Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού



Έδεσσα, 18 Δεκεμβρίου 2020

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και του  Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού  

Υπογράφηκε σήμερα (18/12/20), από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και τον Αν. Διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών κ. Ευάγγελο Λόγγο, Προγραμματική Σύμβαση για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορά την αγορά ενός μηχανήματος ελέγχου ύπνου και μίας χειρουργικής έδρας, συνολικού προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. 

 

Στο Νοσοκομείο Πέλλας-Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών λειτουργεί το μοναδικό εργαστήριο ύπνου σε δημόσιο νοσοκομείο στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς. Η ενίσχυσή του με ένα ακόμη «σύστημα πολυκαταγραφικής μελέτης ύπνου» θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή, στην αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων, στη μείωση του χρόνου αναμονής, ενισχύοντας έτσι και τον κοινωνικό ρόλο του νοσοκομείου. Επίσης, η προμήθεια της χειρουργικής τράπεζας θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων, δεδομένου ότι οι τέσσερις εκ των πέντε υφιστάμενων είναι παλαιές, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και δεν δύναται να επισκευαστούν καθώς δεν υποστηρίζονται πλέον τα ανταλλακτικά από τον κατασκευαστή τους.

 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Προχωράμε στη χρηματοδότηση του ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αφορά απολύτως αναγκαίες και απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται το Νοσοκομείο Γιαννιτσών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και το διάστημα της πανδημίας του κωρονοϊού, έχουν αυξήσει τα επίπεδα άγχους σε πολλούς συμπολίτες μας, με επιπτώσεις στην κακή ποιότητα ύπνου. Και «κακός» ύπνος σημαίνει μειωμένη παραγωγικότητα και επιδείνωση της ποιότητας ζωής και ικανοποίησης που αντλούν τα άτομα από τη ζωή τους. Με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου ύπνου, πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας θα μπορέσουν να βρουν υποστήριξη σ’ ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί ενώ σήμερα υπάρχουν ενδεδειγμένες και επιστημονικές λύσεις. Επίσης, ο άρτιος εξοπλισμός των χειρουργείων είναι στοιχείο απαραίτητο για την ασφάλεια και την άνεση που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους άριστους χειρουργούς μας».   

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ



 ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


Σε μία σημαντική πρόταση προχώρησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος.
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 έγινε αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 162.496,43 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19. Ο κ. Μπίνος πρότεινε να δαπανηθεί ένα μέρος αυτών των χρημάτων ως δωρεά προς τις δομές υγείας της περιοχής μας, το Νοσοκομείο Έδεσσας, το Κέντρο Υγείας Αριδαίας και το ΕΚΑΒ Αλμωπίας.
Όπως είπε, αυτές οι δομές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οφείλουμε όλοι να τις στηρίξουμε, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Πρόκειται για μια ουσιαστική πρόταση, καθώς από αυτές τις δομές εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του Δήμου μας, στους οποίους οφείλουμε να διασφαλίσουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές στιγμές.
Μάλιστα, ο κ. Μπίνος διευκρίνισε ότι για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ο Δήμος μπορεί να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για αγορά υλικών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία αυτών των δομών, πάντα σε συνεργασία με τις διοικήσεις τους και να τους τα διαθέσει με τη μορφή δωρεάς.

Απάντηση Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση προς δημοτικό σύμβουλο κ. Μπίνο Δημήτριο.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αριδαία, 18/12/2020

Θέμα: Απάντηση Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση προς δημοτικό σύμβουλο κ. Μπίνο Δημήτριο σχετικά με την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων.

 

Κύριε Μπίνο,

δεν μπορείτε να συνεχίσετε την ίδια τακτική με αυτή που ακολουθούσατε όλα τα χρόνια της διοίκησής σας. Τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί.

