Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Στην Χρυσάνθη μας...


ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πρώτα σκιρτήματα στην ετοιμόγεννή σου κοιλιά
Ακούγοντάς σε να τραγουδάς, Μακεδόνισσα μάνα
Κάποιος ζουρνάς στα αυτάκια μου ηχούσε, υπόκωφα
Σκοποί ορεινοί, ομοβροντία νταουλιών, τρανός σκοπός.

Τον ελεύθερο Μακεδονικό αέρα στα σπλάχνα μου, ανέπνευσα
Την ίριδα των ματιών μου ο χρυσάκτινος ήλιος  καλωσόρισε
Γιαγιάδες τσεμπεροφορεμένες με μύρωσαν, χαρές, ευχές
Αλέξανδρο με ονόμασαν, βοούν οι «Τούμπες», θριαμβευτικά.

Τα πρώτα βήματα «Μπαϊτούσκα» αέναος στροβιλισμός
Παππούς, πατέρας, οδηγοί, υπερήφανο μονοπάτι
Και του σχολειού η φορεσιά, καμάρι, αέρινοι βηματισμοί
Χάλκινες νότες, σύγκορμο ρίγος, αδειάζει η ψυχή, το Νου γαλουχεί.

Καμβάς αισθημάτων, χαρά, λύπη, καημός
Ιδρώτας και πάθος, της πίστας εξομολόγηση
Βήμα βαρύ, σθεναρό, περήφανο, λυτρωτικό
Στων προγόνων τα λιθόστρωτα σοκάκια αναχώρηση.

Στο πλήρωμα του χρόνου, ιερή επανάληψη
Παράδοση αξιών, απογόνων σκυτάλη
Άξιοι συνεχιστές, εθνικοί υπερασπιστές
«ΟΧΙ», «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ»

Μάτια χιλιάδες πάνω σου, θωριά θαρρετή, επιβλητική
Σπαρταράει το «είναι» βαθιά, ανταριάζει η γη
Τα λάβαρα ψηλά, ιαχές δονούν τα βουνά
Χείμαρρος, στο «Μακεδονία ξακουστή».


Στην Χρυσάνθη μας.

(Ευχαριστίες στον Γιάννη...).

Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και υγιεινής για εργαζόμενους και πολίτες στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών . Τεράστιες οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάχη Πέλλας κ. Τζαμτζή- Άμεση λύση εδώ και τώρα.Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών . Τεράστιες οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάχη Πέλλας κ. Τζαμτζή- Άμεση λύση εδώ και τώρα.

