Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ευχαριστήριο Δήμου Αλμωπίας


Ευχαριστήριο Δήμου Αλμωπίας

Ο Δήμος Αλμωπίας ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Friesland Campina Hellas SA που διακινεί στην Ελλάδα τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ και MILNER, για την ευγενική προσφορά της σε είδη παραγωγής της.
Η συμπαράστασή της στο Δήμο μας, με την έμπρακτη αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, μας εμψυχώνει και μας γεμίζει αισιοδοξία για την αίσια ολοκλήρωση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πιπεριάς για την προσωρινή αποθήκευση των ευπαθών παραπάνω προϊόντων, στις εγκαταστάσεις του. 

Ο Δήμος Αλμωπίας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τις τοπικές μας επιχειρήσεις:
Τριγκάκης Νικόλαος ΑΕ και Αρτοζαχαροπλαστείο ΕΚΛΑΙΡ
για την προσφορά σε άλευρα και ψωμιά αντίστοιχα. 
Οι πράξεις σας είναι πράξεις προς μίμηση και απόδειξη ότι ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος, στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Ο Δήμος Αλμωπίας νιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον πρόεδρο της κοινότητας Κωνσταντίας Αντώνη Σερεμετίδη, για την προσφορά του ήμισυ της αντιμισθίας των μηνών Μαρτίου Απριλίου, δηλαδή 270 ευρώ, στο Δήμο μας για την αντιμετώπιση των άμεσων  αναγκών στήριξης των συμπολιτών μας  που πλήττονται από την υγειονομική κρίση.
Ο Πρόεδρος, πάντα πρωτοπόρος,  βοηθά έμπρακτα τον τόπο του!

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση της γέφυρας Προμάχων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Έδεσσα,   9-4-2020

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση της γέφυρας Προμάχων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή
και τον ανάδοχο του έργου  

Στην υπογραφή της σύμβασης ενός σημαντικού έργου υποδομής προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με τον ανάδοχο του έργου, μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας Προμάχων με προϋπολογισμό άνω των 90.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τριών μηνών. Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, «το συγκεκριμένο έργο ήταν υψηλής προτεραιότητας, στο βαθμό που εξυπηρετεί τους Πρόμαχους, μία Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας με μεγάλο αριθμό κατοίκων και σημαντικές δραστηριότητες. Από τη συγκεκριμένη γέφυρα διέρχονται επίσης πολλοί επισκέπτες και προσκυνητές  της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνα, καθώς επίσης και επαγγελματίες, δασικοί, ερευνητές και φυσιολάτρες σε σχέση με τα πλούσια δασικά οικοσυστήματα της περιοχής».

Συνδρομή με υγειονομικό υλικό από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στους φορείς υγείας και εκπαίδευσης



Έδεσσα, 9 Απριλίου 2020

Συνδρομή με υγειονομικό υλικό από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στους φορείς υγείας και εκπαίδευσης

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, συνεχίζοντας τη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη διανομή υγειονομικού υλικού και ειδών ατομικής προστασίας στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, προχώρησε στη διανομή υγειονομικού υλικού σε φορείς υγείας και εκπαίδευσης της ΠΕ Πέλλας.

Συγκεκριμένα μοιράστηκαν 5.000 μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά και υλικά υγιεινής και καθαριότητας στα 4 Κέντρα Υγείας της Πέλλας (Αριδαία, Άρνισσα, Σκύδρα και Κρύα Βρύση), στο ΕΚΑΒ, καθώς και στη Μονάδα Υγείας Έδεσσας, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Έδεσσας και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διανομή του υλικού πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μετά από σχετική συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Βασική αποστολή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Η Ελλάδα δοκιμάζεται, όπως και η διεθνής κοινότητα. Μέχρι σήμερα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν δείξει αξιοσημείωτη προσαρμογή στα νέα δεδομένα, υπευθυνότητα κι αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοστατεί σ’ αυτόν τον τομέα, με πολλές δράσεις που συμπληρώνουν το έργο της πολιτείας, ενώ με τα δικά τους μέσα συνέβαλλαν και πολλοί κοινωνικά υπεύθυνοι επιχειρηματίες. Κάθε μέρα που περνάει είναι μία μικρή νίκη στη μεγάλη μάχη που δίνουμε με την πανδημία του Κορωνοïού. Εύχομαι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και σε όλους μας υγεία και αντοχή σωματική αλλά και ψυχική».   

