Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Εργασίες συντήρησης και επισκευής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας


253.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β'ΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Στη σύνταξη μιας μεγάλης μελέτης ύψους 253.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Αλμωπίας, με στόχο την επίλυση προβλημάτων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρήστο Χουρσόγλου και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου, ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα, ενώ προηγήθηκαν επισκέψεις τόσο του Δημάρχου όσο και των κ. Χουρσόγλου και Γεωργίου στα σχολεία και έγινε καταγραφή των ζητημάτων.
Το ποσό των 253.000 ευρώ προκύπτει ως εξής: 148.100 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλοδήμος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και 105.000 ευρώ από την ΣΑΤΑ Σχολικών. Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί για εργασίες συντήρησης και επισκευής στα παρακάτω σχολεία σύμφωνα με τη μελέτη που θα συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με βάση τον υπάρχοντα προϋπολογισμό.
- 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας
- 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας
- Γυμνάσιο Προμάχων
- Γυμνάσιο Εξαπλατάνου
- Λύκειο Εξαπλατάνου
- ΕΕΕΕΚ Αριδαίας
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας
- Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου
- Δημοτικό Σχολείο Θεοδωρακείου
- Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου
- Δημοτικό Σχολείο Ίδας
- Δημοτικό Σχολείο Περίκλειας- Λαγκαδιάς
- Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης
- Δημοτικό Σχολείο Ριζοχωρίου – Μηλιάς
- Δημοτικό Σχολείο Φιλώτειας
- Δημοτικό Σχολείο Φούστανης
- Δημοτικό Σχολείο Βορεινού – Νεοχωρίου
- Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου
- Δημοτικό Σχολείο Σωσάνδρας
- Δημοτικό Σχολείο Αλώρου
- Δημοτικό Σχολείο Δωροθέας
- Δημοτικό Σχολείο Νότιας
- Δημοτικό Σχολείο Όρμας
- Νηπιαγωγείο Γαρεφείου
- Νηπιαγωγείο Πιπεριάς
- Νηπιαγωγείο Λουτρακίου
- Νηπιαγωγείο Ξιφιανής
- Νηπιαγωγείο Αψάλου
- Νηπιαγωγείο Εξαπλατάνου
- Νηπιαγωγείο Σωσάνδρας
- Νηπιαγωγείο Χρύσας – Τσάκων
- Νηπιαγωγείο Περίκλειας
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της εκπαίδευσης παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, με παρεμβάσεις ουσίας. Φυσικά, ανάλογες παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων.

Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβρηιλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρόντων των βουλευτών Γ. Σηφάκη και Θ. Τζάκρη


Επίσκεψη εργασίας του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη στο Κ.Υ. Έδεσσας παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Γιάννη Σηφάκη και Θεοδώρας Τζάκρη
Συζητήθηκαν προβλήματα του Κ.Υ. Έδεσσας και του Κ.Υ. Αριδαίας
Την Παρασκευή 9/3/18 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας επίσκεψη του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Αγάπιου Γαβριηλίδη που έχει την αρμοδιότητα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις μονάδες της 3ης ΥΠΕ.
Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο νέος Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαχούρι Άρνια αναφέρθηκε στα προβλήματα του Κ.Υ. με πρωτεύοντα την υποστελέχωση με γιατρούς και συντήρηση των υφιστάμενων και προμήθεια νέων μηχανημάτων.  
Παρούσα και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Αριδαίας Στέλλα Φωτοπούλου για επείγοντα θέματα του Κ.Υ. Αριδαίας.

Κ.Υ. Έδεσσας  
Από την Διεύθυνση του Κ.Υ. Έδεσσας  ζητήθηκαν 5 μόνιμοι γιατροί ( παθολόγος, παιδίατρος, καρδιολόγος, ψυχίατρος, 2ος οδοντίατρος ) καθώς και πρόσθεση ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό, καθώς και μηχάνημα για το μικροβιολογικό. Με την προσθήκη 2ου οδοντιάτρου θα ενισχυθεί το οδοντοτεχνικό εργαστήριο προσθετικής παίζοντας περιφερειακό ρόλο αποσυμφορίζοντας το μοναδικό κέντρο προσθετικής στην Θεσσαλονίκης. 
Ο κ. Γαβρηϊλίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της 3ης ΥΠΕ να εξασφαλίσει περί τις 80 μόνιμες θέσεις από τις 450 που πρόκειται να προκηρυχθούν πανελλαδικά για τα Κέντρα Υγείας. 
Θα ελεγχθεί η δυνατότητα προσθήκης ψηφιοποιητή στο ακτινολογικό.
Ακόμη θα γίνει άμεσα προμήθεια νέου μηχανήματος για το μικροβιολογικό που θα δίνει την δυνατότητα να γίνεται και γενική ανάλυση αίματος.
Ακόμη θα επιδιωχθεί η αγορά νέων μηχανημάτων μέσω των απολογιστικών του Υπουργείου και από την πιθανή αναμόρφωση του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κ.Μ. 
Είναι πιθανή η μεταφορά κάποιων μηχανημάτων νεότερης χρονολογίας από την Δυτική Μακεδονία για άμεσες ανάγκες.      

Κ.Υ. Αριδαίας  
Ολοκληρώθηκε γραφειοκρατικά η διαδικασία της προμήθειας θερμαντικών σωμάτων για το Κ.Υ. Αριδαίας τα οποία θα τοποθετηθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Ακόμη εξασφαλίστηκε η μετακίνηση υδραυλικού από το Νοσοκομείο στο Κ.Υ. Αριδαίας για την τοποθέτηση νέας υδραυλικής εγκατάστασης, όπου απαιτείται, ή την επισκευή της υφιστάμενης. Τα υλικά για την αντικατάσταση της υδραυλικής εγκατάστασης είναι προσωπική χορηγία του Γιάννη Σηφάκη. 
Ο Γιάννης Σηφάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει συζήτηση για όλο το σύστημα υγείας στην Πέλλα συνδυαστικά ( πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) προς την κατεύθυνση αλλαγών ορθολογικότερης και ουσιαστικότερης λειτουργίας και προσφέρθηκε να συμβάλει στην προώθηση των αιτημάτων για την εξασφάλιση προσωπικού και αγορά μηχανημάτων με τους προαναφερόμενους τρόπους.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...