Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης αγροτικών μηχανημάτων.

 


            Έδεσσα, 6-4-2021

 

« Ισχύς αδειών οδήγησης αγροτικών μηχανημάτων »

 

Από το Γραφείο Γεωργικών Μηχανημάτων της ΔΑΟΚ Π.Ε.Πέλλας ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω της νόσου COVID-19, η ισχύς των αδειών οδήγησης αγροτικών μηχανημάτων (γεωργικών ελκυστήρων) παρατείνεται ως εξής:

Οι άδειες οδήγησης που έληξαν ή θα λήξουν κατά το διάστημα από 1-9-2020 ως 30-6-2021 ισχύουν για επιπλέον 10 μήνες από την ημερομηνία λήξης τους.

Οι άδειες οδήγησης που έληξαν κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο ή Αύγουστο του 2020, ισχύουν ως τον Ιούλιο, Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2021 αντίστοιχα.

Οι άδειες οδήγησης που έληξαν κατά το διάστημα από 1-2-2020 ως 31-5-2020 ισχύουν ως 1-7-2021.

Οι κάτοχοι των παραπάνω κατηγοριών αδειών οδήγησης δε χρειάζεται να προσέρχονται στο γραφείο της ΔΑΟΚ για να αναθεωρήσουν το δίπλωμά τους, καθώς αυτό ισχύει αυτοδίκαια.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα της ΔΑΟΚ 2381351267 και 2381352329

Τηλεδιάσκεψη για το Φράγμα Αλμωπαίου

 


Έδεσσα, 2 Απριλίου 2021

 

Τηλεδιάσκεψη για το Φράγμα Αλμωπαίου, μετά το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας– Δέσμευση του Υφυπουργού Γιάννη Οικονόμου,  για ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο

 

Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη, φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του Φράγματος Αλμωπαίου ποταμου, το οποίο αποτελεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Πέλλα, εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, μετά από τη διαπίστωση καθυστερήσεων, ζήτησε την πραγματοποίηση ειδικής τηλεδιάσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/4/21.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος για τις χρηματοδοτήσεις έργων Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της ΠΚΜ κ. Πάρης Μπίλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ΠΚΜ κ. Σωτήριος Μπάτος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Άλκης Νουσυκήρου και Πέτρος Ζέρζης, ενώ ο κ. Βασίλειος Βασιλειάδης συμμετείχε δια εκπροσώπου, λόγω ανειλημμένων βουλευτικών υποχρεώσεων, καθώς επίσης και τα στελέχη της ΠΚΜ κ. Ανταβαλίδου και Ιάκωβος Τσελίδης . Στην σύσκεψη συμμετείχε επίσης ο εκπρόσωπος της μελετητικής κοινοπραξίας κ. Καλέργη και στελέχη του Υπουργείου.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσιάστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας η υφιστάμενη κατάσταση, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των μελετών, καθώς και οι προβληματισμοί και η δυνατότητα σχετικά με την λειτουργία του έργου ως αντιπλημμυρικού και υδροηλεκτρικού. Ακόμη, ζήτησε να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, για την έγκαιρη ολοκλήρωση των μελετών τους προσεχείς 12 μήνες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής έθεσε 2 πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς.

Το πρώτο, αφορούσε τη χρηματοδότηση του έργου του φράγματος του Αλμωπαίου.  Για την υλοποίηση του έργου, υπήρξε η δέσμευση του Υφυπουργού κ. Οικονόμου, για την ένταξή του σε κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, τους προσεχείς μήνες, καθώς πρόκειται για ένα «ώριμο» έργο.

Το δεύτερο ζήτημα, αφορούσε την χρηματοδότηση της μελέτης του δικτύου άρδευσης, για την άρδευση 120.000 στρεμμάτων δυναμικών αγροτικών καλλιεργειών στους Δήμους Σκύδρας και Αλμωπίας.

