Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Ο στολισμός του Επιταφίου της Παναγίας των Προμάχων


Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας πραγματοποιήθηκε ο στολισμός του Επιταφίου της Υπεραγίας Παντάνασσας Θεοτόκου.
Οικοδέσποινες της Ενορίας του χωριού, με μυροβόλα λουλούδια, τα οποία φύτεψαν στους κήπους τους πριν από μήνες ειδικά γι αυτή την ημέρα και σκοπό, στόλισαν τον ειδικό επιτάφιο, ο οποίος θα περιφερθεί αύριο, ημέρα της εορτής της κοιμήσεώς Της περιμετρικά του Ιερού Ναού του οικισμού.
Το απόγευμα  τελέστηκε  Εσπερινός με μεγάλη Αρτοκλασία.
Τυχεροί που έχουμε έναν τόσο άξιο ποιμένα όπως είναι ο πατήρ Γεώργιος, ο οποίος εμπνέει και καθοδηγεί σε όμορφα και δημιουργικά μονοπάτια Αγάπης.
Για το έργο του, περιττό να μιλήσω, αφού όλοι εμείς οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, το βλέπουμε καθημερινά και το βιώνουμε χρόνια τώρα.
Άξιος.

Προσπάθεια φίμωσης Εδεσσαίου πολίτη που κατήγγειλε φιλοσκοπιανή προπαγάνδα.


 Χρονικό της ταλαιπωρίας : 
Στις 6 Αυγούστου τυχαία ανακαλύπτω ένα νέο γραφείο, η επιγραφή γράφει npld.eu επί της οδού Πέλλης 9, ισόγειο. Χαροποιούμαι ιδιαίτερα για την προσπάθεια και γυρνώντας στο γραφείο μου ψάχνω να βρω τι ακριβώς πρεσβεύει αυτό το γραφείο γιατί είναι πολύ σημαντικό αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της κρίσης να βοηθάμε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Σε μια γρήγορη αναζήτησή μου ανακαλύπτω ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Προώθηση της Γλωσσικής Πολυμορφίας (NPLD), http://www.npld.eu/about-us/ ενδιαφέρον και το ψάχνω ακόμη περισσότερο γιατί γνωρίζω πως μειονότητες στην Έδεσσα δεν υπάρχουν. Βρίσκω λοιπόν όχι ως μέλος αλλά ως συνεργαζόμενο μέλος την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑΣ / Macedonian Education & Cultural Movement of EDESSA η χαρά μου κόπηκε απότομα όταν συνέχισα να διαβάζω την περιγραφή αυτής της ΜΚΟ http://www.npld.eu/about-us/the-network/26/edessa-macedonian-education-and-cultural-movement/. 
Αναλογιζόμενη λοιπόν πως στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή από την Γουμένισσα έως και την Φλώρινα, ορισμένοι Μακεδόνες Έλληνες, γνωρίζουν, όπως και εμείς, παράλληλα με τα Ελληνικά, και μία σλαβογενή τοπική γλωσσική έκφραση τα «εντόπικα», χωρίς αυτό να μειώνει την Ελληνικότητά μας. Τα «εντόπικα» όμως δεν είναι γλώσσα, είναι μόνον μία προφορική γλωσσική έκφραση με πάρα πολλές Ελληνικές, κρυπτοελληνικές, Βουλγαρικές, Σερβικές, Τουρκικές και Αρβανίτικες λέξεις, που διαφέρει από τόπο σε τόπο και για αυτό ονομάστηκε «εντόπικα», δηλαδή τοπικά. Δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, αλφάβητο και κατ’ επέκταση δεν έχει, ούτε είχε ποτέ, γραπτό λόγο. Αναλογιζόμενη λοιπόν τα παραπάνω που θεωρώ πως είναι αυταπόδειχτα στην Μακεδονία της Ελλάδας και όλοι γνωρίζουμε πως δημιουργήθηκε πολιτισμικά και ιστορικά και για ποιο λόγο κάνουν χρήση αυτής της τοπικής γλωσσικής έκφρασης. 