Αγαπητοί συμπολίτες του Ν. Πέλλας 
Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιώ σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , με την ιδιότητα του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος,  επισκέφθηκα την Πέμπτη 23/7/202020 την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Πέλλας στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο Μυλότοπο,  όπου και εδρεύει η  Δ/νση.
Χωρίς να έχω καμία πρόθεση  να μεγεθύνω την κατάσταση που αντίκρισα,  θα πω με κάθε ειλικρίνεια  πώς είναι η πρώτη φορά στην 10ετη πορεία μου στον συνδικαλισμό,  που δεν μπόρεσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Η κτηριακή εικόνα της Δ/νσης Μεταφορών είναι τραγική και δεν τιμάει σε καμιά περίπτωση την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
Περιληπτικά θα σας αναφέρω ότι το κτήριο  σύμφωνα  και με την έκθεση του Τεχνικού Ασφάλειας , την οποία σας παραθέτω παρακάτω , εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων αλλά και των πολιτών που προσέρχονται καθημερινά στην συγκεκριμένη Υπηρεσία.    
Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι  ειδικότερα για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε,  έχοντας να αντιμετωπίσουμε το covid- 19 , το κτήριο αυτό αποτελεί υγειονομική βόμβα καθώς δεν έχει παράθυρα για εξαερισμό ενώ υπεισέρχονται σε αυτό καθημερινά  εκατοντάδες πολίτες.  Επίσης εντός του κτηρίου διενεργούνται εξετάσεις για σήματα σε χώρο που δεν τηρεί καμία συνθήκη υγιεινής και ασφάλειας ενώ και οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός του κτηρίου αγγίζουν τους 40 βαθμούς. Φυσικά  δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προσέλευση στον χώρο του κτηρίου σε ΑμΕΑ.  
Οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή είναι τεράστιες καθώς γνωρίζει  πολύ καλά την κατάσταση στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών και δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια  εδώ  και ένα χρόνο που βρίσκεται στην ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητα Πέλλας , αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και πολιτών. Η  Αυτοδιοίκηση  έχει ανάγκη από ανθρώπους που μπορούν και έχουν την διάθεση να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα και όχι να εθελοτυφλούν και να σφυρίζουν αδιάφορα. Αν δεν μπορεί ο κ. Τζαμτζής να ασκήσει τα καθήκοντα του μπορεί να  δηλώσει  παραίτηση. Ο νομός Πέλλας δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι οι συνάδελφοι  εργαζόμενοι στην Δ/νση Μεταφορών ζητούν την άμεση απομάκρυνση της Υπηρεσίας από το συγκεκριμένο κτήριο και την μεταφορά τους σε ένα κτήριο που θα τους διασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καθημερινό δύσκολο έργο τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με όλες τους τις δυνάμεις.    
Οι εικόνες και  η έκθεση του Τεχνικού Ασφαλείας κ. Γραμματικόπουλου (διπλ. Μηχανολόγου Μηχανικού) καταμαρτυρούν την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία είναι υποχρεωμένοι καθημερινά οι συνάδελφοι εργαζόμενοι  να ζουν και να εργάζονται αλλά και οι συναλλασσόμενοι πολίτες να αντιμετωπίζουν .
Σας παραθέτω αυτούσια την έκθεση  Τεχνικού Ασφάλειας η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 και αναφέρει τα παρακάτω:
Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του τεχνικού ασφάλειας στην εγκατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιαννιτσών που βρίσκεται στον Νέο Μυλότοπο Γιαννιτσών . Διαπιστώθηκαν τα παρακάτω, τα οποία έχουν σχέση με την καταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει τον χώρο εργασίας, την καταλληλότητα της ηλεκτρικής εγκατάστασης, την ύπαρξη εξόδων κινδύνου, τον κατάλληλο επαρκή και σε καλή κατάσταση εξοπλισμό κατάσβεσης φωτιάς, τον κατάλληλο επαρκή και σε καλή κατάσταση εξοπλισμό ανίχνευσης φωτιάς, τον επαρκή εξαερισμό των χώρων εργασίας, την διατήρηση συνθηκών άνεσης των χώρων εργασίας( σχέση θερμοκρασίας και υγρασίας), τον επαρκή φωτισμό και καθαρισμό των χώρων εργασίας:
1.Διαπιστώθηκε ότι στο κτήριο και συγκεκριμένα στους επικίνδυνους χώρους ( χώρος αρχείου υπηρεσίας , λεβητοστάσιο ) δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα πυρανίχνευσης και χειροκίνητο σύστημα αναγγελίας φωτιάς όπως αυτό ορίζεται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Απαιτείται η άμεση εγκατάσταση αυτών. 2.Διαπιστώθηκε ότι στο κτήριο δεν υπάρχουν εγκατεστημένα φωτιστικά σώματα ασφαλείας. Απαιτείται η άμεση τοποθέτησή τους.
3.Διαπιστώθηκε ότι για τον α όροφο του κτηρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία δεν υπάρχει δεύτερη έξοδος κινδύνου.
4.Διαπιστώθηκε ότι ο ηλεκτρικός πίνακας διανομής δεν φέρει διακόπτη προστασίας έναντι διαρροής. Συνιστάται η άμεση τοποθέτηση του κατά τα οριζόμενα στην ΥΑ Α 50/12081/642/26-7-2006 (ΦΕΚ Β/1222) όπως αυτή τροποποιήθηκε με την ΥΑ 130414 (ΦΕΚ 4825/Β/24-12-2019). Επίσης ο έλεγχος του συνόλου της ηλεκτρικής εγκατάστασης και η έκδοση της κατά τον νόμο οριζόμενης υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, της μορφής αυτής σύμφωνα με την ΥΑ 130414 (ΦΕΚ 4825/Β/24-12-2019). και  τα οριζόμενα στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και στο Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Κ.Ε.Η.Ε) όσο αφορά τον ορισμό των ηλεκτρικών γραμμών.
5.Διαπιστώθηκε ότι στα σκαλοπάτια του υπάρχοντος κλιμακοστασίου δεν υπάρχουν τοποθετημένες αντιολισθητικές ταινίες με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού λόγω ολίσθησης. Απαιτείται η τοποθέτηση αντιολισθητικών ταινιών.
6.Διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα εκ μαρμάρου σκαλοπάτια έχουν αποκολληθεί από την μεταλλική υποδομή του κλιμακοστασίου με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος θραύσης αυτών με συνέπεια πιθανό τραυματισμό διερχόμενου από το σημείο λόγω ανομοιομορφίας δαπέδου. Συνιστάται η αποκατάσταση της αστοχίας αυτής.
7.Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει φράγμα προστασίας στο τμήμα της σκάλας που οδεύει παράλληλα με το υαλοστάσιο στο κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον ά όροφο. Συνιστάται η τοποθέτηση φράγματος ώστε να αποτραπεί πρόσκρουση στο υαλοστάσιο ατόμου που πιθανώς να ολισθήσει από το πλατύσκαλο αυτού.
8.Διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη ενδεικτικής ταινίας, εντόνου χρώματος που τοποθετείται στο ύψος των οφθαλμών, στα υαλοστάσιο εισόδου του κλιμακοστασίου και σε αυτό της εισόδου στον α ορόφου προς αποφυγή ενδεχόμενης πρόσκρουσης σε αυτά. Συνιστάται η άμεση τοποθέτηση της.
9.Απαιτείται η έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας για την εγκατάσταση, ύστερα από την υποβολή και θεώρηση τεχνικής μελέτης πυρασφάλειας στην αρμοδία πυροσβεστική αρχή και όπως επίσης η ύπαρξη και συμπλήρωση βιβλίου συντήρησης πυροσβεστικών μέσων.
10.Διαπιστώθηκε ότι μεταλλικά ράφια αποθήκευσης (ράφια που κατά τον χρόνο της επίσκεψης βρίσκονταν α. αριστερά της κυρίας πόρτας εισόδου β. εντός του χώρου υγιεινής και συγκεκριμένα στον διάδρομο αυτού γ. εντός του χώρου όπου είναι τοποθετημένο το αρχείο της υπηρεσίας)δεν είναι στερεωμένα στα δομικά στοιχεία του κτηρίου. Απαιτείται η στερέωση αυτών για αποτροπή πιθανής ανατροπής λόγω σεισμικού συμβάντος.
