Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

 


Αριδαία, 02/04/2021

Θέμα: Έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Ο Δήμος Αλμωπίας, απλουστεύει τις υπηρεσίες προς τους δημότες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που παρέχεται πλέον για τους πολίτες μέσα από τον κόμβο govHUB της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΑΑΔΕ και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

Η υπηρεσία αυτή αφορά την Έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας από τον οικείο Δήμο στον οποίο κατοικεί ο πολίτης,  χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Η υπηρεσία, «Πιστοποίηση Μόνιμης Κατοικίας» είναι ήδη διαθέσιμη στους υπαλλήλους του Δήμου Αλμωπίας και στους Δήμους όλης της χώρας, μέσω του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB. Ο πολίτης έχει πλέον τη δυνατότητα να λαμβάνει την εν λόγω Βεβαίωση ΜΟΝΟ με την επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου που βεβαιώνει τον ΑΦΜ του.

Η έκδοση της βεβαίωσης πραγματοποιείται χωρίς την κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης από πλευράς του πολίτη και την προσκόμιση δικαιολογητικών όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα (φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Εκκαθαριστικού Ε1 και λογαριασμών ΔΕΚΟ).

Τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτοματοποιημένα μέσω του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB και του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ, με ασφαλή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τρόπο, μέσα από το φορολογικό μητρώο της ΑΑΔΕ.

Επισημαίνεται ότι στην παρούσα βεβαίωση, θα αναγράφονται τα στοιχεία που αντλούνται από το σύστημα της ΑΑΔΕ και γι’ αυτό συνιστάται ο έλεγχος τους από τον δημότη, καθώς σε περίπτωση που δεν μπορούν να διασταυρωθούν τα στοιχεία, θα απαιτούνται επιπλέον δικαιολογητικά (Εκκαθαριστικό Ε1 ή φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ).

Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό

 


Αριδαία, 02/04/2021

Θέμα: Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Από το 2008, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε πως κάθε χρόνο, θα γιορτάζεται στις 2 Απριλίου η Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Από έρευνες της επιστημονικής κοινότητας γνωρίζουμε, ότι παρόλο που υπάρχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά στα άτομα με αυτισμό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε το γεγονός ότι ο αυτισμός παρουσιάζεται διαφορετικά σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Η συν-διάγνωση μπορεί να επιδράσει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας ενός ατόμου με αυτισμό. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αυτισμό και διανοητική αναπηρία θα έχει συνήθως πιο σοβαρά συμπτώματα και μαθησιακές δυσκολίες από ένα άτομο με αυτισμό που έχει φυσιολογική νοημοσύνη. Άλλες μελέτες κάνουν λόγο για διαγνώσεις που μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο με λειτουργίες αυτισμού περιλαμβάνει διάφορες διαταραχές.

Ο αυτισμός δεν είναι φυσική αναπηρία κι έτσι οι άνθρωποι στο φάσμα του δεν φαίνονται διαφορετικοί από τους συνομηλίκους τους. Αυτό μπορεί να δυσκολεύσει ορισμένους να καταλάβουν γιατί ένα αυτιστικό άτομο μπορεί να συμπεριφέρεται ή να αντιδρά με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Πολλοί άνθρωποι στο φάσμα του αυτισμού είναι σε θέση να ζήσουν εντελώς ανεξάρτητα, άλλοι χρειάζονται υποστήριξη σε όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινής τους ζωής. Ας δούμε όλοι κάθε άτομο με αυτισμό για το άτομο που είναι και όχι για αυτό που πιστεύουμε ότι σημαίνει η διάγνωσή του. Σεβόμαστε τα άτομα με αυτισμό και τα εντάσσουμε στην κοινωνία.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...