Συνεχίζω λοιπόν την αναζήτηση μου και προς έκπληξη μου πέφτω πάνω σε αυτό το blog : 
http://belomorskamacedonia.blogspot.gr/2012/10/npld.html *1 
Δεν χρειαζόταν πραγματικά να ψάξω τίποτα άλλο ήταν ολοφάνερο πως αυτονομιστές φιλοσκοπιανοί για πολλοστή φορά με ανυπόστατα έγγραφα έλαβαν συμμετοχή σε αυτό το φορέα ο οποίος γράφει ξεκάθαρα πως δεν φέρει καμία ευθύνη για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών που κατατίθενται. Είναι ανοιχτός για όλους ακόμη και εγώ και εσείς δηλαδή μπορούμε να εγγραφούμε. Με όλο το θράσος λοιπόν άδραξαν την ευκαιρία προφασιζόμενοι τον ευρωπαϊκό φορέα αυτό και προχώρησαν στην λειτουργία αυτού του γραφείου καλύπτοντας τις φιλοσκοπιανές αυτονομιστικές τους διαθέσεις πίσω από την ταμπέλα npld.eu κάνοντας φυσικά χρήση και προγραμμάτων ΕΣΠΑ . 

Κάνοντας λοιπόν χρήση κάθε δικαιώματος μου σε σχέση με την ελευθερία της έκφρασης ποστάρω σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πως : 
" Όποιος πεμπτοφαλαγγίτης γουστάρει ανεξάρτητη Μακεδονία απλά να παραδώσει ταυτότητα και  να εξαφανιστεί από την ιερά γη της Μακεδονίας", δημόσια κιόλας για να καταφέρουν να το δουν πολύ περισσότερα άτομα. 

Και έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία μου σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους που ουδέποτε γνώριζα προσωπικά ποιοι ήταν και μη γνωρίζοντας φυσικά τις φιλοσκοπιανές διαθέσεις και ιδεολογίες τους..... αν και έχω πέσει στα χέρια τους πολλές φορές εξ ανάγκης λόγω των επαγγελμάτων τους. Κλήθηκα στην αστυνομία μετά από αναφορά τους καταγγέλλοντάς με, με ανυπόστατες δικαιολογίες και εκβιάζοντάς με, με μήνυση εάν δεν αποσύρω την επίμαχη ανάρτηση. Ζήτησαν λοιπόν να φιμωθώ, αλλά ήδη αυτοί είχαν κάνει viral το επίμαχο πόστ παγκοσμίως (Αυστραλία, Καναδά, Αμερική κ.α), ζητώντας επιδεικτικά βοήθεια παγκόσμια, μη δίνοντας μου την δυνατότητα να μπορώ να απαντήσω, με την φωτογραφία μου και πληροφορίες για την οικογένειά μου. Τα σχόλια τους υβριστικά, προσβλητικά και απειλητικά. Πάντα λειτουργούν πίσω από ψευδές προφίλ γιατί είναι επαγγελματίες στον τόπο μας..... Σας ξέρουμε είπαμε ..... 

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο υψώνουν το ανάστημά τους και δέχονται περισσότερα πεσκέσια από εξωτερικές δυνάμεις, κλαίγοντας πως οι Έλληνες είναι ρατσιστές, φασίστες και ότι δεν τους αποδέχονται και περνούν όλα αυτά τα δεινά για την διαιώνιση της προπαγάνδας τους..... Τα ξέρουμε λέμε, και δεν θα με φιμώσει κανένας γιατί, πολύ απλά αυτοί είναι οι ρατσιστές που μας διώχνουν ευθαρσώς κάνοντας μας και τα εισιτήρια και προσβάλλοντας μας. (βλ. παρακάτω σχόλιο):

Petros Nikolaidis
εισιτήρια για τους ξενόφερτους πεμπτοφαλλαγγίτες, Τούρκους πατριαρχικούς, κρατικούς εποίκους στην Μακεδονία, διατίθενται από τουρκοπατριαρχικά τουριστικά γραφεία εδώ στην πόλη μας...ισχύουν για δύο άτομα...ιδιαίτερα για τους αρβανιτοαλβανούς...καλό ταξίδι στην τουρκική πατρίδα ...

Σε απάντηση αυτής της προσπάθειάς τους ζητώντας βοήθεια ενημερώνω πως θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματός μου γιατί "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον". 