11.Διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του λεβητοστασίου βρίσκονται αφημένα αντικείμενα ξένα ως προς την χρήση του χώρου ( κατά τον χρόνο της επίσκεψης ψησταριές, πλαστικά τελάρα με διάφορα μικρά αντικείμενα ,τεμάχια σωλήνων και μικρών εξαρτημάτων πάνω στην δεξαμενή καυσίμου).Συνιστάται η άμεση απομάκρυνση αυτών.
12. Διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του λεβητοστασίου οι υπάρχοντες δύο (2) πυροσβεστήρες διοξειδίου του άνθρακα και οι δύο(2) αυτόματοι πυροσβεστήρες οροφής δεν έχουν συντηρηθεί και αναγομωθεί. Συνιστάται η άμεση συντήρηση , αναγόμωση ή αντικατάσταση αυτών.( Εικόνα 1)
13.Διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιείται για δείκτης στάθμης καυσίμου στην δεξαμενή αυτοσχέδια διαφανής σωλήνα στηριγμένη υποτυπωδώς στην τοιχοποιία ανοικτή στο άνω μέρος. Είναι φανερό ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος διαρροής καυσίμου αν η αυτοσχέδια στήριξη αυτού στην τοιχοποιία αστοχήσει γεγονός που πιθανώς να έχει συμβεί στο παρελθόν αφού το δάπεδο του χώρου είναι εμφανές ότι έχει απορροφήσει καύσιμο. Συνιστάται η τοποθέτηση στην δεξαμενή δείκτη στάθμης καυσίμου εργοστασιακής κατασκευής ενωμένο μέσω καταλλήλων εξαρτημάτων με την δεξαμενή καυσίμου.(Εικόνα 3)
14.Διαπιστώθηκε ότι ο πίνακας λεβητοστασίου που υπάρχει στον χώρο έχει υποστεί τέτοιες επεμβάσεις σε βαθμό ώστε οι ενώσεις των άτακτα τοποθετημένων ηλεκτρικών καλωδίων να βρίσκονται εξωτερικά αυτού , ένας χρονοδιακόπτης να βρίσκεται στον αέρα και να λείπει εντελώς το κάλυμμα του. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ανακατασκευή του συνόλου της ηλεκτρικής εγκατάστασης του λεβητοστασίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρότυπο ΕΛΟΤ HD 384 και στον Κανονισμό Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων (Κ.Ε.Η.Ε)
 15.Διαπιστώθηκε ότι η δεξαμενή καυσίμου έχει τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με το λέβητα γεγονός αντίθετο προς τις πυροσβεστικές διατάξεις που ισχύουν για τα λεβητοστάσια όπου σαφώς απαιτείται η ύπαρξη α. ιδιαιτέρου χώρου για την δεξαμενή καυσίμου β. αποχέτευσης για τον συγκεκριμένο χώρο γ. συγκεκριμένων αποστάσεων από τα περιφερειακά της δεξαμενής ευρισκόμενα δομικά στοιχεία και δ. εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης.
16.Η υπάρχουσα ράμπα, που έχει κατασκευασθεί για τη χρήση από άτομα ΑΜΕΑ, εξυπηρετεί μόνο την πρόσβαση στο ισόγειο του κτηρίου ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στον ά όροφο. Θα πρέπει να ελεγχθεί το ορθό της κλίσης και να τοποθετηθεί κιγκλίδωμα ασφαλείας από την ελεύθερη πλευρά αυτής. Το ίδιο ισχύει και με την ράμπα που υπάρχει πλευρικά του κτηρίου με την διαφορά ότι σε αυτή το κιγκλίδωμα θα πρέπει να υπάρχει από τις δύο πλευρές και να βελτιωθεί η πρόσβαση σε αυτή. Επίσης για την πρώτη ράμπα θα πρέπει να ελεγχθεί ως προς την ορθότητα το πλάτος της αφού στο σημείο υπάρχει δίφυλλο εξώφυλλο παραθύρου. Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο θα πρέπει να τοποθετηθεί αναβατόριο είτε κατακόρυφης κίνησης είτε με παράλληλη ως προς την γραμμή ανάβασης του κλιμακοστασίου κίνηση.
17.Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει σχέδιο διαφυγής σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος όπως επίσης οδηγίες εκκένωσης του κτηρίου στο σύνολο του. Συνιστάται η άμεση εκπόνηση σχεδίου διαφυγής και η ενημέρωση όλων των εργαζομένων σε αυτό.
