Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας για την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η σημερινή, η οποία γιορτάζεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, βιώνουμε την πραγματική ανάγκη του ανθρώπου να εγκαταλείψει τον αστικό, βιομηχανοποιημένο τρόπο  ζωής και να βρει καταφύγιο στην φύση.
Ο τόπος μας, προσφέροντας την ανέγγιχτη, πρωτόπλαστη φύση, την καθαρότητα της ψυχής του μέσα από την ήρεμη ζωή των κατοίκων του στα πολυάριθμα χωριά του, είναι το ιδανικότερο καταφύγιο ενός απαιτητικού επισκέπτη που θέλει να ξεφύγει, με ασφάλεια, από τη θλιβερή αστική πραγματικότητα.
Η αξία του απλού, του πραγματικού, του πηγαίου, ο διαχρονικός θησαυρός της φύσης, το χρυσάφι της γης χωρίς χρηματιστηριακή τιμή, το άσπιλο και αμόλυντο, το ιατό και ιάσιμο, αυτό που λέει ο Αριστοτέλης, ότι δεν είναι ο γιατρός, η ιατρική εκείνη που θεραπεύει την αρρώστια.   

Όλα μαζί σε έναν τόπο, με ένα όνομα: Αλμωπία


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                                                                            ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕ Αλμωπίας.


Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕ Αλμωπίας. Τα ΚΔΑΠ θα φιλοξενήσουν παιδιά ηλικίας 5-12 χρονών. Η φοίτηση είναι δωρεάν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενες μητέρες να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2384023920.

Ώρες:13:30-20:30

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020.



Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

          Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 11/2020/5-6-2020) που ισχύει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ).
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού προβλέπει:
Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-06-2020).
Πιο αναλυτικά:
1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική  Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
2. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράταση αιτήσεων εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2019.


Αριδαία 05 Ιουνίου 2020  

ΘΕΜΑ: Παράταση αιτήσεων εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών έτους 2019.

       Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2077/Β΄/2020 η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα:
 « Τροποποίηση της υπ’ αρ. 10643/359/4-3-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας «Καθορισμός της διαδικασίας χορήγησης της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αρμοδιότητας Ο.Π.Ε.Κ.Α. και του αντίστοιχου εντύπου της που διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ » (Β΄ 779) ».

          Με την εν λόγω απόφαση ορίζονται τα ακόλουθα:

Οι αιτήσεις για κάθε ημερολογιακό έτος, από την έναρξη ισχύος της παρούσας και στο εξής, υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.
Για την εισοδηματική ενίσχυση του έτους 2019 οι αιτήσεις υποβάλλονται από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
Από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού Προνοιακών  Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) για την διεκπεραίωση των αιτήσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης, οι αιτήσεις για το έτος 2019 υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην εφαρμογή αυτή εντός της ίδιας προθεσμίας. Σχετικά με την έναρξη χρήσης της ως άνω ηλεκτρονικής εφαρμογής θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο της υπηρεσίας μας.

Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου από την Π.Ε. Πέλλας



Έδεσσα, 5 Ιουνίου 2020

Συνεχίζονται τα έργα συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου από την Π.Ε. Πέλλας
Διαγράμμιση της παλαιάς Εθνικής Οδού

Ακόμη ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, υλοποιείται από την  Περιφερειακή Ενότητα  Πέλλας. Πρόκειται για τη διαγράμμιση της Παλαιάς Εθνικής Οδού, από τη διασταύρωση του Μελισσίου μέχρι το Μαυροβούνι και την Νέα Εθνική οδό, σε μήκος 20 χιλιομέτρων.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Η ασφάλεια του οδικού δικτύου, τόσο της Εθνικής οδού όσο και της επαρχιακής που εξασφαλίζει την επικοινωνία στο εσωτερικό και μεταξύ των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα κατά τη σύνταξη του Τεχνικού μας Προγράμματος.
Η παλαιά Εθνική Οδός και το συγκεκριμένο κομμάτι για το οποίο υλοποιείται η διαγράμμιση, με άρτιες προδιαγραφές που ετοίμασαν οι τεχνικές υπηρεσίες, αποτελεί έναν δρόμο υψηλής κυκλοφορίας. Εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχουν πολλά αγροκτήματα, βιομηχανίες, αγροτικές και επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, καθώς και οικισμοί με σημαντική οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Η σήμανση του οδικού δικτύου ήταν ένα πάγιο αίτημά τους που αυτές τις ημέρες υλοποιείται και, μαζί με τα υπόλοιπα έργα κοπής χόρτων, συντηρήσεων, φωτισμού που υλοποιούμαι, συμπληρώνουν την ασφάλεια διερχόμενων οχημάτων, προσώπων και αγαθών».   

“3 λεπτά τη φορά”: Το Μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού!