Το θέμα του κανονισμού κοιμητηρίων, ορθώς, το αναδείξατε το 2015 και γι’ αυτό λάβατε μια σειρά αποφάσεων αρχής γενομένης από την Επιτροπή Διαβούλευσης στις 16 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Σε αυτή την επιτροπή λοιπόν, επί λέξει εσείς αναφέρατε: «Σημαντικοί παράγοντες για να μπορεί ο Δήμος να λειτουργεί είναι να υπάρχουν Κανονισμοί σε διάφορους τομείς. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις δεν είχαμε κανονισμό στην προηγούμενη τετραετία. Είναι παράληψη ότι δεν υπάρχουν αυτοί οι κανονισμοί, οι οποίοι βοηθούν ώστε να λειτουργούν καλύτερα όλα τα καθιδρύματα, οι υπηρεσίες που υπάρχουν στο Δήμο. Το ίδιο και για τα κοιμητήρια, είναι η πρώτη φορά που εισάγεται προς συζήτηση Κανονισμός Κοιμητηρίων. Είμαστε στο 2015 και δεν μας τιμά να μην έχουμε έναν κανονισμό στα κοιμητήρια. Βλέπεται την εικόνα, καμιά φορά το συναίσθημα η αγάπη για τα πρόσωπα τα δικά μας, είναι το πιο σημαντικό πράμα, αλλά νομίζω ότι, πρέπει να υπάρχει ευταξία μέσα στα κοιμητήρια, γιατί όπως βλέπεται σιγά σιγά γεμίζουν και δεν υπάρχουν χώροι. Βλέπουμε σε άλλον βάζουν τριπλό τάφο σε συνέχεια και αυτό δημιουργεί προβλήματα».

Και καταλήγετε: «Ακόμα δεν μπορούμε να προσλάβουμε ανθρώπους, οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες για τον καθορισμό των Κοιμητηρίων, γιατί εδώ θα πρέπει να εισαχθεί ένα τέλος ανταποδοτικό για να μπορούμε εμείς να προσφέρουμε υπηρεσία μέσα στα Κοιμητήρια».

Τι άλλαξε λοιπόν, από τότε κ. Μπίνο;

Γνωρίζεται από την εμπειρία σας ως Δήμαρχος ότι όταν ψηφίζουμε έναν κανονισμό, πρέπει να ακολουθείται και από απόφαση καθορισμού τελών.

Είναι αλήθεια ή όχι όλα αυτά;

Κύριε Μπίνο,

Στον κανονισμό κοιμητηρίων στο άρθρο 5 αναφέρεται: Για τον ενταφιασμό ή εκταφή απαιτείται ειδική άδεια, η οποία εκδίδεται από το Δήμο, μετά από την καταβολή των επιβαλλομένων τελών τα οποία αφορούν στην αντιμετώπιση των εξόδων καθαριότητας, εξωραϊσμού κ.λ.π. των κοιμητηρίων και των υπηρεσιών αυτών. Τα επιβαλλόμενα τέλη καθορίζονται ως εξής και αφορούν στους δημότες, μόνιμους κατοίκους του Δήμου Αλμωπίας. Για τα τέλη ισχύουν τα εξής: Τα τέλη αρχικής παραχώρησης τάφου επταετούς (7) ταφής προκαταβάλλονται στο Ταμείο του Δήμου με οίκοθεν βεβαιωτικό σημείωμα κατά τη δήλωση θανάτου. Για κάθε δικαίωμα και οικονομική υποχρέωση ενημερώνονται γραπτώς οι υπόχρεοι από το Δήμο κατά τη δήλωση θανάτου.

Για να κλείσει λοιπόν το θέμα.

Τέσσερα χρόνια μετά την ψήφιση του κανονισμού κοιμητηρίων, δεν τολμήσατε να καθορίσετε τα τέλη. Γεγονός το οποίο εκθέτει το Δήμο Αλμωπίας στον κίνδυνο διοικητικών κυρώσεων.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία πάντα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και  αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης κι επίσης θέλοντας να βάλει ένα τέλος στην ομηρία του Δήμου, προχώρησε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, αναλαμβάνοντας πλήρως και το αντίστοιχο πολιτικό κόστος.

Κύριε Μπίνο,

Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα. Δεν εθελοτυφλούμε. Με σοβαρότητα αλλά και συναίσθηση των υποχρεώσεών μας, τα αναδεικνύουμε δίνοντας παράλληλα και τις λύσεις που πρέπει.

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας εκσυγχρονίζεται.



ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

 

Η Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας εκσυγχρονίζεται.

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας αλλάζει προς όφελος των πολιτών.

 

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας, έχοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση της λειτουργίας της, προβαίνει σε μια σειρά αλλαγών με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση και το όφελος των πολιτών της.

Συγκεκριμένα, από 01.01.2021 καταργείται το «ειδικό τέλος 80%» του ν. 1069/80 και ενσωματώνεται στην «αξία ύδρευσης». Με αυτή την ενέργεια ουσιαστικά γίνεται μείωση στον λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας, της τάξης των  0,04 € ανά κυβικό κατανάλωσης, με άμεσο όφελος προς τον πολίτη.