Ας μην κρυβόμαστε: Η ζωή είναι μία και μοναδική!


    
   Ας μην κρυβόμαστε: Η ζωή είναι μία και μοναδική!

Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)


Γιατί πολλές φορές συμπεριφερόμαστε λες και η ζωή μας είναι ατελείωτη;
Κάποιοι θα πουν: “Μα ακριβώς διότι γνωρίζουμε το αναπόφευκτο τέλος”! Κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά μας και κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε... Ίσως πάλι γιατί νομίζουμε ότι για να ευχαριστηθούμε κάτι πρέπει να πληροί πολλές προϋποθέσεις π.χ. μία εκδρομή, μία αγορά ακόμα και μία απλή έξοδος δεν πραγματοποιείται σήμερα, αλλά αναβάλλεται για μία “ άλλη φορά” όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα, όταν οι συνθήκες είναι καταλληλότερες...

Όμως ας μην κρυβόμαστε, η ζωή είναι μία και μοναδική. Είναι αυτό που ζούμε την κάθε στιγμή. Αυτό που ζούμε εδώ και τώρα. Ότι πέρασε είναι ήδη παρελθόν και το μέλλον ακόμα δεν έχει φτάσει. Τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, αυτό είναι που πρέπει να ευχαριστηθώ και να απολαύσω, οτιδήποτε άλλο πριν και μετά δεν υπάρχει...

Πολλές φορές καταλαβαίνουμε την αξία όσων έχουμε, δυστυχώς, όταν κάτι συμβεί και τα απειλήσει, όταν κινδυνέψουμε ή όταν όντως τα χάσουμε. Την υγεία μας, τη δουλειά μας, το σπίτι μας, τη ρουτίνα μας. Όσο τα έχουμε (υλικά και άυλα αγαθά) συμπεριφερόμαστε με απάθεια, συχνά γκρινιάζουμε, θέλουμε κι άλλα, περισσότερα, μεγαλύτερα, ακριβότερα. Δουλεύουμε όλο και περισσότερο, πιέζουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας με ωράρια απάνθρωπα, γινόμαστε σκλάβοι των ίδιων μας των επιλογών!

Ακόμα και την υγεία μας, το σώμα μας, το να βλέπουμε να ακούμε, να βαδίζουμε, να καθόμαστε και να σηκωνόμαστε, τα θεωρούμε δεδομένα, αυτονόητα... Μέχρι να χάσουμε κάτι, έστω και κάτι λίγο, κάτι μικρό, ένα ατύχημα π.χ. που θα μας αφήσει στο κρεβάτι για κάποιες μέρες... για να καταλάβουμε την αξία της ζωής μας. Δυστυχώς όμως και πάλι μετά, μόλις ορθοποδήσουμε, ξαναριχνόμαστε με την ίδια ένταση στην υποχρέωση της καθημερινότητας μας και ξεχνάμε πάλι τα αυτονόητα και πάλι από την αρχή...

Η ζωή είναι μία και μοναδική. Μία φορά είσαι παιδί, μία φορά έφηβος, νέος, μεγαλύτερος, μεσήλικας, παππούς, ή γιαγιά. Η κάθε περίοδος έχει την χάρη της . Αρκεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας έξω από τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις να τις ανακαλύψει. Να ζήσουμε την κάθε φάση της ζωής μας σαν να είναι μοναδική. Γιατί είναι! Και είναι κατά κύριο λόγο, στο χέρι μας να της προσδώσουμε ένα νόημα που θα τη γεμίσει ενδιαφέρον και αξία, τόσο που θα ανυπομονούμε να ζήσουμε την κάθε μέρα για την δική της σημασία, για την εμπειρία και την ευχαρίστηση που μπορεί να μας προσφέρει το κάθε βίωμα ,κάθε ξεχωριστή στιγμή!