Αγαπημένη μας Οικογένεια,
Μετά τη δύσκολη περίοδο των τελευταίων μηνών, βγαίνουμε ξανά έξω με προσοχή και απολαμβάνουμε πράγματα που μέχρι πριν λίγο καιρό τα θεωρούσαμε ίσως δεδομένα.

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να διοργανώσουμε μεγάλες εθελοντικές δράσεις, όμως το περιβάλλον μας έχει ακόμα ανάγκη – ίσως περισσότερο από ποτέ.

Γι’αυτό και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μία ιδέα: Πώς θα σας φαινόταν αν αντί για χιλιάδες εθελοντές σε ένα σημείο, είχαμε χιλιάδες σημεία από κάθε ξεχωριστό εθελοντή που είναι πανέτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του;

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο Green Challenge!! 

Το challenge έχει ως εξής: 
Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε!! Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια σε μια παραλία, να ποτίσουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, να φροντίσουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, να δώσουμε λίγη τροφή και νερό σε ένα αδέσποτο ζωάκι, να φυτέψουμε ένα δεντράκι ή να βάλουμε μια όμορφη πινελιά σε έναν αγαπημένο μας χώρο!

Και αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org! Κάθε φωτογραφία προσθέτει 3 λεπτά σε ένα συνολικό χρονόμετρο, στο οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα.

Αποστολή μας, να σπάσουμε ρεκόρ αφιερώνοντας συνολικά 2020 λεπτά στο περιβάλλον!!



Σύνθημά μας:
3’ τη φορά… και θα δεις τη διαφορά!

Ξεκινάμε Παρασκευή 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος! 

Όπου κι αν είμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αθροίζοντας τις στιγμές εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε κοντά αλλά μπορούμε να είμαστε μαζί.

Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,
Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
της Πανελλαδικής Εκστρατείας "Let's do it Greece"


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΚΕΑΛΜΩΠΙΑΣ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ

      Έπειτα από όλες τις δυσκολίες που βιώσαμε ως χώρα για υγειονομικούς λόγους, ο ρόλος μας ήταν και παρέμεινε καθοριστικός στον δρόμο της αλληλεγγύης.
      Πρώτο μας μέλημα ήταν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις αυτής της περιόδου. Παρ’όλες τις συγκρούσεις και τις εντάσεις λόγω της κατάστασης καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επαγγελματικής μας καθημερινότητας.
     Για αυτό κυρίως το λόγο θέλω να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό ΟΛΩΝ των υπηρεσιών και των Δομών της ΔΗ.Κ.Ε.Αλμωπίας, που όλο αυτό το διάστημα συνέβαλαν, ακολουθώντας τη λογική και την ομοψυχία τους, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις και δράσεις για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, διατηρώντας τη καλή συνεργασία, την υπευθυνότητα, την ευσυνειδησία και τη συνέπεια.
     Κύρια ευθύνη όλων μας είναι να προβάλουμε μία δυναμική παρουσία και να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη της φροντίδας μας, της προστασίας μας και της ομοψυχίας μας.

Σας ευχαριστώ…
Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.
Λεμονίδης Γεώργιος

Εργασίες καθαρισμού χόρτων και κλάδεμα δένδρων στη Εθνική οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης



Έδεσσα, 4 Ιουνίου 2020

Εργασίες καθαρισμού χόρτων και κλάδεμα δένδρων στη Εθνική οδό Έδεσσας- Θεσσαλονίκης
Παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής


Με την ενεργό παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού χόρτων στα πρανή της εθνικής οδού Έδεσσας-Θεσσαλονίκης και κλάδεμα των δένδρων στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ριζαρίου του Δήμου Έδεσσας. Οι συγκεκριμένες εργασίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, καθώς και για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και ατυχημάτων από την πτώση ή μεταφορά κλαδιών και κορμών δέντρων στο δρόμο.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στις εργασίες από νωρίς το πρωί και συνεργάστηκε με το συνεργείο της Αναδόχου εταιρείας και την τροχαία, για την ασφαλή ολοκλήρωση των εργασιών, με την ελάχιστη ταλαιπωρία των διερχόμενων οδηγών.

Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που προχωρά η υλοποίηση αυτών των τόσο σημαντικών εργασιών για την ασφάλεια του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομενους της Ανάδοχης εταιρείας για την ποιότητα των εργασιών,  την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας και την Τροχαία, ιδιαίτερα τον Διοικητή κ. Πέτρο Περδικάτση, για τον υποστήριξη στον έλεγχο της κυκλοφορίας, αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς για την υπομονή και συνεργασία τους. Βγαίνοντας από την στενωπό της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19, χρειάζεται να δουλέψουμε όλοι μαζί, ώστε η τοπική αγορά να ανακάμψει το συντομότερο δυνατό και, ακόμη, να έχουμε συνεργασία για την προσέλκυση νέων επενδύσεων».

"Τα νέα της Αλμωπίας" online (3/6/2020)









ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...