Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ     
           Σας καλούμε να έρθετε  στις  15  Οκτωβρίου,  του έτους 2019,  ημέρα Τρίτη  και ώρα  13:30 μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν.4555/18 (το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 75 του Ν.3852/2010), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου  Αλμωπίας, για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το παρακάτω θέμα  ημερήσιας διάταξης:     
                                            
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
        
1
Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών με διαδικασία διαπραγμάτευσης/ απευθείας ανάθεσης βάσει της αριθ. 40/2019 μελέτης με τίτλο «Προμήθεια καυσίμων» για τις ανάγκες του εργοταξίου του Δήμου Αλμωπίας ποσού 24.792,17€ (αριθμ.πρωτ.23029/14-10-2019 πρακτικό επιτροπής.)


Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος λόγω παντελούς έλλειψης διαθέσιμων καυσίμων απαραίτητων για την κίνηση των μεταφορικών μέσων και των μηχανημάτων έργου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Από τις 8 Οκτωβρίου οι κάτοικοι μεγάλου τμήματος της πόλης της Αριδαίας αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση. Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας με επίσημη ανακοίνωσή της καλεί τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό, καθώς η εφεδρική γεώτρηση που χρησιμοποιήθηκε είναι επιβαρυμένη με αυξημένη ποσότητα αρσενικού. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της δημόσιας υγείας και οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι άμεσες.
Κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο, σε συνεργασία με την τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθηνά Αηδονά που είχε επισκεφτεί τον Δήμο μας, είχαμε εξασφαλίσει από την Περιφέρεια χρηματοδότηση ύψους 74.000 ευρώ, που είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός αμφίδρομου δικτύου ύδρευσης ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό, ένα μεγάλο έργο που δεν έχει αξιοποιηθεί έως σήμερα για την επάρκεια ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας από την περιοχή Σωσάνδρας - Λυκοστόμου.
Θα ήταν πολύ σημαντικό αυτή τη χρονική στιγμή και με δεδομένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ύδρευση της Αριδαίας, να υπάρξει μια ουσιαστική ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, ώστε να γνωρίζουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η δημοπράτηση αυτού του έργου που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια και γιατί δεν προχωρά άμεσα από τη στιγμή που υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και χρόνια.
Είμαστε στη διάθεση τόσο της Περιφέρειας, όσο και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την εξασφάλιση της παραπάνω χρηματοδότησης, με στόχο να συμβάλουμε στην προσπάθεια για άμεση εξεύρεση λύσης.

Ουσιαστικές και καίριες οι Παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθημερινότητας στο ξεκίνημα της νέας περιόδου.



Ουσιαστικές και καίριες οι Παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Καθημερινότητας στο ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Η Αντιδημαρχία καθημερινότητας , έχοντας ως στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών , προς τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας , ενημερώνει για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το εργοτάξιο ,από το ξεκίνημα της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου έως σήμερα.

Πρόκειται   για   ουσιαστικές  παρεμβάσεις      που έδωσαν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα.
Έγιναν καθαρισμοί όλων των πλατειών από χόρτα και απορρίμματα σε όλα τα διαμερίσματα της Ανατολικής Αλμωπίας καθώς επίσης και στις τοπικές κοινότητες Βορεινού, Ξιφιανής , Αψάλου , Σωσάνδρας Δωροθέας  , Γαρεφίου ,  Λυκοστόμου καθώς και στην πόλη της Αριδαίας. Έχουμε προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα διαμερίσματα.
Στα σχολεία που κληθήκαμε ,  οι παρεμβάσεις μας κυρίως ήταν  , επιδιορθώσεις σε «λούκια», υδραυλικά και ελαιοχρωματισμοί.
Καθαρίστηκαν οι 3 περιφερειακοί δρόμοι της πόλης Αριδαίας οι οποίοι παρουσίαζαν                                                                                     εικόνα                                                         εγκατάλειψης

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων που θα ακολουθήσουν είναι , η ανανέωση του στόλου στου εργοταξίου με την προμήθεια αρκετών Μ.Ε. και απορριμματοφόρων όπως και η επαναλειτουργία την ανακύκλωσης η οποία τα τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί.

Παρόμοια Δελτία Τύπου θα συντάσσονται ανά διαστήματα προς ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Αλμωπίας

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Αναστάσιος Θεοδωρίδης

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...