Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Το Ποτάμι Ν. Πέλλας: Εκλογές για το Προοδευτικό Κέντρο


Ιδανικές συνθήκες στην πολιτική δεν υπάρχουν! Πολλές φορές είναι οι περιστάσεις αυτές που διαμορφώνουν και διακρίνουν τις αιτίες από τις αφορμές. Παρ' όλα αυτά, η αδιάρρηκτη σχέση πολιτικής και ρεαλισμού αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για να προχωρήσουμε μπροστά. Στο κατώφλι μιας τέτοιας ανορθόδοξης διαδικασίας βρισκόμαστε τώρα. Συνυπολογίζοντας όλα τα στοιχεία, κάνουμε το επόμενο θαρραλέο βήμα και καλούμε τον κόσμο να δώσει το παρών στις εκλογές της επόμενης Κυριακής για την συγκρότηση του Νέου Πολιτικού Φορέα για το Προοδευτικό Κέντρο.

Αναγκαιότητα Ένωσης του Χώρου
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει βαλτώσει σε έναν νέο, μικρό δικομματισμό. Οι δύο πόλοι του αδυνατούν να εκφράσουν και να υλοποιήσουν τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξεκολλήσει η χώρα από τη κρίση. Παράλληλα, έχει ξεσπάσει μάχη μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσεταιριστούν τον κεντρώο χώρο, ένα κομμάτι της κοινωνίας που παρέμεινε μετέωρο, χωρίς να δεχτεί ούτε να ριζοσπαστικοποιηθεί ούτε να συντηρικοποιηθεί, περιμένοντας κάτι νέο. Στους πολίτες αυτούς απευθύνεται ο Νέος Φορέας, προσδοκώντας να τους δώσει το πλαίσιο για επιστροφή στην ενεργό συμμετοχή. Το κόμμα που θα δημιουργηθεί οφείλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει, να εμπνεύσει και να δώσει όραμα στον κόσμο, να συσπειρώσει κοινωνικές ομάδες στις τάξεις του και να διεκδικήσει με τις θέσεις του λόγο για το αύριο της χώρας.
Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός εμπεριέχει κινδύνους. Και ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι θα υπάρξουν "καλοθελητές" να μας προσάψουν αμαρτίες άλλων. Όμως η πορεία μας και οι πρακτικές με τις οποίες πολιτευτήκαμε τόσα χρόνια αποτελούν την καλύτερη απάντηση. Αναγνωρίζουμε ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά, ειδικά εκπρόσωποι της νέας γενιάς, οι οποίοι ασφυκτιούν εξαιτίας παλαιοκομματικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την πολιτική. Στα πρόσωπα αυτών ψάχνουμε συνοδοιπόρους και τους καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να χτίσουμε μία νέα παράταξη. Η δική μας δυναμική παρουσία και συμμετοχή, τόσο στις εκλογές όσο και στη συγκρότηση του νέου κόμματος, είναι το εχέγγυο για την δημιουργία ενός προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος που τόσο ανάγκη έχει η κοινωνία. Παρ' όλες τις επιφυλάξεις μας λοιπόν, πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα οι προοδευτικοί άνθρωποι του τόπου να κάνουμε το βήμα μπροστά. Να πάψουμε να ομφαλοσκοπούμε για τα χρόνια της μεταπολίτευσης και να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε με ορίζοντα τα επόμενα 50 χρόνια. Ως γενιά το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους γονείς μας.

Ιδεολογικό Στίγμα
Να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Όσοι περιμένουν στο τέλος αυτής της διαδρομής να βρουν ένα νέο ΠΑΣΟΚ θα απογοητευτούν. Κατανοούμε ότι μία μερίδα του κόσμου βλέπει ρομαντικά την Κεντροαριστερά, όμως το νέο εγχείρημα στοχεύει σε κάτι ευρύτερο. Αφενός, γιατί με το άνοιγμα της διαδικασίας το κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Νέος Φορέας ξεπερνάει αυτό οποιασδήποτε συνιστώσας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Και αφετέρου, επειδή δεν γίνεται το νέο να πολιτευτεί με όρους που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει. Ο ιδεολογικός άξονας Αριστερά-Δεξιά αδυνατεί να εξηγήσει την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχει δώσει απαντήσεις στο πως φτάσαμε στην κρίση, δεν μπορεί να δώσει λύσεις ώστε να βγούμε επιτέλους από αυτήν. Αντίθετα, το δίπολο Προοδευτισμού-Συντηρητισμού παρέχει μια πειστικότερη ερμηνεία για τα λάθη που μας οδήγησαν και ακόμα μας κρατούν εγκλωβισμένους σε οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό τέλμα. Οι προοδευτικές πολιτικές είναι αυτές που μπορούν να αναζωογονήσουν το βαλτωμένο πολιτικό σκηνικό και να δώσουν όραμα στην χώρα.
Ο Νέος Φορέας για εμάς τοποθετείται στο Προοδευτικό Κέντρο. Αντλεί ιδέες από την ανανεωτική αριστερά και την σοσιαλδημοκρατία μέχρι τον φιλελευθερισμό και απευθύνεται σε προοδευτικούς πολίτες που στόχο έχουν ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Προτεραιότητά του είναι η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα εκκινήσει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τον ευρωπαϊκό ρόλο της χωράς, θα προασπίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θα διαφυλάξει τα ανθρωπινά δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς, θα αντιταχθεί στον λαϊκισμό και στο κομματικό κράτος.

