Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στο Δήμο Αλμωπίας

 


Αριδαία, 07/06/2021

Θέμα: Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στο Δήμο Αλμωπίας.

Η Δημοτική Αρχή, παραμένοντας συνεπής στις δεσμεύσεις τις απέναντι στους Δημότες της Αλμωπίας, βάζοντας τα θεμέλια για μια σειρά έργων, τα οποία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων μηνών.

 Ειδικότερα σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τα εξής έργα:

1.     Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας, προϋπολογισμού 111.082, 63€, ο οποίος λήγει στις 18/06/21.

2.     Παρεμβάσεις σε υφιστάμενα εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Αλμωπίας, ύψους 43.745,67€

3.     Κατασκευή και συντήρηση γηπέδων καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, και αντισφαίρισης, προϋπολογισμού 277.416, 33€, ο οποίος λήγει στις 22/06/21.

4.     Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών οδών Δήμου Αλμωπίας για την βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προϋπολογισμού 868.000€, ο οποίος λήγει στις 22/06/21.

5.     Αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αριδαίας, προϋπολογισμού 2.403.144,31€

6.     Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ), ύψους 34.000€

7.     Αντιμετώπιση του Φαινόμενου Λειψυδρίας στην ΤΚ Γαρεφείου , ύψους 36.300€

8.     Αντιπλημμυρικά και Αρδευτικά Έργα του Δήμου Αλμωπίας (επισκευή τσιμενταυλάκων), προϋπολογισμού 37.000€, ο οποίος ξεκινάει στις 08/06/21.

Ακόμη σε εξέλιξη βρίσκονται οι εξής διαγωνισμοί:

1.     Μελέτη αντικατάστασης Δικτύου Ύδρευσης Τ.Κ Ξιφιανής, προϋπολογισμού 176.179,81€

2.     Σωληνώσεις ΔΕ Αριδαίας

3.     Σωληνώσεις ΔΕ Εξαπλατάνου

4.     Σημειακές επεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας πεζοδρομίων του Δήμου Αλμωπίας, εκτιμώμενης αξίας 15.000€

5.     Ασφαλτοστρώσεις στο Οδικό Δίκτυο Δήμου Αλμωπίας.

 

Φυσικά τα έργα δεν σταματούν εδώ. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορούν έργα υποδομών, ύψους 12.000.00€ και τα οποία αναμένεται να εγκριθούν σύντομα.

Κάθε έργο από τα παραπάνω, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών της Αλμωπίας.  Με όραμα και σχέδιο, ο Δήμος Αλμωπίας γίνεται καλύτερος και πιο σύγχρονος.

 

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/07-06-2021) που ισχύει από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει θέσει τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σε κατάσταση ετοιμότητας - επιφυλακής βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων (πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.).

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται από σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα, αύριο Τρίτη (08-06-2021) στην κεντρική και βόρεια χώρα και την Τετάρτη (09-06-2021) σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

2. Την Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

3. Την Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.        

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

 

          Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)

Παρακαλούνται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές που προαναφέρθηκαν να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ: "...ακόμη είμαστε στο σημείο μηδέν.."



 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Μετά την παράταση που δόθηκε και το τέλος των δηλώσεων ζημιάς ,την ΠΙΣΤΩΣΗ χρόνου που ζητήσατε, τον  οργασμό δηλώσεων και υποσχέσεων στήριξης όλων εμάς των αγροτών, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι ακόμη είμαστε στο σημείο μηδέν. 

Πάρα τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι περιμένουμε να καρπίσουν τα δέντρα (αν και όλοι οι αγρότες γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να καρπίσουν κύριοι τα δέντρα,  γιατί πολύ απλά υπάρχει ολική καταστροφή και τα λίγα που είχαν μείνει καταστράφηκαν από τις έντονες χαλαζοπτώσεις), για να έχουμε καλύτερη εικόνα της κατάστασης και  παρά τις  υποσχέσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού στον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ότι γνωρίζει το όλο θέμα και δεν θα αδικηθεί κανείς παραγωγός, απλά θέλουν να γίνουν  ρεαλιστικές αποτυπώσεις κι εκτιμήσεις ζημίας, δεν βλέπουμε κάτι το συγκεκριμένο. 

Ούτε κουβέντα  για άμεσες προκαταβολές, συμψηφισμό, αποζημίωση στο 100% και για όλα τα υπόλοιπα μέτρα που απαιτήσαμε σαν δενδροκαλλιεργητές  του Ν.ΠΕΛΛΑΣ. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος τρέχει, ο παγετός περνά στα ψιλά  γράμματα, οι υποσχέσεις ξεφτίζουν, τα μεγάλα λόγια φύγανε κι εμείς όμως είμαστε πάλι μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης για τα θέματα που χρήζουν άμεσης λύσης και αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι δεν υπάρχει διάθεση για να αποζημιωθούμε και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις  υποχρεώσεις μας (γιατί μάλλον ξεχάσατε ότι πρόκειται για δενδροκαλλιέργεια και πρέπει να γίνουν όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες έτσι ώστε να παράγουμε και την επόμενη χρονιά. Γεωπόνοι, καύσιμα, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, ΔΕΗ, αλλά και όλες οι υποχρεώσεις σε ταμεία και τράπεζες.).

Μετα από τόσες και τόσες φωτογραφίες επίσκεψης σε κατεστραμμένα κτήματα, δηλώσεις επί δηλώσεων  κυβερνητικών παραγόντων (Υπουργού ΑΑΤ, Πρόεδρος και αντιπρόεδρος Ελγά, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Βουλευτές, διάφορα αυτοδιορισμένα όψιμα βαπτισμένα κομματικά στελέχη ), παραμείνατε στα ΘΑ ΚΑΙ ΘΑ……και στο ότι γνωρίζετε το μέγεθος της ζημιάς άλλα εξακολουθείτε να κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια. 

Λυπούμαστε  κύριοι,  γιατί συνεχίζεται  την ίδια τακτική. Ευχολόγια, υποσχέσεις, κάντε υπομονή, εργαζόμαστε για εσάς .Κάντε επιτέλους αυτά που πρέπει ΧΘΕΣ γιατί αύριο θα είναι αργά για όλον τον αγροτικό και όχι μόνον κόσμο της Πέλλας.

Αφήστε επιτέλους το φαίνεσθαι και τις προσωπικές σας προβολές και στηρίξτε έμπρακτα πλέον των μόχθο και τον ιδρώτα όλων των  αγροτών της  ΠΕΛΛΑΣ  και κάντε πράξη, όλα εσείς οι ίδιοι υποσχόσασταν πριν λίγο καιρό. 

Φτάνει  πια  με τον αποπροσανατολισμό και την κοροϊδία (βλέπετε αναδιάρθρωση, πακέτο Χατζηγάκη και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε κύριοι τις κυβερνήσης). 

Σας δώσαμε ΛΟΓΟ  κι εσείς σιωπήσατε, σας δώσαμε ΔΥΝΑΜΗ  κι εσείς  οπισθοχωρήσατε, σας δώσαμε  ΒΗΜΑ κι εσείς πήγατε απέναντι. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΑ... ΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

Εκλογές του "Α.Π.Σ Ελπίδες Προμάχων"



 "Α.Π.Σ Ελπίδες Προμάχων"


Την Κυριακή στις 13.06.2021 και ώρα 19.00μ.μ θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του συλλόγου μας στο Κέντρο Νεότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρευρεθούν.

Για πληροφορίες 6939401350


Με τιμή το Δ.Σ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...