Η απάντηση μου λοιπόν: 
Εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης η οποία ονομάζεται Έδεσσα και όχι Voden δεν είμαστε ενοχλημένοι από το νέο σας γραφείο, αντιθέτως αδιαφορούμε και τζάμπα υπάρχει όπως και τόσα χρόνια προσπαθειών πάνε στράφι και κόπος και χρήμα γιατί σας ξέρουν σας έμαθαν .... Δεν έχουμε μαζέψει υπογραφές γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και εδώ σε αυτή τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ δουλεύουμε για να υπάρχουμε..... Εάν θέλαμε να εμπλέξουμε υπηρεσίες πληροφοριών, νομίζω πως πράττουν αυτεπάγγελτα .... δεν θα σας κάνουμε την χάρη γιατί είπαμε ο χρόνος είναι χρήμα .... δεν έρχονται χρήματα για να ζήσουμε από τον ουρανό .... Η ίδια η πολιτεία και οι αλχημείες που κάνετε θα σας κλείσουν όχι εμείς πάντως. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ αν και εσείς το κάνατε πολλάκις για να μας τρομοκρατείτε. Και ενημερώνω πως θα κάνω χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου για τις απειλές, τις ύβρεις και τους χλευασμούς σας. Θα θέλατε πάρα πολύ να ασχοληθούμε για να ανέβει η δημοτικότητα σας και οι πόροι σας αλλά αδιαφορούμε. 
Όσο γι αυτό που έγραψα παράδοση ταυτότητας και στην χώρα σας το γράφω εντελώς ειλικρινά και το εννοώ για να σας βοηθήσω μήπως δεν το είχατε σκεφτεί. Εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε παιδιά και ενήλικες στην σκοπιανή γλώσσα, στην χώρας σας να πάτε να το κάνετε ελεύθερα εδώ δεν υπάρχουν μειονότητες είμαστε όλοι Έλληνες και ομιλούμε την Ελληνική με το οποιοδήποτε ιδίωμά της. Την ΕΛΛΗΝΙΚΗ να ξανατονίσω. Εδώ είναι Έδεσσα, Έλλάδα εάν σας διαφεύγει.
Και προς θεού μην φοβάστε, εμείς φοβόμαστε γιατί πολύ απλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας.

1* Πηγή (Φιλοσκοπιανό blog: http://belomorskamacedonia.blogspot.gr/2012/10/npld.html)

Μ.Ι.

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου που αφορούσε στη συντήρηση και επισκευή της στέγης του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου που αφορούσε στη συντήρηση και επισκευή της στέγης του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Έτσι λύνεται ένα ζήτημα το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και πολλά χρόνια η σχολική κοινότητα, καθώς δημιουργούνταν συνεχώς προβλήματα υγρασίας μιας και η στέγη ήταν σε άσχημη κατάσταση κυρίως λόγω παλαιότητας.

Συγκεκριμένα, η μελέτη περιελάμβανε την καθαίρεση των επικεραμώσεων, στη στεγάνωση της ξύλινης στέγης με ειδική μεμβράνη, το σανίδωμά της με μισόταβλες, την επικεράμωση με κεραμίδια ρωμαϊκού τύπου και άλλες εργασίες συντήρησης και επισκευής που στοχεύσουν στην αντιμετώπιση της υγρασίας και την πλήρη αποκατάσταση της στεγανότητας και της ασφάλειας του κτιρίου.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 55.988,37 ευρώ (με το ΦΠΑ) από την ΣΑΤΑ Σχολικών.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Δώσαμε λύση σε ένα ακόμα πρόβλημα που χρόνιζε και δημιουργούσε σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας. Η Δημοτική μας Αρχή βρίσκεται δίπλα στις σχολικές κοινότητες με όσα μέσα διαθέτει, πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς».

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ


        ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο Δήμος Αλμωπίας ανακοινώνει ότι:
Οφειλές προς το Δήμο που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν. 4483/17 άρθρο 25 (ημερ. έναρξης ισχύος 31.07.2017), μπορούν, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ.  
Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση απαλλάσσονται από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:
α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%),
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80 %),
γ) αν εξοφληθούν σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
δ) αν εξοφληθούν σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
ε) αν εξοφληθούν σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Δήμο Αλμωπίας για τη ρύθμιση, καθημερινά από 16.08.2017 έως την 30.11.2017 και  από τις 8:00 μέχρι 13:30, στο Γραφείο Εσόδων  και στην Ταμειακή Υπηρεσία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2384350293 κ. Αναστασιάδης, 2384350292 κα. Τζιβιτζίδου.

