Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω - Μια ακαδημία για γονείς».



 Πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω - Μια ακαδημία για γονείς».



Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας καλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα υγείας «Από το Α έως το Ω - μία ακαδημία για γονείς».

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την μονάδα εφηβικής υγείας της Β΄ Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείου Παίδων «Π &Α Κυριακού», από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάιο 2021, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια το σχολείο κ.τ.λ. και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το mail:  info@eddypy.gr.

Το πρόγραμμα των διαδραστικών συναντήσεων, είναι προσαρμοσμένο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι πολίτες.


Ανίχνευση ποσότητας κορωνοϊού στα λύματα του Δήμου Αλμωπίας



Αριδαία, 11/12/2020

Θέμα:  ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δ.Ε.Υ.Α. σε συνεργασία με την Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εφήρμοσαν μια πρωτοπόρο μέθοδο, ως προς την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής μας. Πραγματοποιήθηκαν δύο δειγματοληψίες από τα λύματα της πόλης της Αριδαίας, με σκοπό να προχωρήσει η υπεύθυνη  διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου σε αναλύσεις για την ύπαρξη κορωνοϊού. 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι, βάσει των αναλύσεων που έγιναν την προηγούμενη Τετάρτη 2.12.2020, ανιχνεύθηκαν ασθενώς στα λύματα  ποσότητες του ιού. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της δεύτερης δειγματοληψίας για την οποία θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση προς τους συμπολίτες μας.

Κύριο μέλημα μας είναι η υγεία των πολιτών του Δήμου μας και για τον λόγο αυτό σας διαβεβαιώνουμε ότι, κάθε δεκαπέντε ημέρες θα πραγματοποιούνται δειγματοληψίες στα λύματα του αποχετευτικού δικτύου. Δεν φοβόμαστε, προφυλασσόμαστε.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Α.


     ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                      ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων



11/12/2020

 

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ  (α.α. 09/11-12-2020) που ισχύει από την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).

 

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων:

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Επισημαίνεται, ότι από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (13-12-2020) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (14-12-2020), τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Α. Πιο αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

1. Την Παρασκευή (11-12-2020) από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από το βράδυ την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο (12-12-2020) την Αττική. Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Το Σάββατο (12-12-2020) την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κατά διαστήματα την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα τα Δωδεκάνησα.

3. Την Κυριακή (13-12-2020), την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα βαθμιαία τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

4. Τη Δευτέρα (14-12-2020) την ανατολική χώρα και κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

 

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τοπικά στο Ιόνιο την Παρασκευή (11-12-2020) και στο Αιγαίο το Σάββατο (12-12-2020) και την Κυριακή (13-12-2020).

Βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα επικρατήσουν τη Δευτέρα (14-12-2020) εντάσεως 8 μποφόρ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ - κινητή ομάδα Πέλλας, διοργανώνει δωρεάν rapid test



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Υπενθυμίζουμε στους πολίτες, ότι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ -  κινητή ομάδα Πέλλας, διοργανώνει δωρεάν rapid test προκειμένου να έχει δυνατότητα ο τοπικός πληθυσμός, να ελεγχθεί για COVID-19.

Στη δράση drive through, ο κάθε πολίτης, θα ελέγχεται μέσα από το αυτοκίνητό του, χωρίς να χρειάζεται να κατέβει απ’ αυτό.

Σε κάθε αυτοκίνητο μπορεί να επιβαίνει αριθμός επιβατών, όπως σχετικά καθορίζεται και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. 

Τα drive through test, θα πραγματοποιηθούν στο parking του ΚΤΕΛ Αριδαίας, από τις 10:00 π.μ έως τις 15:00 μ.μ.

Επίσης την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν rapid test στην πλατεία της Περίκλειας, με σκοπό να καλυφθεί ο ορεινός όγκος της Ανατολικής Αλμωπίας (Αρχάγγελος, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Αετοχώρι, Νότια).

Διεξαγωγή rapid test στους εργαζόμενους του εργοταξίου Δήμου Αλμωπίας



 Αριδαία, 11/12/2020

ΘΕΜΑ: Διεξαγωγή rapid test στους εργαζόμενους του εργοταξίου Δήμου Αλμωπίας

Έπειτα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ – Κινητή Μονάδα Πέλλας, πραγματοποιήθηκαν χθες 10 Δεκεμβρίου, rapid test για ανίχνευση του Covid – 19 στο σύνολο των εργαζομένων του Εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας. Όλα τα τεστ βγήκανε αρνητικά.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Πολυξένη Νάνου δήλωσε για τη δράση: « Για εμάς πρωταρχικό μέλημα, παραμένει η υγεία όλων των εργαζομένων μας. Είναι άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Δήμου μας και θέλουμε να διασφαλίσουμε την υγεία τους και των οικογενειών τους. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες το προσεχές διάστημα, ώστε να  περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού».


Τηλεδιάσκεψη ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής για να δοθούν απαντήσεις για την νέα παράταση ολοκλήρωσης της μελέτης του Φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού



Έδεσσα, 11  Δεκεμβρίου 2020

 

«Τηλεδιάσκεψη ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής για να δοθούν απαντήσεις για την νέα παράταση ολοκλήρωσης της μελέτης του Φράγματος Αλμωπαίου Ποταμού»

Με επιστολή  προς τον  Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο και τον  Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τσαγκαλίδη Δημήτριο ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ζητά να δοθούν εξηγήσεις για την νέα παράταση ολοκλήρωσης της Μελέτης του Φράγματος  Αλμωπαίου Ποταμού.

