Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ενημέρωση για συμμετοχή στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση με την Π.Ε.Πέλλας



Ενημέρωση για συμμετοχή στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση με την Π.Ε.Πέλλας
Στα πλαίσια της προβολής και ανάδειξης της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων και της προώθησή τους σε νέες αγορές του εξωτερικού η Π.Ε. Πέλλας θα συμμετέχει στην 2η Ελληνο – Ολλανδική Έκθεση/ Φεστιβάλ “Feel, Taste, Live Greece 2019” που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019, στο Εκθεσιακό κέντρο «Expo Houten» Meidoornkade 24 3992 AE HOUTEN στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, που  αποτελεί το μεγαλύτερο Ελληνο-Ολλανδικό γεγονός της χρονιάς.
Στο περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας χώρου έκτασης 8 τ.μ. καθ΄όλη τη  διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλονται  φρούτα (όπως κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα κλπ) και λαχανικά του νομού.
Η Π.Ε. Πέλλας θα παρέχει δωρεάν χώρο για Β2Β συναντήσεις στο περίπτερό της σε εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων ομάδων παραγωγών , συνεταιρισμών κλπ..
Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και εισόδου στην έκθεση θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες.
Για την αρτιότερη οργάνωση της συμμετοχής παρακαλούνται οι  ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν συμπληρωμένη τη φόρμα συμμετοχής στο e-mail:kkalaitzidou@pella.gr ή στο Fax:2381351298 άμεσα και όχι μετά τις 6-3-2019 ημέρα Τετάρτη. Λόγω του περιορισμένου χώρου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αικ. Καλαϊτζίδου  (οριζόμενο μέλος τις ομάδας προβολής αγροδιατροφικών προϊόντων της Π.Κ.Μ – Π.Ε. Πέλλας ) στα τηλέφωνα 2381351398, 6997026331

                                                                                                      ΜΕΠ
                                                                                Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ

                                                                                              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ

Έργο Π/Υ 240.000,00 € για την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών υλοποιεί η Π.Ε. Πέλλας στην Τ.Κ. Όρμας Δήμου Αλμωπίας



Έργο προϋπολογισμού 240.000,00 € για την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών υλοποιεί η Π.Ε. Πέλλας στην Τ.Κ. Όρμας Δήμου Αλμωπίας


Τη σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση κοιτόστρωσης γέφυρας Ασπροποτάμου στην Τ.Κ. Όρμας» υπέγραψε υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά παρουσία του κ. Κόντου, εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 240.000,00 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Π.Ε. Πέλλας και, συγκεκριμένα, από τους Ιδίους Πόρους.
«Δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που χρήζει άμεσης παρέμβασης σε ένα σημείο που η επικινδυνότητα του αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η αποκατάσταση κοιτόστρωσης της γέφυρας σε δρόμο που οδηγεί σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό της περιοχής μας θα ενισχύσει την ασφάλεια των μετακινήσεων. Ευχαριστώ την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας για τη συνεργασία και την ωρίμανση των διαδικασιών των παρεμβάσεων που υλοποιούμε» δήλωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης.
Η μελέτη του έργου περιλαμβάνει την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου στον χείμαρρο Ασπροπόταμο – Μπέλιτσα. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν γενικές εκσκαφές, κατασκευή συρματοκιβωτίων, επισκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων γέφυρας κι άλλες απαραίτητες εργασίες στο πλαίσιο της σύμβασης του έργου.

Η Τσικνοπέμπτη στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Προμάχων


ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Τσικνοπέμπτη στο Σχολείο.

            Και φέτος τηρήθηκε η συνήθεια από μέλη του Συλλόγου Γονέων που έψησαν κρέατα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου μας. 

Τους ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε υγεία σε όλους και  … του χρόνου






























Υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ



Ένας σύγχρονος, ανεξάρτητος, αυτοδιοικητικός συνδυασμός διεκδικεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στην περιοχή της Αλμωπίας στις ερχόμενες εκλογές.
Θα κληθεί να οδηγήσει την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε σε μια εποχή που είναι ίσως από τις πιο δύσκολες.
Συναντήσαμε ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε τον τόπο τους. Ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Ανθρώπους που αντιστέκονται και πιστεύουν  ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ανθρώπους που ξέρουν ότι η αλλαγή θα έρθει από κάτω προς τα πάνω. Ανθρώπους  καθαρούς, με φρέσκιες ιδέες, που έρχονται να προσφέρουν. Αυτό  είναι κοινή δέσμευση όλων μας.
Αλλά-ΖΟΥΜΕ πρακτικές, αλλά-ΖΟΥΜΕ νοοτροπίες, αλλά-ΖΟΥΜΕ ιδέες! Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας. Βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δεν ζητάμε απλώς την στήριξή σας για μια ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας για να αλλάξουμε το τόπο μας γιατί ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ.