Είναι στο χέρι μας να ζήσουμε απλά και ευτυχισμένα. Δεν θέλει κόπο, ούτε χρήματα, ούτε δυσεπίλυτους όρους και προϋποθέσεις. Θέλει μονάχα την πρόθεση μας να το καταφέρουμε!!




Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος στο Περιστέρι, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή».

Ο υποκριτικός αυθορμητισμός ξεχωρίζει από μακριά.



Ο υποκριτικός αυθορμητισμός ξεχωρίζει από μακριά.
Το κείμενο επέλεξε και επιμελήθηκε ο Γιάννης Ξηντάρας, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (www.xidaras.gr) 
Ο υποκριτικός αυθορμητισμός ξεχωρίζει από μακριά. Δεν είναι κοινωνικότητα, είναι θέατρο. Η λέξη κοινωνικότητα εξάλλου προέρχεται από τη λέξη κοινωνία, που σημαίνει συναναστροφή με άλλα άτομα...
Όποιος θέλει να ζει σε μία πολιτισμένη κοινωνία, δηλαδή μαζί με άλλους ανθρώπους, με τα οφέλη και τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται, πρέπει να είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τους κανόνες (τα έθιμα, τους νόμους κλπ) συμπεριφοράς που χαρακτηρίζουν τις κοινωνίες των ανθρώπων.
Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει καθιερώσει νόμους, κώδικες και κανόνες που όλοι όσοι ζούμε σε έναν κοινωνικό πυρήνα ο οποίος ανήκει σε μία ευρύτερη περιοχή- επαρχία, έθνος ή κράτος- οφείλουμε να ακολουθούμε και να σεβόμαστε για να μην υπάρχουν προβλήματα στην ειρηνική συνύπαρξη.
Όποιος προτιμά να ζει μόνος του στην κορφή ενός βουνού ή σε ένα έρημο νησί, δεν χρειάζεται να υπολογίζει κανέναν κανόνα κοινωνικότητας. Για παράδειγμα, αν κυκλοφορώ πάντοτε μόνος μου σε μία ξεχωριστή λωρίδα του δρόμου, μπορώ να ξεχάσω τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας- αν όμως τρέχουν γύρω και άλλα αυτοκίνητα, πρέπει να τον θυμάμαι όχι μόνο για το δικό μου καλό αλλά και για το καλό των συνανθρώπων μου.
Αν σέβομαι τους νόμους και τους κανόνες που έχει καθιερώσει μία πλειοψηφία για την καλύτερη δυνατή συμβίωση σε έναν κοινωνικό πυρήνα, αλλά και σε μία ευρύτερη κοινωνική ομάδα, τότε δεν υποκρίνομαι, απλώς θέλω να ζήσω στην κοινωνία και να συνυπάρξω με άλλα άτομα.
Η κοινωνικότητα και η υποκρισία έχουν αντίθετε όψεις. Παρακάτω παρατίθενται κάποια χαρακτηριστικά της κοινωνικότητας και κάποια χαρακτηριστικά της υποκρισίας για να μην μπερδευόμαστε. Πιο συγκεκριμένα…
Η κοινωνικότητα:                                                     
  • Σέβεται                                                            
  • Βοηθάει
  • Σκέφτεται τον άλλον
  • Βελτιώνει την συνύπαρξη
  • Πάντα κάνει καλό
  • Ευχαριστεί
  • Βελτιώνει τον χαρακτήρα μας
  • Είναι αυθεντική
  • Εκδηλώνεται
  • Είναι προτέρημα
  • Είναι μορφή αγάπης για τον συνάνθρωπο
  • Πρέπει να υπάρχει
Η υποκρισία:
  • Κολακεύει
  • Ενοχλεί
  • Σκέφτεται εγωιστικά
  • Εμποδίζει την συνύπαρξη
  • Είναι δυσάρεστη αν αποκαλυφθεί
  • Δυσαρεστεί
  • Μας υποτιμά
  • Είναι ψεύτικη
  • Κρύβεται,  είναι μεταμφιεσμένη και μας εξαπατά
  • Είναι λανθασμένο υποκατάστατο της αγάπης
  • Δυστυχώς είναι χρήσιμη

Απόσπασμα από το βιβλίο «20 αξίες της ζωής»,των Εστέβε Πουχόλ Ι Πονς, Ινές Λουθ Γκονθάλεθ.

