Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στο Ξενιτίδειο.

Ο Δήμος Αλμωπίας με τις Κοινωνικές Δομές ( Βοήθεια Στο Σπίτι , Κέντρο Κοινότητας ) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αριδαίας , πραγματοποίησε την ενημερωτική εκδήλωση, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 και ώρα 19:30 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο.

Στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει ο Δήμος για την οδηγική συμπεριφορά και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τις προηγούμενες μέρες ομάδες από δομές του Δήμου και του Κέντρου Υγείας οργάνωσαν ενημερώσεις για το θέμα στον Εξαπλάτανο και στην Αριδαία.

Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου κ. Σοφία Νικολαίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με εξαιρετικές παρουσιάσεις :

·         Ο κ. Αλέξης Μπένος, καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής του ΑΠΘ, μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου "SOS Τροχαία Εγκλήματα"

·         Η κ. Μαρία Νατσιούλα, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Υγείας

·         Ο κ. Μιχαήλ Μαργιόλης, Αστυνόμος Α’, Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας και

·         Ο κ. Στέφανος Αβραμίκας, υπεύθυνος ΕΚΑΒ

Όπως ανέφερε ο κ. Μπένος τα τροχαία ατυχήματα δεν μας απασχολούν μέχρι να μας αγγίξουν προσωπικά ή οικογενειακά και τότε ενεργοποιούμαστε∙ αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε, από οικογένειες θυμάτων τροχαίων, ο Πανελλαδικός Σύλλογος "SOS Τροχαία Εγκλήματα" .

Η Κοινωνική Λειτουργός, του Κέντρου Υγείας κ. Νατσιούλα, αναφέρθηκε σε χρήσιμες συμβουλές που πρέπει ως πεζοί να ακολουθούμε∙ επίσης παρουσίασε το κοινωνικό πείραμα, που διεξήγαγαν με το επιστημονικό προσωπικό του φορέα υγείας, στον οποίο εργάζεται,  και τις διαπιστώσεις που κάνανε, καθώς και την θεωρία των σπασμένων παραθύρων, η οποία μας λέει πως ένα συντηρημένο, καθαρό και περιποιημένο περιβάλλον ενισχύει τις θετικές συμπεριφορές και αποθαρρύνει τις αντικοινωνικές και βίαιες.

 Ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας, Αστυνόμος Α΄ κ. Μαργιόλης αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της συναντίληψης και στην ανεκτίμητη αξία της κοινωνικής ζύμωσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο υπεύθυνος ΕΚΑΒ κ. Αβραμίκας επικεντρώθηκε στο προσωπικό του βίωμα ως διασώστης και στην υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουμε ως οδηγοί.

Η εκδήλωση, ολοκληρώθηκε με την συγκινητική παρουσίαση της χορογραφίας, από τη σχολή χορού Elite Dance by Ioanna Katsimaki, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.
Η δράση αυτή ήταν μια πρώτη προσπάθεια συνάντησης φορέων και πολιτών για την έναρξη μιας δυναμικής συνεργασίας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, προς την πορεία  αλλαγής νοοτροπίας  και συνηθειών ως προς την οδική συμπεριφορά.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...