Το συγκεκριμένο αίτημα, θα διευθετηθεί με την εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης για το αρδευτικό δίκτυο και την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης. Να σημειωθεί, ότι ο προϋπολογισμός υλοποίησης και του αρδευτικού δικτύου έχει  συμπεριληφθεί στον συνολικό αρχικό προϋπολογισμό του έργου (περίπου 114εκατομμύρια ευρώ), ο οποίος σίγουρα θα αναθεωρηθεί.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Πάρις Μπίλιας, όσο και  οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Άλκης Νουσηκύρου και Πέτρος Ζέρζης και το στέλεχος της ΠΕ Πέλλας κ Τσελίδης, υποστήριξαν την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου και την εκπόνηση των μελετών για το αρδευτικό δίκτυο.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρακολουθεί στενά τις διαδικασίες» τόνισε ο κ. Μπίλιας.

Σε σύντομη δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Τα φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού, είναι  ένα  έργο μείζονος σημασίας, ένα αναπτυξιακό έργο πρότυπο, καθώς θα θωρακίσει την Πέλλα έναντι πλημμυρών και θα δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ακόμη πιο παραγωγικές καλλιέργειες στους κάμπους της Σκύδρας και της Αλμωπίας. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί και με την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας που είναι μία δράση στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της ευθύνης όλων μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου για την δέσμευση του να χρηματοδοτηθεί το φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού, καθώς και την μελετητική εταιρία και τα υπηρεσιακά στελέχη που έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους, ώστε το αναπτυξιακό αυτό έργο για τους  κατοίκους  της Πέλλας, να γίνει πραγματικότητα.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αντιληφθεί τη σημασία του έργου για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη και μετά  από την σημερινή σύσκεψη, υπάρχει πλήρης δέσμευση για την υλοποίησή του».    

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δήμου Αλμωπίας

 


Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Εθελοντισμού Δήμου Αλμωπίας

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, τον γεωπόνο κ. Καλαϊτζίδη Ευστάθιο, κάτοικο Μεγαπλατάνου για τη γενναιόδωρη προσφορά 600 κιλών λάχανων, τα οποία μοιράστηκαν σε οικογένειες του τόπου μας, που τα έχουν ανάγκη.

Πράξεις όπως αυτή αναδεικνύουν το μεγαλείο ψυχής των κατοίκων της Αλμωπίας και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΙΑΝΤΣΗΣ

Έκτακτες Εθελοντικές Αιμοδοσίες στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και στην Έδεσσα, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

 


Έδεσσα, 5-4-2021

 

Έκτακτες Εθελοντικές Αιμοδοσίες

στα Γιαννιτσά, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και

στην Έδεσσα, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

 

            Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών, έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε όλες τις αιμοδοσίες της χώρας. Ειδικότερα στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας ανά την επικράτεια, παρατηρείται μειωμένη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, κάτι που προκαλεί δυσμενείς συνέπειες σε χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς καθημερινά αναβάλλονται ή ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών (θαλασσαιμικοί, πολυμεταγγιζόμενοι, καρκινοπαθείς κ.α.). Ιδιαιτέρως για τους θαλασσαιμικούς ασθενείς, που η ζωή τους και η υγεία τους εξαρτάται απόλυτα από την επάρκεια αίματος (με μεταγγίσεις 2-3 μονάδων αίματος), η κατάσταση είναι οριακή.

            Τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας γενικότερα, έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν απευθύνει αρκετές φορές έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος.

            Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και της Αντιπεριφέρειας Υγείας, οι Νοσοκομειακές Μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών του Γ.Ν. Πέλλας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το «Όλοι μαζί μπορούμε», έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης τους για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών, διοργανώνουν δύο δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την επάρκεια των αποθεμάτων αίματος της χώρας, την Κυριακή 11 Απριλίου, 09.00-12.30, στο Κ.Α.Π.Η. στον πεζόδρομο Ελ. Βενιζέλου 61 στα Γιαννιτσά, καθώς και την Παρασκευή 16 Απριλίου, 09.00-13.00, στο Κ.Α.Π.Η. στην οδό Φιλίππου 36 στην Έδεσσα.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα:

ü  Θερμομέτρηση κατά την είσοδο

 

ü  χορήγηση του απαραίτητου εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)

 

ü  αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας

 

ü  τήρηση των αποστάσεων

 

ü  τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 23813 51212, καθημερινά 09.00-14.00.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

 

  • Να είσαι 18-65 ετών
  • Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
  • Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
  • Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στον γιατρό της αιμοδοσίας
  • Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...