Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και του Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού



Έδεσσα, 18 Δεκεμβρίου 2020

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Πέλλας και του  Νοσοκομείου Γιαννιτσών για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού  

Υπογράφηκε σήμερα (18/12/20), από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και τον Αν. Διοικητή της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών κ. Ευάγγελο Λόγγο, Προγραμματική Σύμβαση για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, η προμήθεια αφορά την αγορά ενός μηχανήματος ελέγχου ύπνου και μίας χειρουργικής έδρας, συνολικού προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. 

 

Στο Νοσοκομείο Πέλλας-Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών λειτουργεί το μοναδικό εργαστήριο ύπνου σε δημόσιο νοσοκομείο στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς. Η ενίσχυσή του με ένα ακόμη «σύστημα πολυκαταγραφικής μελέτης ύπνου» θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή, στην αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων, στη μείωση του χρόνου αναμονής, ενισχύοντας έτσι και τον κοινωνικό ρόλο του νοσοκομείου. Επίσης, η προμήθεια της χειρουργικής τράπεζας θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των χειρουργικών επεμβάσεων, δεδομένου ότι οι τέσσερις εκ των πέντε υφιστάμενων είναι παλαιές, παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και δεν δύναται να επισκευαστούν καθώς δεν υποστηρίζονται πλέον τα ανταλλακτικά από τον κατασκευαστή τους.

 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Προχωράμε στη χρηματοδότηση του ιατρικού εξοπλισμού ο οποίος αφορά απολύτως αναγκαίες και απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται το Νοσοκομείο Γιαννιτσών προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Η παρατεταμένη ύφεση, αλλά και το διάστημα της πανδημίας του κωρονοϊού, έχουν αυξήσει τα επίπεδα άγχους σε πολλούς συμπολίτες μας, με επιπτώσεις στην κακή ποιότητα ύπνου. Και «κακός» ύπνος σημαίνει μειωμένη παραγωγικότητα και επιδείνωση της ποιότητας ζωής και ικανοποίησης που αντλούν τα άτομα από τη ζωή τους. Με τον εξοπλισμό του εργαστηρίου ύπνου, πιστεύω ότι πολλοί συμπολίτες μας θα μπορέσουν να βρουν υποστήριξη σ’ ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί ενώ σήμερα υπάρχουν ενδεδειγμένες και επιστημονικές λύσεις. Επίσης, ο άρτιος εξοπλισμός των χειρουργείων είναι στοιχείο απαραίτητο για την ασφάλεια και την άνεση που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στους άριστους χειρουργούς μας».   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...