το δημόσιο σύστημα Υγείας παραμένει αθωράκιστο και η κατάσταση σε πολλά σημεία χειρότερη. Το νοσοκομείο Γιαννιτσών για ακόμη μία φορά κοντεύει φρακάρει, αφού πλέον σε αυτό νοσηλεύονται περισσότεροι από 80 ασθενείς με covid-19. Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό που στελεχώνουν τα τμήματα που βρίσκονται στην ευθύνη της Παθολογικής Κλινικής δουλεύουν εδώ και μήνες «στο κόκκινο», έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχής τους πολύ καιρό πριν. Αυτή τη φορά μάλιστα, η Παθολογική Κλινική αλλά και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Γιαννιτσών αντιμετωπίζουν το τρίτο κύμα της πανδημίας με μειωμένο ιατρικό προσωπικό!

     Η πρόσβαση σε φάρμακα που αποτελούν πολύτιμα όπλα στη φαρέτρα των θεραπόντων γιατρών στον αγώνα για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι δυσχερής. Είναι τραγικό να καθυστερεί για 10 ημέρες (!!!) η έγκριση φαρμάκων, η χορήγηση των οποίων εμποδίζει την επιδείνωση του αρρώστου με covid-19. Είναι σκανδαλώδες να εγκρίνεται η χορήγηση τους όταν πια οι ασθενείς δεν θα μπορούν να ευεργετηθούν από αυτό, αφού θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

     Η κυβέρνηση παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών από την αρχή της πανδημίας, δεν ανέπτυξε νέες κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να παραμένουν σε απλή κλίνη σε δύσκολες συνθήκες για πολλές ώρες μέχρι να βρεθεί κλίνη σε ΜΕΘ.

     Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γιαννιτσών παρουσιάζει πληρότητα 100% εδώ και πολλές εβδομάδες και η διαδικασία των διακομιδών σε άλλα νοσοκομεία γίνεται μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των χρόνιων ανεπαρκειών και των ελλείψεων προσωπικού του ΕΚΑΒ. Τόσο αυτή η κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, έχουν εγκληματικές ευθύνες διότι αρνούνται να στελεχώσουν με ειδικά εκπαιδευμένους γιατρούς τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα, όταν προκύπτει η ανάγκη διακομιδής, για να εξασφαλιστεί η συνοδεία γιατρού στον διακομιζόμενο ασθενή, είτε να αποδυναμώνονται οι ήδη υποστελεχωμένες κλινικές του νοσοκομείου, είτε να επιστρατεύονται με «εντέλλεσθε» γιατροί μη σχετικών ειδικοτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην ασφαλή διακομιδή του ασθενούς και στην εφημεριακή λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών του νοσοκομείου.

     Τεράστια τα κενά και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έχει κομβικής σημασίας ρόλο στη μάχη κατά της πανδημίας. Δεκαπέντε οι κενές οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης εκ των οποίων οι εννέα είναι θέσεις παθολόγων. Ούτε που το συζητούν να τις προκηρύξουν, ώστε να δοθεί διέξοδος στην δραματική υποστελέχωση που αποτελεί τροχοπέδη στον έλεγχο της πανδημίας μέσω της αποτελεσματικής ενημέρωσης του πληθυσμού, της σωστής ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και της επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού. Παρόμοιες και οι ελλείψεις και στο Κέντρο Υγείας Γιαννιτσών.

     Το Υπουργείο Υγείας από την αρχή της πανδημίας αρνείται την επικοινωνία με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών ιατρών και πεισματικά κωφεύει στις προτάσεις και τις εκκλήσεις μας.

Ούτε σκέψη στην κυβέρνηση για πραγματική επίταξη των δομών και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα Υγείας, που αν εντάσσονταν στον κρατικό σχεδιασμό θα έδινε ανάσα στα νοσοκομεία του νομού και θα επέτρεπε να απελευθερωθεί η λειτουργία των κλινικών και των τμημάτων που έχει περιοριστεί ή ανασταλεί.

     Τα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σαν μια καλά συντονισμένη ορχήστρα, κάνουν το μαύρο άσπρο και ο λαός παραπληροφορημένος, παρακολουθεί μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, να σιωπούν εκκωφαντικά μπροστά στις εγκληματικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, ή άλλοτε ακόμα και να επιχειρηματολογούν στο πλευρό της κυβέρνησης σαν ένα άτυπο γραφείο τύπου υπουργείου.

     Δεν θα περίμενε κανείς από τα μέλη αυτά της Επιτροπής των Ειδικών να συνταχθούν με τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αφού τα ονόματα των περισσότερων φιγουράρουν με την ιδιότητα του επιστημονικά υπεύθυνου ή του συνεργάτη στις ιστοσελίδες μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων που κάνουν χρυσές δουλειές στην περίοδο της πανδημίας.

     Οι γιατροί των δημόσιων δομών Υγείας του Νομού είμαστε οργισμένοι. Μας έχουν κάνει λάστιχο για να κρύψουν τις τραγικές ελλείψεις και τα προβλήματα που είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας προκηρύσσει Στάση Εργασίας την Παρασκευή 23 Απρίλη 08:00-12:00 για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα τμήματα ευθύνης της Παθολογικής Κλινικής. Η ΕΝΙΠ και οι ιατροί της Παθολογικού Τμήματος θα συναντηθούν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών απαιτώντας  συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας διεκδικεί ως αιτήματα αιχμής:

  • Κατεπείγουσα ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό σχετικών με την πανδημία ειδικοτήτων αλλά και με νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων.
  • Άμεση ενίσχυση του ΕΚΑΒ και στελέχωσή του με μόνιμα πληρώματα που θα διαθέτουν γιατρούς ειδικά εκπαιδευμένους στα έκτακτα περιστατικά.
  • Άμεση επίταξη δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη τους στον κρατικό σχεδιασμό χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με αξιοποίηση όλων των υποδομών τους και του προσωπικού με μισθοδοσία από το κράτος.
  • Απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης και χορήγησης φαρμάκων που η έγκαιρη χορήγηση τους μπορεί να αποβεί σωτήρια για τους ασθενείς με covid-19.
  • Ένταξη στα Β.Α.Ε.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του λαού στην Υγεία!

Προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Νοσοκομεία, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας κατά το επόμενο διάστημα!

Καλούμε τους φορείς της περιοχής σε συντονισμό και κοινή δράση!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...