18.Απαιτείται η άμεση απομάκρυνση όλων των φακέλων αρχείου που έχουν τοποθετηθεί σε αυτοσχέδια ράφια πάνω από τις καμπίνες εξέτασης υποψηφίων οδηγών στον αντίστοιχο χώρο γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πτώσης τους σε περίπτωση σεισμικού φαινομένου. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους χώρους όπου η τοποθέτηση φακέλων αρχείου ή αντικειμένων είναι συνήθης εικόνα. Στο προαναφερόμενο χώρο θα πρέπει απαραίτητα να τεθεί σε λειτουργία η υπάρχουσα κλιματιστική συσκευή που κατά τον χρόνο της επίσκεψης είχε παρουσιάσει βλάβη όπως επίσης να εγκατασταθεί σύστημα μηχανικού αερισμού του χώρου ώστε ο χώρος να εξασφαλίζει συνθήκες σχετικής άνεσης κατά την διάρκεια της εξέτασης.
19.Ο διάδρομος κυκλοφορίας του ά ορόφου θα πρέπει να εξασφαλίζει ανεμπόδιστη κυκλοφορία γιατί είναι διάδρομος διαφυγής. Απαιτείται η απομάκρυνση των γραφείων που υπάρχουν τοποθετημένα στο πρώτο τμήμα αυτού από την πόρτα εισόδου έως το ύψος του γραφείου του προϊσταμένου.
20.Απαιτείται να υπάρχει στην εγκατάσταση φάκελος που να περιέχει τα δελτία δεδομένων ασφαλείας για τα χρησιμοποιούμενα καθαριστικά και ο οποίος θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή ενημερωμένος.
21.Ο χώρος όπου υπάρχει το αρχείο της υπηρεσίας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνος αφενός μεν λόγω του περιεχομένου του και αφετέρου λόγω του υπερβολικά μεγάλου βαθμού πληρότητας που παρουσιάζει. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει κανένα μέτρο πρόληψης επικινδύνων καταστάσεων όσο και κανένα μέτρο κατασταλτικής φύσης. Το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο λόγω του μεγάλου δυναμικού ανάφλεξης που παρουσιάζει ο δε χώρος στερείται παντελώς στοιχειώδους αερισμού. Αρκετές από τις πλάκες ψευδοροφής είτε παρουσιάζουν αλλοιώσεις είτε βρίσκονται εκτός θέσεως με αποτέλεσμα να υπάρχει και κίνδυνος πτώσης τους. Η κίνηση εντός του χώρου γίνεται με μεγάλη δυσκολία γεγονός που περιέχει σοβαρούς κινδύνους για τους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Προτείνεται η απομάκρυνση του αρχείου από τον συγκεκριμένο χώρο και η μεταφορά του σε χώρο που θα πληροί τα μέτρα ασφαλείας και θα βρίσκεται εγγύς της εγκατάστασης. Ταυτόχρονα ο χώρος που θα ελευθερωθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία θέσεων εργασίας ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των θέσεων εργασίας στα υπόλοιπα γραφεία που κατά τον χρόνο της επίσκεψης διαπιστώθηκε μεγάλη έλλειψη λειτουργικού χώρου ανά θέση εργασίας.
22.Ο χώρος που υπάρχει δίπλα στο γραφείο του προϊσταμένου που κατά την χρονική στιγμή της επίσκεψης παρουσίαζε την εικόνα αποθήκης με άτακτη εναπόθεση αντικειμένων μπορεί με μια μικρή σε κλίμακα διαμόρφωση να δημιουργηθούν ένας αποθηκευτικός χώρος αντικειμένων καθημερινής χρήσης και δύο πλήρης θέσεις εργασίας. Στην σημερινή του κατάσταση αποτελεί πηγή πολλαπλών κινδύνων.
23.Διαπιστώθηκε μεγάλη έλλειψη λειτουργικού χώρου ανά θέση εργασίας που εγκυμονεί πολλαπλούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Οι παραπάνω αναφερόμενες προτάσεις οδηγούν στην εξάλειψη σε μεγάλο βαθμό των κινδύνων αυτών.
24.Θα πρέπει να διερευνηθεί ο απαιτούμενος αριθμός φορητών πυροσβεστήρων που θα πρέπει να υπάρχουν στον χώρο του ά ορόφου.
25.Απαιτείται η σύνταξη γραπτής εκτίμησης επαγγελματικού κίνδυνου για τον χώρο της εγκατάστασης σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 43 του Ν.3850( ΦΕΚ 84/Α/2-6-2010). 

Τζακος Αντωνιος 
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Π.Ε Πέλλας
Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...