                    Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών

                                   Τσιμτσιρίδης Γεώργιος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ – ΨΥΞΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΦΡΟΥΤΩΝ & ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι αγρότες πληρώνουν το εμπάργκο και τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Χαρίζουν» σε εξευτελιστικές τιμές τα  ροδάκινα, ξεκληρίζονται από τη γη τους.
Στη περιοχή μας, αγρότες και εργάτες παράγουν –συσκευάζουν-μεταποιούνν άριστης ποιότητας ροδάκινα, ικανά να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Κι’ όμως το ροδάκινο πουλιέται πανάκριβα στους καταναλωτές, ενώ αγρότες και εργάτες αμείβονται ελάχιστα. Κερδισμένοι οι μεγαλέμποροι , τα παράσιτα της κοινωνίας.
Αυτοί οι κερδισμένοι, δεν χορταίνουν μ΄ αυτά. 
Οι νόμοι που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, ανάβουν το  πράσινο φως στους εργοδότες, τους κάνουν ακόμα πιο αδίστακτους απέναντι στους εργαζόμενους, κυρίως σε γυναίκες και νέους, που εργάζονται εποχιακά τους 2-3 μήνες του καλοκαιριού και μετά πάλι στην ανεργία. Εκμεταλλεύονται την αυξημένη ανεργία, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και επιβάλουν απάνθρωπες συνθήκες εργασίας

Οι συνθήκες εργασίας στις επιχειρήσεις συσκευασίας-μεταποίησης φρούτων σε Ημαθία και Πέλλα είναι απαράδεκτες: 
Στα διαλογητήρια δουλειά ήλιο με ήλιο.
Στα κονσερβοποιεία με υψηλές θερμοκρασίες, σε καύσωνα διαρκείας.
Μας καταγγέλθηκε και διαπιστώνουμε καθημερινά ,  λιποθυμίες από τη ζέστη, εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται. Όταν εργαζόμενοι τολμούν να διαμαρτυρηθούν η απάντηση είναι έτοιμη : «Στην ουρά περιμένουν άλλοι να πάρουν τη θέση σου» …
Εντατικοποιήθηκε η εργασία, δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα, πολλές φορές ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, καθυστερήσεις πληρωμών σε μισθούς, δώρα και επιδόματα. Έλλειψη ελεύθερου χρόνου.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Να σπάσουμε τον φόβο, τη μοιρολατρία!  Δεν μας ωφέλησε.

Να απαιτήσουμε:
Όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κλιματιστικά-ανεμιστήρες στους χώρους εργασίας, να αυξηθούν τα διαλείμματα.

Να μην “κουκουλώνονται” τα εργατικά ατυχήματα. Να δηλώνονται, να αποδίδονται ευθύνες. Να διασφαλίζονται τα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σε πόλεις και χωριά με συγκεντρωμένες επιχειρήσεις, οι μονάδες υγείας να στελεχωθούν με ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό για άμεση παρέμβαση άμεσα, πρώτες βοήθειες,  ασφαλή διακομιδή σε περίπτωση ατυχήματος.

Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, τη δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.

Η Επιθεώρηση Εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας να πάρουν άμεσα μέτρα να σταματήσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Ανθρώπινα ωράρια (8ωρο – πενθήμερο, 40ωρο) με αξιοπρεπείς μισθούς, εξόφληση δεδουλευμένων, υπερωριών, δώρων και επιδομάτων.

Ένταξη στο ταμείο ανεργίας με 80 ημερομίσθια, χωρίς να αφαιρούνται οι  τελευταίοι 2 μήνες, αύξηση του επιδόματος στα 600€ για όσο είμαστε άνεργοι, αναγνώριση όλου του διαστήματος ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι, ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα στην εργοδοσία να προσλαμβάνει εργαζόμενους με ασφάλιση ΟΓΑ, ενώ πρόκειται για εξαρτημένη εργασία.

Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, αντίστοιχα στα 55 και 50 στα βαρέα και ανθυγιεινά. 

Ουσιαστική προστασία των ανέργων:
Να μη κοπεί ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε κανένα σπίτι απλήρωτου -άνεργου. 
Αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης για δάνειο, καμία κατάσχεση ή πλειστηριασμός στα σπίτια των ανέργων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν να πιστέψουν στη δύναμη τους. Να απομονώσουν όσους δήθεν «συνδικαλιστές» εμφανίζονται σαν φίλοι των εργαζόμενων αλλά είναι «κολλητοί» των εργοδοτών.

Οργανωμένα να αντισταθούν στην επίθεση κυβέρνησης και βιομηχάνων. 

Να έρθουν σε επαφή, να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο του κλάδου μας, να στήσουν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργοστάσιο. 


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ
ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ  ΟΤΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ!

"ARIDEA CUP 2017" Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης junior U16


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...