Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Μετατίθεται για αύριο το αποψινό πάρτι των Ελπίδων Προμάχων.


Από τους διοργανωτές του διήμερου πάρτι των "Ελπίδων Προμάχων" ανακοινώνεται ότι η αποψινή βραδιά μετατίθεται για αύριο Σάββατο 1 Ιουνίου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Σας περιμένουμε όλους αύριο.

Νίκος Παρούτογλου: "Ψήφο κατά συνείδηση, έχοντας βαθύ αίσθημα ότι οι πολίτες ούτε χειραγωγούνται ούτε και κατευθύνονται."


Αγαπητοί συνδημότες 

Φίλες και φίλοι 
Θέλω να ευχαριστήσω κατ' αρχάς τους συνεργάτες μου ,για την πίστη ,την προσήλωση αλλά και την αποφασιστικότητα στο σχέδιο που προτείναμε στους πολίτες της Αλμωπίας . 
Να ευχαριστήσω τους ψηφοφόρους που μας εμπιστεύθηκαν .
Να ευχαριστήσω και όσους δεν μας ψήφισαν ,γιατί είμαι σίγουρος ότι μας άκουσαν ,προβληματίστηκαν και κατανόησαν πως κάτι καινούργιο επιχειρήσαμε να αναδείξουμε.
Στο τέλος όμως αυτό δεν ήταν αρκετό ,για να μας οδηγήσει στην νίκη .

Δώσαμε μια μάχη αρχών ,προτάσσοντας νέα κουλτούρα. Δεν αναλωθήκαμε σε σκιαμαχίες με τους αντιπάλους.
Αντίθετα αναδείξαμε τα πραγματικά ζητήματα όπως :  Νέο μοντέλο δημοτικής διοίκησης. Νέα  φιλοσοφία πάνω στην οποία θα δομούσαμε τον νέο δήμο. Αναπτυξιακές προτεραιότητες .
Όλα αυτά με σεβασμό στο κοινωνικό πρόσταγμα για ανανέωση – ηλικιακή ,αντιλήψεων ,νοοτροπίας- και ταυτόχρονα χτύπημα της διαφθοράς ,που χαρακτήριζε κυρίως την αυτοδιοίκηση.
Δεν υποκριθήκαμε, ούτε υποδυθήκαμε εκ περιτροπής κομματική εκπροσώπηση. 
Αντίθετα τιμήσαμε την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης ,την ανεξαρτησία.
Σήμερα ,λίγες μέρες πριν από τις επαναληπτικές εκλογές, δεν μπορούμε παρά να είμαστε συνεπείς με τις αρχές της προεκλογικής περιόδου. 
Ψήφο κατά συνείδηση ,έχοντας βαθύ αίσθημα ότι οι πολίτες ούτε χειραγωγούνται ούτε και  κατευθύνονται.
Θέλω να κάνω σαφές ,ότι η συναίνεση και συνεργασία, που επιβάλλονται από την ίδια τη ζωή αλλά και τον νομοθέτη ,θα μας βρούν συνεπείς .
Όχι όμως με συναλλαγή για αντιπαροχή καρεκλών ,αλλά με συμφωνία θέσεων και αρχών.
Όλα αυτά όμως μετά τις εκλογές.


Για τον συνδυασμό «ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ»

ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

3η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3


«3η Τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»

Από την ΔΑΟΚ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ανακοινώνεται η 3η τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων «1η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020»:

Άρθρο 1
Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 6 του άρθρου 7 «Κριτήρια Επιλεξιμότητας Υποψηφίων» αντικαθίσταται ως εξής:
   «Για τον υπολογισμό του ατομικού αγροτικού εισοδήματος και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνονται υπόψη, για την ίδια τριετία, τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος των υποψηφίων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2018. Δεν γίνονται δεκτές τροποποιήσεις των φορολογικών στοιχείων των υποψηφίων που αφορούν σε μεταβολή των δηλωθέντων εισοδημάτων μετά τις 4/12/2018.»

