Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Χρήστος Μπάτσης: "Τα σχολεία θα ανοίξουν από Δευτέρα σε όλο τον Ν Πέλλας".



 Μόλις ανακοινώθηκε, ότι λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου τα σχολεία θα ανοίξουν από Δευτέρα σε όλο τον Ν Πέλλας.

Χρήστος Μπάτσης

Πώς θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες των Προμάχων (Γυμνάσιο-Δημοτικό-Νηπιαγωγείο).



 Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Γυμνάσιο Προμάχων θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου κανονικά.

Το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο θα παραμείνουν κλειστά.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

          Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 04/16-09-2020) με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου 2020 έως και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη.

Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πακέτα αγάπης σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας από την ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας



Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας

   Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του ''Βοήθεια στο Σπίτι'' της  ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας ενημερώνουν πως με την βοήθεια της δράσης ¨ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨ παραλάβαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ευπρεπισμού και καθαριότητας.

 Στο πλαίσιο της στήριξης ευπαθών και ευάλωτων ομάδων, που έχουν πραγματική ανάγκη, καταφέραμε να προσφέρουμε πάνω από εξήντα πακέτα αγάπης σε οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας και στις οικογένειες τους.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για κοινωνική προσφορά μέσα από το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

                        ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Στο "Σημείο Μηδέν" του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων.


Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της καμμένης από τη χθεσινή πυρκαγιά σκεπής του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων. 
Συνεργεία του Δήμου αλλά και εθελοντές κάτοικοι του ιστορικού οικισμού, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα και να προχωρήσουν οι δρομολογημένες από το κράτος ενέργειες και να επανέλθει σύντομα το σχολείο στην προτέρα κατάσταση. 
Στο σημείο βρέθηκαν εκτός από τους εργάτες, διδασκαλικό προσωπικό, ο Δήμαρχος με αρκετούς Συμβούλους, ενώ υπήρξε και επιτόπια επίσκεψη του βουλευτή του Νομού Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος μαζί με τους άλλους κυβερνητικούς βουλευτές, παρενέβησαν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ώστε να επιταχυνθούν οι απαραίτητες ενέργειες. 
Ευχή όλων, να σβήσει το συντομότερο δυνατόν η εικόνα της καμμένης σκεπής, η οποία θυμίζει κρανίου τόπο και πληγώνει όσους γαλουχήθηκαν στο πέρασμά τους από το σχολείο, στα πιο αθώα τους χρόνια και οι αναμνήσεις τους από τη μαθητική ζωή πάντα αναμοχλεύονται τρυφερά κι ευχάριστα.
























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...