Γιατί με τον Σταύρο;
Η πορεία του Σταύρου Θεοδωράκη ως επικεφαλής του Ποταμιού αποτελεί μία φρέσκια πνοή στη πολιτική ζωή του τόπου. Ο Σταύρος είχε το θάρρος να μπει στην πολιτική την δυσμενέστερη περίοδο. Την εποχή που ο λαϊκισμός και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα διέτρεχαν το πολιτικό φάσμα, αυτός πολιτεύτηκε με βάση την λογική. Με την ικανότητά του να προσελκύει αξιόλογους ανθρώπους και να σχηματίζει δυνατές ομάδες, πήρε το βάπτισμα του πυρός στις Ευρωεκλογές του 2014 και δημιούργησε Το Ποτάμι. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να συσπειρώσει κόσμο εκτός κομματικών μηχανισμών, να "παντρέψει" την ανανεωτική αριστερά με τους φιλελεύθερους, και να στήσει ένα σύγχρονο κόμμα από το μηδέν. Με καινοτόμες μεθόδους άνοιξε το κόμμα στην κοινωνία με σκοπό να προσελκύσει ανθρώπους με αξιόλογη πορεία, να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και να συνθέσει τις απόψεις τους. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι εμφανές τόσο στις θέσεις του Ποταμιού, όσο και στο κοινοβουλευτικό του έργο.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφερε νέο ύφος και ήθος στον πολιτικό διάλογο. Στις επιθέσεις λάσπης που δέχτηκε, απάντησε με διαφάνεια, χωρίς να ενδώσει στον λαϊκισμό. Και στις κρίσιμες μάχες που έδωσε η χώρα, ο Σταύρος ήταν πάντα παρών, παίρνοντας θέση, χωρίς ποτέ να προτάξει το κομματικό συμφέρον. Αυτά είναι που κομίζει η υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη στον νέο φορέα, και που τον καθιστούν καταλληλότερο για την ηγεσία του.

Ευχόμαστε η επερχόμενη εκλογική διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη και να αποτελέσει εφαλτήριο για πολιτική αλλαγή. Καλούμε του πολίτες του Νομού Πέλλας να προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη του επικεφαλής του Νέο Φορέα την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν σε Γιαννιτσά, Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Κρύα Βρύση.
Με εκτίμηση, 
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

Ο Σωσανδριώτης Υπερπρωταθλητής του Bodybuilding Χρήστος Κεχαγιάς

Όνομα: 9.jpg Εμφανίσεις: 849 Μέγεθος: 82,3 KB

Ο Χρήστος Κεχαγιάς, παλιός  πρωταθλητής του bodybuilding της δεκαετίας του 90 που κέρδιζε συνέχεια στην κατηγορία των 90 κιλών.
Εργάστηκε στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας ως κοινωνικός λειτουργός και χάθηκε πρόωρα το Νοέμβρη του 2014

Ο Χρήστος Κεχαγιάς είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής του παρελθόντος
Ίσως δεν είναι τόσο γνωστός στους νεότερους, αλλά οι παλαιότεροι σίγουρα θυμούνται τον σπουδαίο Βορειοελλαδίτη πρωταθλητή με τις πολλές συμμετοχές και διακρίσεις .
Γεννήθηκε το 1958 και ζούσε στην Σωσάνδρα Αριδαίας, στον νομό Πέλλης.
Αγωνίστηκε 2 γεμάτες δεκαετίες, του 80 και του 90, ξεκινώντας από χαμηλές -σε βάρος- κατηγορίες και με τα χρόνια έφτασε να γεμίσει το σώμα του μυικά και να αγωνίζεται στις βαριές κατηγορίες.
Διακρινόταν για την σοβαρότητά του, το ήθος και την ευγένεια του, ως προσωπικότητα.
Εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός, παράλληλα στα χωράφια αλλά και σε ένα γυμναστήριο τα απογεύματα !
Οικογενειάρχης και με παιδί και μέσα σε όλα αυτά, έκανε πρωταθλητισμό στο bodybuilding !

