Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Κατασκευή δρόμου, μήκους 6,7 χλμ., που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα.



Έδεσσα, 1/10/2021

 

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

 

Ένα καθοριστικής σημασίας έργο, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο τουριστικό προϊόν του Νομού μας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την Π.Ε. Πέλλας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής υπέγραψε χθες (30/09) την εισήγηση που θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έγκριση υπογραφής σύμβασης, η οποία αφορά στην κατασκευή δρόμου, μήκους 6,7 χλμ., που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα. Το κόστος εκπόνησης της μελέτης του έργου ανέρχεται σε 501.507 ευρώ.

Λόγω του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Τζαμτζής το Νοέμβριο του 2019, παρουσίασε την πρόταση αυτή στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε τη θετική του απόφαση. Μια απόφαση που ελήφθη τελικά πριν λίγες μέρες. Αυτό σημαίνει, ότι η Π.Ε. Πέλλας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πλήρως την εκπόνηση της μελέτης, την χρηματοδότηση και την υλοποίηση, αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή, που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής έκανε την εξής δήλωση:

«Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών της Αλμωπίας και όλης της Πέλλας αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό, γίνεται πράξη. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα υλοποιήσει εξολοκλήρου η Π.Ε. Πέλλας και θα δώσει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στην Πέλλα και ιδιαίτερα στην Αλμωπία, αναβαθμίζοντας τον τουρισμό στην ΠΕ Πέλλας. Από την πρώτη στιγμή της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας τη θετική του απόφαση για να προχωρήσει η ΠΕ Πέλλας στη κατασκευή του δρόμου, που θα ενώσει το Χιονοδρομικό Κέντρο και τον Άγιο Αθανάσιο με τα Λουτρά και την Αριδαία βοηθώντας την ανάπτυξη και άλλων περιοχών στην Πέλλα και την Αλμωπία».

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμωπίας και ΠΚΜ για σύνδεση με το χιονοδρομικό.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 30/09/2021

Θέμα: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμωπίας και ΠΚΜ για σύνδεση με το χιονοδρομικό

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης καθώς και το σχέδιο, μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για μελέτη δρόμου που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό του Βόρα. 

Η μελέτη ύψους 501.507,84 €, αποσκοπεί στην κατασκευή δρόμου, μήκους 6,7 χλμ., δεδομένου ότι ο δρόμους που υφίσταται, δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Με την κατασκευή του νέου δρόμου, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Αλμωπίας, θα μπορούν να μεταβαίνουν από και προς το Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ασφάλεια και σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι απαιτείται τώρα.

Ακόμη, ο νέος δρόμος, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αλμωπίας, αποσκοπεί στην αύξηση τόσο της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη ζώνη, όσο και στην ενίσχυση των χειμερινών αθλημάτων και δραστηριοτήτων. 

Στόχος της Δημοτικής αρχής, είναι η κατασκευή ενός δρόμου υψηλών προδιαγραφών. Με την εκπόνηση της μελέτης, αναμένεται και η άμεση έναρξη των εργασιών.


Παράδοση εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας στα στελέχη και Ομάδες Εθελοντών της ΠΕ Πέλλας



Έδεσσα, 30/9/2021


Παράδοση εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας στα στελέχη και Ομάδες Εθελοντών της ΠΕ Πέλλας από τον Αντιπεριφερειάρχη Δάνη Τζαμτζή  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, σε συνεργασία με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, παρέδωσε σάκους με ρούχα και ειδικό εξοπλισμό σε στελέχη και πιστοποιημένες ομάδες εθελοντών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Οι σάκοι περιέχουν ρουχισμό και ειδικά εφόδια, όπως μάσκες προστασίας από καπνό, γυαλιά ασφαλείας, κράνη, φακούς κ.λπ. που είναι απαραίτητα για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης από το προσωπικό και τους εθελοντές που μπορεί να εμπλακούν. Με την παράδοση του εξοπλισμού, ολοκληρώνεται μία σημαντική δράση ενός ευρύτερου έργου εξοπλισμού των τοπικών και του περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, τόνισε την σημασία που έχει ο άρτιος εξοπλισμός για την ασφαλή και αποτελεσματική διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

«Με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση, σας καλωσορίζω στις εγκαταστάσεις της ΠΕ Πέλλας, για την παράδοση του υλικού πολιτικής προστασίας. Παρά τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοïού, είναι σημαντικό να έχουμε αυτήν την προσωπική επαφή η οποία αναδεικνύεται κομβικής σημασίας για την αποτελεσματική συνεργασία μας σε περιστατικά κρίσεων.

Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα που είναι η ψυχή αυτής της προσπάθειας.

Αισίως, μετά από αρκετές διαδικασίες που χρειάστηκε να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε, καταφέραμε σήμερα να είμαστε εδώ για να σας παραδώσουμε αυτό το υλικό. Πρόκειται για συλλογές μέσων και εφοδίων πολιτικής προστασίας, άριστης ποιότητας και ειδικά σχεδιασμένες για την ασφαλή και επιτυχή χρήση του.

Το έργο προμήθειας εξοπλισμού πολιτικής προστασίας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, μετά από μία πολύ ολοκληρωμένη πρόταση που διαμόρφωσε η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα. Εκτός από τον εξοπλισμό των στελεχών πολιτικής προστασίας και των μελών των Εθελοντικών Οργανώσεων, το έργο περιλαμβάνει και άλλες δράσεις, όπως ειδικά οχήματα και εξοπλισμό παρακολούθησης και καταγραφής συμβάντων, για τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Το έργο της Πολιτικής Προστασίας είναι σημαντικό να υποστηρίζεται από την τελευταία λέξη τεχνολογικών δυνατοτήτων πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. 

Να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στον άρτιο και επαρκή εξοπλισμό, σε μέσα και υποδομές, των τοπικών και περιφερειακών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας. Έτσι, μεγάλο μέρος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων, αφορά εξοπλισμούς πολιτικής προστασίας για την συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πολύτιμη συνεργασία σας και την συμβολή σας στην επιτυχή αντιμετώπιση περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η ενεργός συμμετοχή σας σε όλες τις συναντήσεις και δράσεις πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πέλλας αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα ελπίδας για το μέλλον της Ελληνικής περιφέρειας.

Να ευχηθώ να είστε όλοι γεροί και να συμμετέχετε, με θετική διάθεση και πάθος, σε όλες τις δράσεις εκπαίδευσης και πρόληψης που οργανώνονται είτε τοπικά, είτε σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κωρονοïού, εξακολουθεί να αποτελεί μία κοινωνία-πρότυπο, αλληλεγγύης και ενδιαφέροντος για τα κοινά. Μπορεί πολλές φορές να διαφωνούμε, ακόμη και να διαπληκτιζόμαστε, αλλά δεν αφήνουμε οι κρίσεις να μας αφανίσουν ως χώρα και ως κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας θα είναι πάντοτε κοντά σας και θα στηρίζει όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες σας».

Ο κ. Τζαμτζής, εκτός από τους εθελοντές, ευχαρίστησε και τα στελέχη πολιτικής προστασίας για την συνεχή παρουσία τους και το έργο τους σε δράσεις πρόληψης και διαχείρισης περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...