Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Πένθιμα θα ηχήσουν οι καμπάνες του Αη Δημήτρη των Προμάχων.


Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Σε όλες τις εκκλησίες της Μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες, σε ένδειξη θλίψης και πνευματικής διαμαρτυρίας, για τη μετατροπή της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ σε τζαμί, μετά από εντολή του Μητροπολίτη μας, πατέρα Ιωήλ. 

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ 
ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ
Παράλληλα το απόγευμα, στις 6:30 μ.μ., θα τελεστεί ο παρακλητικός κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο Στρατηγό του γένους μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Προμάχων θα τελεστεί Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί, ενώ κι εδώ οι καμπάνες θα ηχήσουν πένθιμα.

Εγγραφές στο ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Έδεσσας


Το ΔΙΕΚ  Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου Έδεσσας  ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ  ότι θα πραγματοποιήσει εγγραφές Α΄εξαμήνου για το νέο διδακτ. έτος 2020-2021 και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις παρακάτω ημερομηνίες:
-22/7/2020
-4/8/2020

-26/8/2020 από τις 9πμ-13μμ. 
Από 1/9/2020 έως και 15/9/2020 οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ θα πραγματοποιούνται καθημερινά στη γραμματεία του ΔΙΕΚ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ 37-ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ) τις εργάσιμες  ημέρες από 8πμ έως και 14μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να εγγραφούν πρέπει να προσκομίσουν:
-Απολυτήριο Λυκείου
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
-Φ/ο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
-Αίτηση που συμπληρώνεται στη γραμματεία του ΔΙΕΚ.

Επίσης στο Γ΄εξάμηνο του ΔΙΕΚ έχουν δικαίωμα εγγραφής και οι απόφοιτοι των ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ  της ίδιας ειδικότητας.

Τηλ επικοινωνίας 2381022340
FAX 2381022340
E-mail diek@gnedessas.eu

 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΚ

   ΓΙΑΜΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 

Το ΚΔΑΠ "Σπίτι Παιδιού" ενημερώνει για τη δράση "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική ζωής"


Το ΚΔΑΠ "Σπίτι Παιδιού" σας ενημερώνει ότι από αυριο 17 Ιουλίου 2020 ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν φοίτηση μέσω της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματική ζωής" που αφορά τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ για το σχολικό έτος 2020-2021.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να υποβάλουν  ηλεκτρονική αίτηση στο  www.eetaa.gr η  paidiki.eetaa.gr

https://www.eetaa.gr/?fbclid=IwAR0z2ZK_G1uMwr8ZaBLd90lKFLsNgQzzmnNoF4Fi7f2m5GWGgbFa8oUZI4Q

   Για την υποβολή ηλεκτρονικης αίτησης απαιτούνται:
-προσωπικοί κωδικοί  Taxisnet( μητέρας) 
-αρ.ταυτότας  μητέρας και συζύγου
-ΑΦΜ μητέρας και συζύγου
-ΑΜΚΑ μητέρας, συζύγου και τέκνων
-email

  Φέτος απλουστεύεται η διαδικασία καθώς δεν θα χρειαστεί αποστολή δικαιολογητικών όπως προηγούμενες χρονιές. Απαιτείται μόνο υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. 
  Το ΚΔΑΠ "Σπίτι Παιδιού" είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία η βοήθεια ως προς την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης. 

  Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ. 6974256985.

Εθελοντική δράση προστασίας της ιχθυοπανίδας του Εδεσσαίου



Έδεσσα, 22 Ιουλίου 2020

Εθελοντική δράση προστασίας της ιχθυοπανίδας του Εδεσσαίου,
κατά την έναρξη υλοποίησης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας,  
με τη συνεργασία και συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας

Με την έναρξη της υλοποίησης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της Έδεσσας στον ποταμό Εδεσσαίο και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να υπάρξει απώλεια στον πληθυσμό των ψαριών που διαβιούν στο ποτάμι, πραγματοποιήθηκε μία σχετική δράση προστασίας τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήθηκε μεταφορά, με χρήση ασφαλών μέσων, του ιχθυοπληθυσμού που υπήρχε στον ποταμό Εδεσσαίο, σε ασφαλές υδάτινο περιβάλλον, ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή του στο ποτάμι με την ολοκλήρωση του έργου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τον συντονισμό του Γραφείου Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σε συνεργασία με τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Έδεσσας και με τη συμμετοχή ομάδας προσκόπων Έδεσσας καθώς, επίσης, και συμβασιούχων εποχικών υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.  

Στον ποταμό Εδεσσαίο διαβιεί ένας μικρός πληθυσμός της λεγόμενης Μακεδονικής μπρένας ο οποίος προέρχεται από τον κύριο πληθυσμό που βρίσκεται στο φράγμα της Έδεσσας. Παρά το γεγονός ότι η διακοπή του νερού για την υλοποίηση του έργου γίνεται σταδιακά, επιτρέποντας στα λιγοστά ψάρια να μετακινηθούν με τη ροή του νερού και να καταφύγουν σε σημεία όπου διατηρείται νερό, η μετακίνησή τους κρίθηκε αναγκαία για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου θανάτωσής τους λόγω μη έγκαιρης προσαρμογής τους στις συνθήκες αυξομείωσης της στάθμης του νερού. Η Μακεδονική μπρένα είναι ένα κοινό, μη ενδημικό είδος, το οποίο δεν απειλείται και έχει βέλτιστη προσαρμογή στις συνθήκες του ποταμού Εδεσσαίου. Η επαναφορά και αύξηση του τοπικού πληθυσμού, μετά από ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, είναι βέβαια ενώ για τη διασφάλιση και παρακολούθησή της λαμβάνονται ειδικά μέτρα από το Γραφείο Αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Με αφορμή την υλοποίηση της εθελοντικής δράσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δήλωσε: «Η υλοποίηση του αντιπλημμυρικού έργου γίνεται με τρόπο απολύτως συμβατό για τη διατήρηση του οικολογικού συστήματος του ποταμού Εδεσσαίου. Από τον Ανάδοχο και τους επιβλέποντες μηχανικούς λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα και η υλοποίηση του έργου είμαι βέβαιος ότι θα πείσει και τους πιο επιφυλακτικούς σήμερα για τα οφέλη και την οικολογική και αισθητική αναβάθμιση που επιτυγχάνεται με την ολοκλήρωσή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επικεφαλής του Γραφείου Αλιείας Κωνσταντίνο Καφετζή που συντόνισε τη δράση, στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Έδεσσας για την συνεργασία του, που θέλουμε να συνεχιστεί και σε άλλους τομείς, στους εθελοντές προσκόπους που συμμετείχαν με αυθεντικό οικολογικό ενδιαφέρον, καθώς και στους εποχικούς συνεργάτες μας που, στο διάστημα της μικρής θητείας τους στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, έχουν ήδη μία πολύ σημαντική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη».

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...