Άρθρο 2
Η παράγραφος 2 του άρθρου 13 «Κριτήρια Επιλογής (Βαθμολογία)» αντικαθίσταται ως εξής:
«2.Καθορίζεται ελάχιστη συνολική βαθμολογία ίση με 50 βαθμούς κάτω από την οποία οι αιτήσεις στήριξης δεν γίνονται αποδεκτές για χρηματοδότηση.»

Μ.Ε.Π. 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ 
α/α 


ΚΑΡΤΣΩΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Ηλεκτροφωτισμός γέφυρας Μελισσίου από την Π.Ε. Πέλλας



Ηλεκτροφωτισμός γέφυρας Μελισσίου από την Π.Ε. Πέλλας


·         Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ικανοποιήσαμε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας»


Ολοκληρώθηκε το έργο του ηλεκτροφωτισμού της γέφυρας Μελισσίου επί της παλαιάς Εθνικής Οδού από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 30.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Η Αν. Αντιπερφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει σε σχετική δήλωση της: «Συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις με όσα μέσα διαθέτουμε σε προβλήματα που αφορούν την διοικητική μας αρμοδιότητα. Ένα απ’ αυτά, η εξασφάλιση της ασφαλούς βατότητας στο οδικό δίκτυο αποτελεί πρώτιστο μέλημα μας. Με την ολοκλήρωση του έργου της τοποθέτησης ηλεκτροφωτισμού στη γέφυρα Μελισσίου ενισχύουμε κατά πολύ την οδική ασφάλεια, σε ένα σημείο όπου υπήρχε αναγκαιότητα παρέμβασης. Ικανοποιώντας άλλο ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Πέλλας, συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγραμματισμού μας».
Οι εργασίες που εκτελέστηκαν περιελάμβαναν πλήρη εγκατάσταση 5 γαλβανισμένων σιδηροϊστών οδοφωτισμού ύψους 12 μέτρων και 3 γαλβανισμένων σιδηροϊστών ηλεκτροφωτισμού γεφυρών ύψους 12 μέτρων,  πλήρη εγκατάσταση 8 φωτιστικών σωμάτων τύπου led ισχύος εως 100W και ενός πίλλαρ οδοφωτισμού τεσσάρων αναχωρήσεων. Το έργο έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί από τη ΔΕΗ και είναι στη διάθεση των διερχόμενων οδηγών.

Το πάρτι των "Ελπίδων Προμάχων". (Πρώτη ημέρα)


Σε γιορτινό και γεμάτο αισιοδοξία κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του διήμερου πάρτι, που διοργανώνει ο Αθλητικός σύλλογος «Ελπίδες Προμάχων» στο καταπράσινο θερινό κλαμπ «OXYGEN”.
Στην προσπάθεια για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα του συλλόγου, παραβρέθηκαν πλήθος από φίλους του συλλόγου καθώς και πολλοί επισκέπτες από τις γύρω περιοχές.
Σε έναν ιδιαίτερο χώρο υπήρχε προθήκη με τα σήματα της ομάδας, οι κάρτες διαρκείας και τα πλούσια δώρα τα οποία θα κληρωθούν για τους τυχερούς.
Οι εμπειρότατοι επαγγελματίες dj ‘s  Greco και Κωστής, ανέβασαν τη διασκέδαση στα ύψη, ενώ στον τεράστιο χώρο του κλαμπ, δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα από τον συνωστισμό. Το πάρτι συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ακολουθεί σήμερα η δεύτερη ημέρα, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει μουσικάρες από τον ιστορικό dj ΠΗΤ, ενώ στο αποκορύφωμα της βραδιάς τα ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ θα παρουσιάσουν το ανανεωμένο πρόγραμμά τους σε ένα live που αναμένεται να κρατήσει το κέφι μέχρι τελικής πτώσεως.
Η καλύτερη πρόταση της βραδιάς και είμαστε βέβαιοι ότι όσοι την επιλέξουν, θα αποζημιωθούν πολλαπλά, αφού από τη μια θα διασκεδάσουν με τη ψυχή τους κι από την άλλη θα δώσουν δύναμη στα στελέχη του ιστορικού συλλόγου, ώστε να επιτύχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρούν με πολλά όνειρα για το μέλλον της νεολαίας και το ιδεώδες του ερασιτεχνισμού.




















































ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...