Ένας παιδοψυχολόγος συμβουλεύει: Ας μην φοβόμαστε να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά μας!



Ένας παιδοψυχολόγος συμβουλεύει: Ας μην φοβόμαστε να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά μας!
Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)  

Μην φοβόμαστε να είμαστε ειλικρινείς  με τα παιδιά μας και να μην τους κρύβουμε την αλήθεια... Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν την αλήθεια για ότι και αν έχει συμβεί. Δεν χρειάζεται να τα μεγαλώνουμε σε ένα «ασφαλές κουτάκι» και να τους κοινοποιούμε μόνο τις θετικές πλευρές της ζωής. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν και τις κακοτοπιές της ζωής, έτσι θα γίνουν ανθεκτικά. Με το να τους κρύβουμε την αλήθεια, το μόνο που καταφέρνουμε (άθελά μας)  είναι να τα γεμίζουμε υποψίες, φοβίες και ανησυχίες.
Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν τη ζωή τους, να κάνουν τα λάθη τους και να μάθουν από αυτά. Με το να τους λέμε συνέχεια «μη το κάνεις αυτό, δεν είναι σωστό αυτό κ.λ.π.» τα φορτώνουμε με τύψεις και ενοχές! Επίσης συχνά έχουμε την τάση να θέτουμε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τα παιδιά μας. Θεωρούμε ότι το παιδί μας μπορεί να καταφέρει τα πάντα και το επιπλήττουμε όταν μας «απογοητεύει». Έτσι όμως του δημιουργούμε άγχος που συνοδεύεται (πάλι) με το συναίσθημα της ενοχής. Ενοχή επειδή πιστεύει ότι έσφαλε, ‘’αμάρτησε’’,  επειδή δεν κατάφερε να επιδιώξει αυτά που του έθεσαν οι γονείς του.
Εμείς οι γονείς εν ολίγοις είμαστε οι «σημαντικοί άλλοι»  για τα παιδιά μας και λειτουργούμε σαν πρότυπο. Τα παιδιά ότι βλέπουν να πράττουμε το μιμούνται. Επομένως πρέπει να τους λέμε την αλήθεια για να πάρουν το καλό παράδειγμα και να μας πουν και αυτά με τη σειρά τους κάτι που μπορεί να συμβεί στην ζωή τους. Αν τους λέμε ψέματα ή αλήθειες όπου μας βολεύει ή μισές αλήθειες γιατί φοβόμαστε μήπως πληγωθούν, τότε θα κάνουν το ίδιο και αυτά. 
Το μυστικό λοιπόν είναι η καλή επικοινωνία με τα παιδιά και προ πάντων να λέμε την αλήθεια όσο και να πονάει. Πως θα γίνει αυτό; Είναι απλό…  Ας μιλήσουμε με τα παιδιά μας, ας τους εξηγήσουμε τι συνέβη και τέλος, ας τα αφήσουμε να εκφράσουν τη γνώμη τους και τα συναισθήματά τους είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά. Μετά από την έκφραση των συναισθημάτων καλό θα ήταν να συζητήσουμε μαζί με αυτά τους προβληματισμούς τους.