Παράλληλα, γίνεται πιο κατανοητή η ανάγνωση του λογαριασμού και πιο ευδιάκριτος ο τρόπος χρέωσης αυτού.

Επιπλέον, επεκτείνεται η έκδοση λογαριασμών σε τέσσερις (4) ανά έτος, από τρεις (3) που ίσχυε μέχρι τώρα, χωρίς να αλλάξει φυσικά το συνολικό τελικό ποσό. Με την διαδικασία αυτή, θα προκύπτουν  δύο (2) εκκαθαριστικοί λογαριασμοί  ανά έτος από ένα (1) που ίσχυε έως τώρα.

Έτσι, η πληρωμή  του λογαριασμού θα γίνεται ευκολότερα καθώς θα επιμερίζεται το ποσό οφειλής  σε μικρότερες δόσεις . Επίσης,  με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η μείωση του φαινομένου των υπερβολικά μεγάλων αποκλίσεων στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Επιπροσθέτως, θα αποφεύγονται τα λάθη στις μετρήσεις και θα γίνεται έγκαιρη διάγνωση πιθανών διαρροών αφού πλέον οι υδραυλικοί  της υπηρεσίας θα ελέγχουν  τα υδρόμετρα δύο (2)  φορές τον χρόνο.

Η διοίκηση και το προσωπικό της Δ.Ε.Υ.Α Αλμωπίας εργάζονται με νοοτροπία συνεχούς εξέλιξης και με απώτερο σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες της.

 

Ευχαριστούμε.

                                                                                                                                                  

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Άλαλα τα χείλη πολιτικών και επιστημόνων!



ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 «Η Κοζάνη σε κόκκινο συναγερμό», μεταδίδουν όλα τα δελτία ειδήσεων. Μήπως έχει αξία λοιπόν να θυμηθούμε πώς αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τον ιό η εκκλησιαστική ηγεσία του νομού;

«Να φέρετε τα παιδάκια σας να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε και εσείς από την ίδια λαβίδα» έλεγε προκλητικά ο Μητροπολίτης. Και απαρνιόταν μάσκες και άλλες προφυλάξεις γιατί «η χάρη του Θεού» είναι αυτή που θα προστατεύσει τους Κοζανίτες. Και γιατί θα τους προστατεύσει; Γιατί οι πιστοί του «υψώνουν χείρας ικέτιδας». Ενώ «στο Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία -χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς- οι νεκροί είναι χιλιάδες», σημείωνε με νόημα ο Σερβίων και Κοζάνης. Η άπιστη Ολλανδία έχει βέβαια διπλάσιο σχεδόν πληθυσμό από την Ελλάδα αλλά ας ήταν αυτό το μόνο ατόπημα του Επισκόπου της Ορθόδοξης εκκλησίας.

Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να ξέρω πόσο συνέβαλαν οι ψεκασμένες θεωρίες του Μητροπολίτη στην παραπλάνηση του ποιμνίου. Πόσους δηλαδή ανθρώπους πήρε στο λαιμό του ο «Άγιος» – για να χρησιμοποιήσω την προσφώνηση που προτιμούν τα μέλη της Ιεραρχίας στις μεταξύ τους συναντήσεις.

Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι κανείς πολιτικός, κανένας εκπρόσωπος του λαού της Κοζάνης δεν απάντησε στις επικίνδυνες δηλώσεις του Μητροπολίτη. Ούτε Περιφερειάρχης, ούτε Δήμαρχοι, ούτε βουλευτές. Σιωπή από τους δεξιούς, τους κεντρώους, τους αριστερούς. Και αν ήταν μόνο η Κοζάνη θα μιλούσαμε για τοπικό φαινόμενο αλαλίας, όμως αναπάντητες μένουν οι προκλητικές δηλώσεις Μητροπολιτών σε όλη την χώρα.

Ο ένας λέει «η Εκκλησία είναι υπό διωγμό», ο άλλος καλεί «σε αντάρτικο με πένθιμες κωδωνοκρουσίες και μηνύματα κατά της κυβέρνησης», ο τρίτος προφητεύει ότι «θα τους κοπεί το χέρι», που θέλουν «να ταπεινώσουν την Εκκλησία»…

Και όλοι είναι Μητροπολίτες, όχι κάποιοι αποκομμένοι από τα εγκόσμια μοναχοί. Ιεράρχες σε ασυλία, να διαδίδουν ψέματα και επικίνδυνες θεωρίες σε μια εποχή που στην χώρα πεθαίνουν τέσσερις, πέντε άνθρωποι κάθε ώρα.

