Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμωπίας και ΠΚΜ για σύνδεση με το χιονοδρομικό.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 30/09/2021

Θέμα: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλμωπίας και ΠΚΜ για σύνδεση με το χιονοδρομικό

Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης καθώς και το σχέδιο, μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για μελέτη δρόμου που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό του Βόρα. 

Η μελέτη ύψους 501.507,84 €, αποσκοπεί στην κατασκευή δρόμου, μήκους 6,7 χλμ., δεδομένου ότι ο δρόμους που υφίσταται, δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνος ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Με την κατασκευή του νέου δρόμου, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Δήμου Αλμωπίας, θα μπορούν να μεταβαίνουν από και προς το Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ασφάλεια και σε λιγότερο χρόνο απ’ ότι απαιτείται τώρα.

Ακόμη, ο νέος δρόμος, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Αλμωπίας, αποσκοπεί στην αύξηση τόσο της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη ζώνη, όσο και στην ενίσχυση των χειμερινών αθλημάτων και δραστηριοτήτων. 

Στόχος της Δημοτικής αρχής, είναι η κατασκευή ενός δρόμου υψηλών προδιαγραφών. Με την εκπόνηση της μελέτης, αναμένεται και η άμεση έναρξη των εργασιών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...