Κατανόηση, ένα άλλο όνομα για την Αγάπη



Κατανόηση, ένα άλλο όνομα για την Αγάπη
Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου  Γιάννης Ξηντάρας     

Έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα, ολόκληρα βιβλία για την αγάπη. Την αγάπη στις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη προς τον εαυτό μας, την αγάπη ανάμεσα σε εμάς και σε ό,τι μας περιβάλλει. Εξάλλου, αλληλοσυνδεόμαστε, όλοι μας αλληλοεξαρτιόμαστε. Κι όμως όσα και να γραφτούν μπορούν ίσως να περιγράψουν αδρομερώς κάποιες ιδιότητες της αγάπης, γιατί όπως έχει ειπωθεί: «Η αληθινή αγάπη έχει μόνο αρχή. δεν έχει τέλος.» Οπότε πώς μια έννοια με απεριόριστες δυνάμεις, βάθος και ένταση, θα μπορούσε να οριστεί από τον περιορισμένο μας νου;
Όταν αγαπιόμαστε, το νιώθουμε, είναι από καρδιά σε καρδιά, από μάτια σε μάτια. Ας προσπαθούμε, λοιπόν, να μην το θεωρούμε ποτέ δεδομένο. Γιατί η αγάπη χτίζεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, επειδή το θέλουν, κι αν κάποια στιγμή κάποιο υλικό είναι σαθρό ή όχι κατάλληλο, φροντίζουμε περισσότερο ακόμη να περιποιηθούμε ό,τι δημιουργήσαμε μέχρι τώρα. Γιατί απλώς νοιαζόμαστε.
Νοιαζόμαστε για το τι αισθάνεται ο άλλος, τι επιθυμεί, τι έχει ανάγκη. Ευήκοοι στις καρδιές του άλλου (ειδικά των εύθραυστων ή με εκρηκτικό ταμπεραμέντο ανθρώπων), κάνουμε ένα βήμα ακόμη για να διευρύνουμε την καρδιά μας. Κάνει καλό!
Αν δεν καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει κάποια χαρά ή ανακούφιση, τότε ρωτάμε. Κι αν πάλι δεν καταλαβαίνουμε, προσπαθούμε να μπούμε απλώς στη θέση του. Να κοιτάξουμε μέσα από τα δικά του μάτια. Να ξαναζήσουμε με το νου μας μια στιγμή σαν να είμαστε ο άλλος, να νιώσουμε ό,τι ένιωσε. Όσο κατανοώ, τόσο αγαπώ, τόσο πλησιάζω την καρδιά του άλλου. Γιατί τότε μπορώ να συγχωρέσω και να ξεχάσω, γιατί τότε μπορούν να μας συγχωρέσουν και να ξεχάσουν.
Και η τρυφερότητα, η καλοσύνη, ο θαυμασμός, η αναγνώριση των αρετών του συντρόφου μας (που χρειάζεται να επισημαίνονται κι αυτές) όπως σε κάθε φιλία αληθινή, έχουν τη δική τους σπουδαία σημασία. Όλα αυτά πλαισιώνουν ένα άλλο χαρακτηριστικό της αγάπης, την εμπιστοσύνη, και εδραιώνουν τη σταθερότητα, αναζωογονούν τον ερωτισμό και εμπλουτίζουν τη σχέση μας με μια νέα υπόσχεση κάθε μέρα «να αγαπιόμαστε»!

Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου στο Περιστέρι, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: Προτεινόμενο πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων Μ. Εβδομάδας.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΛΛΗΣ 11 ΕΔΕΣΣΑ
Τ.F.:2381027367 
e-mail:oebespel@yahoo.gr
                                                                                                                                                   ΕΔΕΣΣΑ 8/04/2020

Προτεινόμενο πρόγραμμα λειτουργίας  καταστημάτων
Μ. Εβδομάδας.

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ 
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                08:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00   
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                          12:00 – 18:00     ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                               08:00 – 15:00

Στα πλαίσια λειτουργίας των καταστημάτων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών να δίνονται νωρίτερα  παραγγελίες για τα επιθυμητά προϊόντα  για το Πασχαλινό τραπέζι, ώστε να   αποφύγουμε  την μεγάλη αναμονή και να γίνει σωστός   προγραμματισμός για πλήρη επάρκεια των προϊόντων.

                            ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

                                                                      Το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΙΩΑΝΝΗΣ   ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...