Αλλά γιατί δεν τους απαντά κανείς; Γιατί όλοι ανέχονται τις αντιεπιστημονικές εκρήξεις του θρησκευτικού λαϊκισμού; Γιατί κάποιοι άλλοι Ιεράρχες, οι επονομαζόμενοι και «σοβαροί» δεν αντιδρούν; Τι φοβούνται; Είναι και εδώ η συντεχνιακή αλληλεγγύη;

Γιατί οι τοπικοί βουλευτές, στην Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, την Λάρισα, την Πάτρα, τα Μεσόγεια… δεν αντιδρούν; Γιατί κανείς Δήμαρχος, δεν απαντά στις υπερβολές; Ποιος θα υπερασπιστεί τους πολίτες από αυτήν την λαίλαπα παραπληροφόρησης;

Και βέβαια πέρα από την ευθύνη των βουλευτών και των τοπικών αρχόντων, μεγάλη είναι η ευθύνη της κυβέρνησης. Το μήνυμα που έχει περάσει, από τον Μάρτιο κιόλας, είναι ότι τα μέτρα που αφορούν τις εκκλησίες είναι υπό την αίρεση των αποφάσεων των Μητροπολιτών και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Αν δεν τους αρέσουν, κανένα πρόβλημα, θα τους προτείνουμε άλλα». Με τις επαγγελματικές τάξεις όμως που όντως καταστρέφονται -μουσικοί, ηθοποιοί, εστιάτορες, τουρισμός, ξενοδοχεία- δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Και σωστά. Γιατί για σκεφθείτε μετά από κάθε νέο μέτρο περιορισμού να λέγαμε ας περιμένουμε την άποψη του σωματείου των ηθοποιών, της ένωσης ξενοδόχων…  όπως κάνει δηλαδή η κυβέρνηση με την Εκκλησία. 

Το ίδιο ανεξήγητη είναι και η σιωπή των επιστημόνων – των γιατρών συγκεκριμένα που μετέχουν στις επιτροπές που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις. Έχουν συμβουλές και μερικές φορές και απειλές για όλους. Ιδιαίτερα για τους νέους και μετά για τους ηλικιωμένους, τους ταξιτζήδες, τις κομμώτριες, τους ντελιβεράδες… Αλλά στις σπάνιες περιπτώσεις που θα ερωτηθούν για την Εκκλησία απαντούν «η Εκκλησία ξέρει». 

Και αυτό που δεν τολμούν να πουν οι λοιμωξιολόγοι αναγκάστηκε να το πει ένας παπάς. «Μην φιλάτε τις εικόνες. Να αποδίδετε τιμητικό προσκύνημα στα πρόσωπα των εικόνων». Είναι ο παπάς του Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια. Είπε «μην φιλάτε» και κονιορτοποίησε την απαίτηση των προϊσταμένων του «να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για εκκλησίες και σούπερ μάρκετ».

Μα δεν μπαίνει κανείς στο σούπερ μάρκετ και αρχίζει να φιλάει τα προϊόντα. Και ούτε φεύγοντας φιλάει το χέρι του ιδιοκτήτη. Ούτε παίρνει ψωμί από τα χέρια του. Ούτε πίνουν όλοι κρασί από το ίδιο ποτήρι.

Είναι φανερό ότι οι Ιεράρχες, αισθάνονται αυτό που ζούμε ως απειλή. Και δεν μιλώ για τους γραφικούς που φωνάζουν για «έργο του σατανά», για «σχέδιο των αλλόθρησκων» και άλλες τέτοιες ανοησίες. Μιλώ και για τους «σοβαρούς» της εκκλησίας. Ξέρουν ότι ο κορονοϊός αργά ή γρήγορα, και τέλος πάντων στο τέλος του δρόμου, θα φέρει την αποθέωση της επιστήμης. Και αυτό δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Γιατί οι θρησκείες είναι σε ανταγωνισμό με την επιστήμη, κάποιες φορές και σε πόλεμο. Οι δοξασίες για τα θαύματα, για τη δύναμη των εικόνων, για τη θεία κοινωνία, για τη γέννηση και τον θάνατο, είναι σε σύγκρουση με την επιστήμη. Φανερή στα χρόνια του παππού Δαρβίνου, υπόγεια αλλά συνεχής ακόμη και στις μέρες μας.


πηγή...https://www.kathimerini.gr/politics/561199909/alala-ta-cheili-politikon-kai-epistimonon/

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...