Ξεκίνησε το 1982 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της IFBB στην κατηγορία -70 κ όπου κατέλαβε την 2η θέση

Όνομα: IMG_0012.jpg Εμφανίσεις: 645 Μέγεθος: 340,1 KB


Το 1983,πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της IFBB στην κατηγορία -70 όπου κατέλαβε την 3η θέση.
Χρόνο με τον χρόνο, ανέβαινε κατηγορίες και διαγωνίσθηκε σε πολλούς αγώνες

1983 Μr Βορειος Ελλάς 

(Διακρίνονται και οι Παγιαννιδης και Μπαϊμπούτης)


Όνομα: IMG_0023.jpg Εμφανίσεις: 652 Μέγεθος: 352,8 KB


Όνομα: IMG_0016.jpg Εμφανίσεις: 630 Μέγεθος: 344,1 KB



Μερικές από τις συμμετοχές του :

1982 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB -70 κ. 2η θέση
1983 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB -70 κ. 3η θέση
1983 Μr Βόρειος Ελλάς Μεσαία κατηγορία 3η θέση
1985 Μr Οδύσσεια Μεσαία κατηγορία 3η θέση
1986 Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB -80 κ. 2η θέση
1986 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα IFBB -80 κ.
1986 Μr Βόρειος Ελλάς 2η θέση
1987 Μr Βόρειος Ελλάς -80κ. 1η θέση1988 Μr Μακεδονία Μεσαία Κατηγορία 2η θέση
1989 Mr Οδύσσεια +80κ 1η θέση

1989 Mr Μακεδονία Γενικός Νικητής
1990 PowerPlay Grand Prix Ψηλή 3ος
1990 WABBA Mr Ελλάς -85κ 2ος
1990 WABBA Κύπελλο +85κ 1ος
1990 Μr Οδύσσεια 4η θέση
1990 Πανελλήνιο Κύπελλο IFBB +90 κ. 1η θέση
1991 WABBA Mr Eλλάς -95κ. 3η θέση
1991 WABBA Mr Eυρωπη
1991 WABBA Κυπελλο +85κ 1ος
1991 WABBA Mr Κosmos 7η θέση
1991 Μr Οδύσσεια 3η θέση
1992 WABBA Mr Eλλάς -90κ 1η θέση
1993 Mr Οδύσσεια 4η θέση
1993 WABBA Mr Eλλάς Υπερβαρέα 1η θέση
1991 WABBA Mr Eυρωπη 7η θέση
1993 Mr Μακεδονία Γενικός Νικητής
1993 WABBA Κυπελλο Βαριά κατηγορία 3η θέση
1994 Mr Οδύσσεια


1985 Mr Οδύσσεια

Όνομα: IMG_0010.jpg Εμφανίσεις: 664 Μέγεθος: 346,7 KB


Όνομα: IMG_0014.jpg Εμφανίσεις: 650 Μέγεθος: 224,4 KB


1986 Μr Βόρειος Ελλάς 

Όνομα: IMG_0008.jpg Εμφανίσεις: 640 Μέγεθος: 329,3 KB

Όνομα: IMG_0009.jpg Εμφανίσεις: 646 Μέγεθος: 74,1 KB


1986 ΙFBB-ΕΕΟΣΔ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -80κ

Όνομα: No5.jpg Εμφανίσεις: 640 Μέγεθος: 278,7 KB



ΜR MΑΚΕΔΟΝΙΑ 1989,Γενικός Νικητής 

Όνομα: σάρωση0001.jpg Εμφανίσεις: 820 Μέγεθος: 80,9 KB







ΠΗΓΕΣ...
http://forum.bodybuilding.gr/showthread.php?22545-%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B5%CF%87%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CF%82


http://aridaia-gegonota.blogspot.gr/2014/11/bodybuilding.html

Σήμερα πληρώνονται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στους Προμάχους


Από το γραφείο της τοπικής κοινότητας Προμάχων ανακοινώθηκε ότι σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ στο κέντρο νεότητας του χωριού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...