Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Αλμωπίας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.



 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 10/02/2022

Θέμα: Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Αλμωπίας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.

Μετά τις πρωτοφανείς και μεγάλης έκτασης καταστροφές που σημειώθηκαν στο Δήμο Αλμωπίας την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου εξαιτίας των ανέμων έντασης 12 μποφόρ, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης αιτήθηκε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Βουλευτές ΠΕ Πέλλας, την κήρυξη του Δήμου Αλμωπίας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Αλμωπίας, βρέθηκε στις Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τους πρωτοφανείς ανέμους που έπληξαν την περιοχή, αλλά και για να προσφερθεί στους δημότες η απαιτούμενη βοήθεια, ώστε οι ζημιές να αποκατασταθούν ως ένα βαθμό. 

Τα προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούν κυρίως σε καταστροφές σε αγροκτήματα των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, αλλά και ζημιές σε δημόσιους χώρους, από πτώσεις δέντρων και στύλων του ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία προκάλεσαν μεγάλης έκτασης ζημιές σε υποδομές του Δήμου, όπως ξήλωμα πεζοδρομίων κ.α.

Ακόμη προκλήθηκαν ζημιές σε περιφράξεις αθλητικών εγκαταστάσεων και σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως σπασμένοι υαλοπίνακες, φθορές σε κεραμοσκεπές και σε περιφράξεις τους. 

Επιπλέον παρατηρήθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε αγροτικές εκτάσεις, τόσο σε γεωργική γη όπως καλλιέργειες σπαραγγιών, όπου τα νάιλον ξηλώθηκαν, καλλιέργειες με λεύκες, θερμοκήπια, φυτώρια όσο και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Το δευτερεύον αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμωπίας επιβαρύνθηκε με έντονες αλλοιώσεις στην επιφάνεια του από πτώσεις δέντρων και κλαδιών, τα αυλάκια που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των αγροκτημάτων υπέστησαν φθορές καθώς το ριζικό σύστημα των δέντρων που έπεσαν καθαίρεσαν ολόκληρα τμήματά τους, ενώ εντοπίστηκαν πολλές βλάβες στα αντλητικά συγκροτήματα του Δήμου από τις πτώσεις δέντρων.

«Με κύριο μέλημά μας την ασφάλεια των κατοίκων που επλήγησαν από τους ισχυρούς ανέμους έντασης 12 μποφόρ, κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός του Δήμου Αλμωπίας προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων καθώς και με τους αρμόδιους φορείς. Ήδη, έγινε μία πρώτη καταγραφή των προβλημάτων και ζητούμε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης, ώστε να γίνουν αρχικά οι απαραίτητοι έλεγχοι από τον ΕΛΓΑ, αλλά και να ληφθεί μέριμνα για την άμεση αποζημίωση», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, υπογραμμίζοντας πως όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των πληγέντων για οποιοδήποτε πρόβλημα.

ΕΛΠΙΔΕΣ Προμάχων - ΠΑΣ Ξιφιανής. Αγώνας Ανόδου play off

 


Ευχαριστήριο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Έδεσσας



Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Έδεσσας

Το  Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας έγινε αποδέκτης μιας πολύ σημαντικής προσφοράς – δωρεάς την Πέμπτη 3.2.2022 από το ζεύγος Αριστέα και Πέτρο Παταρόκη, οι οποίοι μέσω του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Έδεσσας παρέδωσαν και ήδη εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία, 

στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του Νοσοκομείου, ο κάτωθι ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, αξίας 26.000,00 €: 

·         Ένας αυτόματος ηλεκτρονικός περιστροφικός μικροτόμος

·         Ένα πλήρες σύστημα σκήνωσης / έγκλισης ιστών σε παραφίνη

Ο ανωτέρω υπερσύγχρονος εξοπλισμός είναι απαραίτητος στη λειτουργία του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου καθώς χρησιμοποιείται στην διαδικασία της βιοψίας που διενεργείται σε χειρουργικά περιστατικά.

Με ασφάλεια και ακρίβεια θεωρείται βέβαιο ότι, συμβάλλει στην ταχύτερη και αξιόπιστη έκδοση των αποτελεσμάτων βιοψίας.

Ίσως η λέξη «ευχαριστούμε» δεν μπορεί να εκφράσει όσα νιώθουμε για την δυναμική στήριξη της προσπάθειας μας για ένα σύγχρονο Νοσοκομείο. Με αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς, βάζουμε ο καθένας από τα μέλη μας το δικό του λιθαράκι για να υποστηρίξουμε τον αγώνα που δίνεται από μέρους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Έδεσσας, για την εύρυθμη λειτουργία του και την παροχή υψηλών υπηρεσιών σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας. 

Συνεχίζουμε!»

Με εκτίμηση 

Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου Έδεσσας




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...