Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

 


Δ. ΜΠΙΝΟΣ: Tο έργο της αποχέτευσης λύτρωσε την πόλη της Αριδαίας. Δ. ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΤΡΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ»


Για τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αριδαία, μίλησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος, μιλώντας σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Όπως είπε, «το έργο της αποχέτευσης λύτρωσε την πόλη της Αριδαίας, γιατί ανοίχτηκαν τα φρεάτια του αποχετευτικού για να μπορεί να φύγει όλος αυτός ο όγκος των υδάτων. Διαφορετικά η πόλη θα είχε ακόμα νερά. Με προβληματίζει αν αυτό που έγινε θα δημιουργήσει πρόβλημα στη λειτουργία του αποχετευτικού έργου, ωστόσο ήταν μία ιδιαίτερα έκτακτη κατάσταση λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων».

Και πρόσθεσε ο κ. Μπίνος: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους επαγγελματίες της πόλης που υπέστησαν ζημιές και θεωρώ πως εμείς ως Δήμος θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ζήτησα από την πρώτη στιγμή να γίνει έκτακτη σύγκλιση και να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να επωφεληθούμε από χρήματα της πολιτείας και να μπορέσουμε να στηρίξουμε όσους επλήγησαν από την κακοκαιρία».

Ο κ. Μπίνος σημείωσε πως «θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο Βιολογικός, ώστε να λειτουργήσει το αποχετευτικό και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε και να συντηρήσουμε το δίκτυο ομβρίων υδάτων. Εκείνο που είχε πρόβλημα κατά την κακοκαιρία, ήταν το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, που δεν μπόρεσε να απορροφήσει όλον αυτόν τον όγκο των υδάτων. Εμείς θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα στοχεύει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας. Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση, καθώς σήμερα κάποιοι συνάνθρωποί μας βλέπουν καταστροφές στις περιουσίες τους. Ας αφήσουμε λοιπόν τη συζήτηση των προβλημάτων για το Δημοτικό Συμβούλιο και για άλλη χρονική στιγμή. Σήμερα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να σταθούμε δίπλα στο πρόβλημα και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Κλείνοντας, ο πρώην Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, όφειλε ο Δήμος εγκαίρως να είχε προχωρήσει στον καθαρισμό των φρεατίων. Δεν ξέρω αν και σε εκείνη την περίπτωση θα μπορούσε να είχε απορροφηθεί όλος αυτός ο όγκος νερού, όμως εμείς οφείλουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο. Εμείς αν θυμάστε, όταν ήμασταν Δημοτική Αρχή είχαμε καθαρίσει το ποτάμι στο Δασάκι, γιατί όπως έλεγα και τότε, αν πλημμυρίσει εκείνο το ποτάμι θα πλημμυρίσει και ολόκληρη η πόλη». 


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...