Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΟΧΘΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ)



Αριδαία, 16/8/2016

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΟΧΘΗΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ)

Όταν το νοικοκύρεμα συνδυάζεται με έργα υποδομών, τότε σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για την τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχή μας.
Σε αυτά τα πλαίσια, η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών προχώρησε στην ανάπλαση της παραποτάμιας όχθης των Λουτρών και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα από το αναψυκτήριο μέχρι το εστιατόριο. 
Ένας χώρος που χαρακτηριζόταν από την άναρχη στάθμευση οχημάτων και λασπόνερα, μετατράπηκε σε χώρο περιπάτου και αναψυχής για τους επισκέπτες της Λουτρόπολης, οι οποίοι απολαμβάνουν χωρίς εμπόδια την απαράμιλλη ομορφιά του τόπου μας. Παράλληλα, ο παραπάνω χώρος φωτίστηκε με οκτώ καλαίσθητα φωτιστικά LED και έλαμψε και τη νύχτα. Παράλληλα, τοποθετήθηκαν θάλαμοι που χρησιμεύουν ως αποδυτήρια, WC και ντουζιέρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Επιπλέον, έχει ήδη προγραμματιστεί να τοποθετηθούν χρωματιστά προβολάκια που θα προσδώσουν έναν διαφορετικό τόνο στον ανατολικό πέτρινο τοίχο. Τέλος, τοποθετήθηκαν τρεις τραπεζοπάγκοι για να κάθονται οι επισκέπτες και στρώθηκε με λευκό πετροβότσαλο ο χώρος δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου δίνοντας μία διαφορετική αισθητική.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις αναδείχτηκαν ακόμα περισσότερο με την κατασκευή και δεύτερου εξωτερικού καταρράκτη στο βόρειο άκρο, ο οποίος έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία και αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα της Δημοτικής Επιχείρησης και παράλληλα να δώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους λουόμενους.
Η κατασκευή του σταμπωτού δαπέδου στοίχισε 15.000 ευρώ, ενώ ο φωτισμός 3.000 ευρώ, ποσά που εξασφαλίστηκαν από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Εργαζόμαστε για να αλλάξουμε την εικόνα των Λουτρών. Μέρα με τη μέρα το πετυχαίνουμε κατά γενική ομολογία των επισκεπτών μας. Η Λουτρόπολη έχει μεγάλες δυνατότητες κι εμείς σκοπεύουμε να τις αναδείξουμε. Σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εργαζόμενους που στέκονται στο πλευρό της Διοίκησης και ιδιαίτερα τον Διευθυντή κ. Χρήστο Δήμτση. Όλοι μαζί συνδημιουργούμε το αύριο των Λουτρών».



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ



Αριδαία, 16/8/2016

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση που λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα υλοποιήθηκε στην Τ.Κ. Προμάχων. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων στο κέντρο του χωριού, μπροστά από τον Παιδικό Σταθμό.
Η Τ.Κ. Προμάχων η οποία αριθμεί 2.500 κατοίκους στερείται δυστυχώς των υποδομών εκείνων που είναι απαραίτητες για την διαχείριση των όμβριων υδάτων. Στην συγκεκριμένη τοποθεσία, εδώ και πολλά χρόνια συγκεντρώνονταν νερά που δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του χωριού μέχρι και τη νότια είσοδο. Παράλληλα, διαύρωναν την περίφραξη του Παιδικού Σταθμού, με κίνδυνο ακόμα και πτώσης.
Με την παραπάνω παρέμβαση κατασκευάστηκε αγωγός υδάτων και φρεάτια, ώστε να συγκεντρώνονται τα νερά και να καταλήγουν σε άλλο δίκτυο. Επίσης, έγιναν εργασίες για την σταθεροποίηση της περίφραξης, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος και να καταστεί λειτουργικό το έργο.
Η παραπάνω παρέμβαση κόστισε 10.000 ευρώ και εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Η σημερινή Δημοτική Αρχή παρεμβαίνει με ουσιαστικό τρόπο και λύνει ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι των Προμάχων ζητούσαν το αυτονόητο. Εμείς με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό το κατορθώσαμε, βελτιώνοντας έτσι ένα ακόμα κομμάτι της καθημερινότητάς τους».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας την επιστολή των μαθητών του ΣΔΕ ( Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ) Έδεσσας, με την οποία εκφράζονταν το αίτημα από μαθητές και πολίτες για λειτουργία Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) και στην Έδεσσα. 

Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε την παρακάτω απάντηση στον Βουλευτή, η οποία παρατίθεται αυτούσια :    

          «   Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφο σας και σε αίτημα μαθητών του ΣΔΕ Έδεσσας, το οποίο κατέθεσε ως Αναφορά ο Βουλευτής κ. Καρασμάνης σχετικά με ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
Οι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται με βάση τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ζητούνται, επίσης,  οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ορίζει η παράγραφος 15 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (Α΄ 118). Σημειώνεται ότι οι γνωμοδοτήσεις αυτές δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων. 
Ειδικότερα, τα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια ιδρύονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4, του άρθρου 5 του Ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2, του άρθρου 66 του Ν. 4386/16 (Α΄ 83).
Σύμφωνα με το αρ. 6103/1-7-2016  έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Πέλλας, στο Νομό Πέλλας λειτουργούν 2 Εσπερινά ΕΠΑΛ, το πρώτο στα Γιαννιτσά και το δεύτερο στην Αριδαία. Στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην Θεσσαλονίκης) λειτουργεί 1 Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ στο Νομό Κιλκίς δε λειτουργεί κανένα. Συνήθως δηλαδή τα Εσπερινά ΕΠΑΛ καλύπτουν ολόκληρο Νομό. Η παράλληλη λειτουργία και τρίτου Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Νομό Πέλλας με έδρα την Έδεσσα είναι αμφίβολο εάν θα είναι βιώσιμη. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρόταση για ίδρυση την υπογράφουν για συμπαράσταση 896 πολίτες, ενώ ως ενδιαφερόμενοι μόνο 40. 
Περαιτέρω, σας γνωρίζουμε ότι στο ΕΠΑΛ Έδεσσας λειτουργούν όλες οι ειδικότητες που ενδεχόμενα να ενδιαφέρουν τους μελλοντικούς μαθητές ενός Εσπερινού ΕΠΑΛ. 
Επομένως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, δεν τίθεται θέμα υποδομών για τη λειτουργία του Εσπερινού ΕΠΑΛ. Σε περίπτωση που αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ενδιαφερομένων να φοιτήσουν σε Εσπερινό ΕΠΑΛ (ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι επιμέρους ειδικότητες) τότε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας θα εξετάσει εκ νέου το αίτημα αυτό.   »


ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016              ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα: «Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Σκύδρας»



ΗΜΕΡΙΔΑ
με θέμα: «Η αγροτική ανάπτυξη στο Δήμο Σκύδρας», Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016, πρωί (10:00πμ) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.

Πρόεδρος Ο.Ε.
Αικατερίνη Ιγνατιάδου
Δήμαρχος  Σκύδρας

Αντιπρόεδρος Ο.Ε.
Δρ Νικόλαος Γρηγοριάδης
Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά



 Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η Παναγία Σουμελά διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη των Ελλήνων του Πόντου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο


Παρουσία του Εξοχότατου Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκεκλημένος των διοργανωτών που ήταν «Tο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα» και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά». 

Ο κ. Θεοδωρίδης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου καθώς και τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Σουμελά σε μια κατανυκτική και συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στο μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ανέφερε: «Ο ιερός χώρος της Παναγίας Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς για την Κεντρική Μακεδονία και για τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Οι εκδηλώσεις αυτές παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και εθνική ομοψυχία η Κεντρική Μακεδονία και η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο».    



ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 2016 ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΠΕΛΛΑΣ



























































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...