Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για τις ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση της 19 Απριλίου.

 


Έδεσσα, 21-4-2021

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβάνο και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για τις ζημιές που προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση της 19 Απριλίου.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας τόσο με τον Υπουργό ΥΠΑΑΤ όσο και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο κ. Τζαμτζής τους έστειλε επιστολή με την οποία αναλύει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την σφοδρή χαλαζοπτωση που έπληξε χτες 19/4/21 διάφορες περιοχές του Ν. Πέλλας. 

Στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι

Σφοδρότατη χαλαζόπτωση είχαμε στην Π.Ε.Πέλλας τις μεσημβρινές ώρες (13.30’ - 14.00’ ) της 19-4-2021. Η χαλαζόπτωση η οποία ήταν πολύ πυκνή κατά περιοχές και με μεγάλη χρονική διάρκεια, έπληξε τα παρακάτω Αγροκτήματα :

1)    Στα ανατολικά του Δήμου Αλμωπίας.της Π.Ε.Πέλλας και ιδιαίτερα στα Αγροκτήματα Θεοδωρακίου & Εξαπλατάνου.

2)    Στο μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου Σκύδρας (μάλλον το επίκεντρο σε διάρκεια και πυκνότητα ) και πιο συγκεκριμένα στα Αγροκτήματα Καλής, Προφ.Ηλία, Ανύδρου, Μανδάλου, Σανδαλίου, Λιποχωρίου, Μαυροβουνίου, Ριζού, Σεβαστειανών, Δάφνης, Καλυβίων και Άσπρου.

3)    Ακόμη επλήγησαν και τα αγροκτήματα του Δήμου Πέλλας και ιδιαίτερα  Αραβησσού, Πλαγιαρίου, Νέου και Παλαιού .Μυλοτόπου, Γαλατάδων, Αγίου Γεωργίου, Δροσερού.

4)    Στον Δήμο Έδεσσας και ιδιαίτερα στη περιοχή της Δ.Ε Βεγορίτιδας, την Άρνισσα, την Ζέρβη και την Παναγίτσα.

Συνολικά εκτιμούμε ότι επλήγησαν περίπου 55.000 - 60.000 στρέμματα, κύρια με δενδροκαλλιέργειες, περιοχών με μικροκλίμα που δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τους 2 προηγούμενους παγετούς του Μαρτίου και του Απριλίου, δηλαδή, Ροδάκινα επιτραπέζια, Ροδάκινα βιομηχανικά, Νεκταρίνια, Βερίκοκα κ.α. Ακόμη επλήγησαν υπαίθριες Καλλιέργειες Λαχανικών όπως Μαρούλια, Κρεμμυδάκια κ.α).

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε,

Οι αγρότες της Πέλλας είναι σε απόγνωση. Τις τεράστιες ζημιές των 2 παγετών, ολοκλήρωσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση. Η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των ζημιών και η καταβολή προκαταβολών στους αγρότες, είναι η έκκληση που κάνουν οι αγρότες και όλοι οι πολίτες της Πέλλας προς εσάς.

Στην διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.

                                                         Με τιμή και εκτίμηση

                                                          Ιορδάνης Τζαμτζής

                                                  Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

 

Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα εντός των ορίων της Π.Ε. Πέλλας

 


Απαγόρευση  αλιείας  στη  λίμνη  Βεγορίτιδα εντός των ορίων της Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο αναπαραγωγής ιχθύων για το 2021.

 

Με την Αρ. Πρ. 229899(7397)/20-4-2021, (ΑΔΑ:6ΛΥ17ΛΛ-Λ20) Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, απαγορεύετε απόλυτα η αλιεία, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων στη λίμνη  Βεγορίτιδα, κατά το χρονικό διάστημα από 22α  Απριλίου 2021 και ώρα 12η μεσημβρινή, έως και 4η Ιουνίου 2021 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες  από  τις αποβάθρες  και  όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους.

Οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης - εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των. Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Πληροφορίες στο αρμόδιο Γραφείο Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2381351256.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...