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Υφυπουργέ

Αξιότιμε Γραμματέα

Ενημερώθηκα στις 10-12-2020 για την απόφαση χορήγησης παράτασης της συνολικής προθεσμίας ολοκλήρωσης του αντικειμένου της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη κατασκευής φράγματος  Αλμωπαίου (Καλής) Ν. Πέλλας»  στον ανάδοχο που είναι η σύμπραξη των γραφείωνμελετών: 1) ΡΟΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΕ  2) ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΠΕ  3) NERCO-Ν. ΧΛΥΚΑΣ& ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ  4)  GUDGEOTECHNICUNDDYNAMICCONSULTGmbHκαι  5)  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Για το ιστορικό του έργου, ηπρομελέτη του έργουεντάθηκε στο Γ¨ΚΠΣ στις 1/2/2008 με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ. Με την ΥπουργικήΑπόφαση 4369/1-5-2009 εντάχτηκε η κύριαμελέτη στο ΠΑΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 3,4 εκατ.ευρώ. Ο διαγωνισμόςέγινε στις 8/12/2009 και η ημερομηνίαπαράδοσης της μελέτης ορίστηκε για τις  9/9/2011.

Η κυβερνητικήαλλαγή το 2009,ουσιαστικά «φρέναρε» το έργο και στις 11/8/2011χωρίςκάποιοουσιαστικόλόγο, με την απόφαση του ΥπουργούΑγροτικής Ανάπτυξης 10400/11-8-2011,ακύρωσε τον διαγωνισμό και προκήρυξε νέο. Πέρασε το 2011 και το 2012.

Στις 27/5/2013 υπεγράφει από την νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η σύμβαση της μελέτης του έργου. Το έργο έπρεπε να παραδοθεί σε 20 μήνες , δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Την περίοδο Υπουργίας του συντοπίτη μας και πρώην συναδέλφου κ. Γιώργου Καρασμάνη  οι διαδικασίες «έτρεξαν» και εξασφαλίστηκαν 436 εκατ. για αρδευτικά έργα.

Ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι καθυστερήσεις ήταν  πολύ μεγάλες .

Στις 22/12/2014 υποβλήθηκε η ΜελέτηΠεριβαλλοντικώνΕπιπτώσεων  στο ΥΠΕΝ. Η έγκριση της μελέτηςέγινε στις 24-4-2018  μετά από 3,5 χρόνια.

Άρχισαν ταυτόχρονα  να δίνονται παρατάσεις ολοκλήρωσης της μελέτης.

1ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 711/16500/10-2-2015 για 11 μήνες δηλ μέχρι 31-12-2015.

2ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 494/17330/10-2-2016  μέχρι τις 31-10-2016.

3ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 3599/118272/24-10-2016 μέχρι τις 31-10-2017.

4ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 4046/119235/10-11-2017 μέχρι τις 31-10-2018.

5ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 4430/162667/23-11-2018 μέχρι τις 31-10-2019.

6ηπαράταση δόθηκε με την υπ αρ 3505/ 261626/15-10-2019 μέχρι τις 15-9-2020.

Τώρα δίνεται 7ηπαράταση ολοκλήρωσης του έργου μέχρι τις 15-9-2021.

 

Κύριε Υφυπουργέ, κύριε Γραμματέα

Τον τελευταίο χρόνο και σε επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία, τονίσθηκε ότι έμενε ένας δασικός δρόμος περίπου 100 μέτρων. Τώρα η εταιρεία χρειάζεται 1 χρόνο για μια μελέτη δασικού δρόμου;

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γραμματέα

Πρέπει να δοθούν πλέον απαντήσεις από την εταιρεία σε μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν για την πορεία και την ολοκλήρωση της μελέτης για το φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού.

Σας παρακαλώ να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή μηχανικών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου σας και φυσικά του αναδόχου του έργου, ώστε να δοθούν εξηγήσεις για τις συνεχείς παρατάσεις στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα της επικοινωνίας αυτής.

 

Με τιμή

ΙορδάνηςΤζαμτζής

 

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

ΔΗΚΕΑΛΜΩΠΙΑΣ - 11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού



11 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Στις 11 Δεκεμβρίου σε όλο τον πλανήτη γιορτάζεται εδώ και 71 χρόνια η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ημέρα της ίδρυσης της UNICEF.
Ας αποτελέσει, αυτή η ημέρα - αφιερωμένη στα παιδιά όλου του κόσμου την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στη ζωή τους!

 Για να μπορούμε να τα κοιτάμε στα μάτια και να διαπιστώνουμε μια ψυχή που γελά, που είναι ευτυχισμένη, που αντιμετωπίζει με αθωότητα κι ανεμελιά τα παιδικά της χρόνια!

Ας υπενθυμίζει στους «μεγάλους», να σέβονται τους «μικρούς» γι΄αυτό που είναι: παιδιά! Για να αρχίσουμε όλοι να ζούμε σε ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό.

Ένα κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα παιδιά αυτών των παιδιών. Και πρωτίστως να μην ξεχνάμε την ευημερία των παιδιών σήμερα, που είναι συνδεδεμένη με το αύριο!

                                                                      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ

ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...