Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Αντικατάσταση στέγης και διαμόρφωση αίθουσας εξετάσεων στο Κέντρο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σκύδρας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Βελτιώνουμε τις κτιριακές υποδομές όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας»


Τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη η σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 45.000,00 € σχετικά με την "Αντικατάσταση στέγης και διαμόρφωση αίθουσας εξετάσεων στο Κέντρο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Σκύδρας" από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

«Βελτιώνουμε τις κτιριακές υποδομές όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα στελέχη, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και την επαφή με τους πολίτες και τους επαγγελματίες. Άλλωστε, το Κέντρο Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου στη Σκύδρα επιτελεί σημαντικό ρόλο για την ασφαλή διακίνηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα από και προς την περιοχή μας», τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.


Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαίρεση της υπάρχουσας στέγης του κτιρίου και αντικατάσταση αυτής με ειδικά υλικά και σύγχρονες προδιαγραφές. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις στεγανοποίησης και πρόβλεψης τυχόν προβλημάτων (π.χ. αποφράξεις υδρορροών) και, γενικότερα, διασφάλισης της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας όσον αφορά το πλαίσιο των υπαρχουσών υποδομών.

Πρόσκληση στα Θεοφάνεια των Λουτρών Πόζαρ


Γιάννης Σηφάκης : Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί για ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών στους Δήμους Αλμωπίας και Πέλλας


Γιάννης Σηφάκης:  Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί από εθνικούς πόρους την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Αλμωπίας και στον Δήμο Πέλλας 
Η κυβέρνηση, έχοντας την πεποίθηση ότι η φροντίδα των παιδιών προσχολικής ηλικίας αποτελεί σοβαρότατη υποχρέωση της πολιτείας, αποφάσισε την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού όσον αφορά τις δαπάνες για την κοινωνική προστασία και την κοινωνική πρόνοια για την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
Στην Πέλλα αποφασίστηκε η ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών στον Δήμο Αλμωπίας και στον Δήμο Πέλλας. Οι δύο Δήμοι της Πέλλας είναι μέσα στους 203 Δήμους πανελλαδικά οι οποίοι θα χρηματοδοτηθούν για την ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
Το Υπουργείο καλεί τους Δημάρχους για ενημέρωση και συντονισμό την Πέμπτη 04/01/2018.
Μετά από αίτημα του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης που διαχειρίζεται τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Χρήστου Δόντσου προς τον βουλευτή, ο τελευταίος παρενέβη στην Υπουργό Θεανώ Φωτίου για την καλύτερη δυνατή χρηματοδότηση του Δήμου Αλμωπίας για το σκοπό αυτό. Το ίδιο έκανε και για τον Δήμο Πέλλας.

Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τον Δήμο Αλμωπίας


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016 – 2017

Τελετή βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2016 – 2017, πραγματοποίησε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου ο Δήμος Αλμωπίας. Την εκδήλωση συντόνισε η Φιλόλογος κ. Ελένη Νάνου.
Στο κατάμεστο από κόσμο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας, τιμήθηκε η προσπάθεια των σημερινών πρωτοετών φοιτητών της περιοχής μας, οι οποίοι έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα, έχοντας στο πλευρό τους, τους γονείς και τους καθηγητές τους και πέτυχαν τους στόχους τους, με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ συγκινημένος καλωσόρισε όλο τον κόσμο και έκανε εκτενή αναφορά σε όλα αυτά τα παιδιά που με τα εφόδια που τους παρέχει το σχολείο, περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες και στο αβέβαιο μέλλον που επικρατεί για όλους τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι σπουδάζουν και στη συνέχεια βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς βλέπουν ότι οι κόποι τους δεν ανταμείβονται. Αναφερόμενος στους φοιτητές, τους κάλεσε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί του για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν και υπογράμμισε ότι ως Δήμαρχος προσπαθεί να στηρίζει νέα παιδιά με πτυχία, κυρίως μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, ως μια ελάχιστη βοήθεια. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κάλεσε στο βήμα ανθρώπους οι οποίοι δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους και επιστρέφουν στα θρανία, ενώ παράλληλα εργάζονται ή έχουν οικογένεια. Όπως τόνισε, αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν τον σεβασμό μας για την προσπάθεια που κάνουν. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο οποίος είχε το γενικό συντονισμό της διοργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας και της επιτυχίας των μαθητών σήμερα είναι η βράβευσή τους από τον Δήμο μας, ελπίζοντας στο μέλλον να συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους τους, να ξεχωρίσουν και να ξεπεράσουν τους άλλους, να έχουν αισιοδοξία στην ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τις γενιές που έρχονται». Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια των γονιών τους, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους στο δύσκολο αυτόν αγώνα τους, να τους επαινέσουμε για το κουράγιο τους και την υπομονή τους ως συμπαραστάτες καθώς και να τους αποδώσουμε κι αυτούς αριστείο ώστε να συμπαρασύρουν και αυτοί άλλους γονείς που θα βρεθούν στην θέση τους». Επίσης, ο κ. Χατζηγιαννίδης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές αλλά μαθητές πολλών και διαφορετικών δεξιοτήτων».
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Μπαχαράκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σίμος Σωτηριάδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Στέφανος Αβραμίκας και κ. Γιάννης Ρώσσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες.
Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά οι Αποστόλης και Δήμητρα Ούρδα, οι οποίοι χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Χορηγός της εκδήλωσης, ήταν η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών. Στους σημερινούς φοιτητές μοιράστηκε και από ένα αναμνηστικό δώρο.
Στο ακόλουθο link μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον χαιρετισμό του Δημάρχου: https://www.youtube.com/watch?v=8gi4LIVHeDg&feature=youtu.be
























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...