Υποψήφιος Δήμαρχος
Μπάτσης Χρήστος


#Εδώ_ζούμε #Δήμος_Αλμωπίας #Εκλογές_2019
Facebook: Εδώ Ζούμε

2ος ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΦΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ


2ος ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΦΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , υπό την αιγίδα του δήμου Σκύδρας διοργανώνει  αγώνες 14.5 χλμ,  6 χλμ. και 1.000 μέτρων για παιδιά στις  10  Μαρτίου 2019.
Η περιοχή ανήκει στο Δήμο Σκύδρας του Νομού Πέλλας 12 χλμ από την Έδεσσα και 80χλμ. από την Θεσσαλονίκη . Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο της περιοχής θα σας μαγέψει. Ανεβαίνοντας το λόφο εμφανίζεται μπροστά σας ο καταπράσινος κάμπος  του νόμου περιτριγυρισμένος από τα βουνά Όλυμπος, Βέρμιο, Βόρας, Πάικο, Τζένα και Πίνοβο και τερματίζοντας στο ανοιχτό θέατρο Σκύδρας απλώνεται η υπέροχη θέα όλης της περιοχής!!!
Επιπλέον μπορείτε το απόγευμα να παρακολουθήσετε τα τοπικά δρώμενα της πόλης της Σκύδρας για τη Κυριακή των Αποκρεών που ξεκινούν στις 16.30 !!!
Ελάτε να τρέξουμε και να διασκεδάσουμε!!!

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων : 
Κυριακή 10 Μαρτίου 2019: 
- Στις 11.00 κίνηση αγώνα 14.5 χλμ.
- Στις 11.15 εκκίνηση αγώνα 6 χλμ.
- Στις 11.15 εκκίνηση 1.000 μέτρων.
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στο ανοιχτό θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει δυναμικά στην 28η DETROP BOUTIQUE & στην 7η OENOS 2019



Με δυναμική παρουσία η Π.Ε. Πέλλας στις εκθέσεις Detrop & Oenos 2019


Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει δυναμικά στην 28η DETROP BOUTIQUE & στην 7η OENOS 2019 που θα πραγματοποιηθούν από τις 02 έως τις 04 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ –ΗELEXPO στην Θεσσαλονίκη με δεκαέξι (16) επιχειρήσεις.

«Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχουν στις δύο εκθέσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των παραγωγικών μονάδων της Πέλλας, μέσω της δικτύωσης, της γνωριμίας, της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων και των συμφωνιών που επιτυγχάνονται σε τέτοιες διοργανώσεις. Είμαστε δίπλα στους επιχειρηματίες, στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες παραγωγών που προβάλλουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους και, ταυτόχρονα, την ευρύτερη περιοχή της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν παρουσιάζονται παρακάτω, σε συνδυασμό με τον χώρο όπου θα βρίσκονται για να υποδεχθούν το ενδιαφερόμενο κοινό.


α/α
Επωνυμία Επιχείρησης
Περίπτερο Stand
1
PELLAS NATURE P.Co.
Περίπτερο 12, stand F01
2
ΡΟΔΙ ΠΕΛΛΑΣ ΜΟΝ.Ε.Π.Ε. "POM.STAR"
Περίπτερο 12, stand F17
3
ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ  Α.Β.Ε.Ε.Ε
Περίπτερο 12, stand F19
4
ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ "ΑΛΜΩΠΙΑ"
Περίπτερο 12, stand F15
5
ΖΕΡΖΗΣ Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
Περίπτερο 12, stand F03
6
EFEL Ι.Κ.Ε.
Περίπτ. "Ιωάννης Βελλίδης" Stand G09
7
Καταψυγμένα τρόφιμα Βορείου Ελλάδος Ε.Π.Ε. "ΚΑΤΡΟ"
Περίπτερο 12, stand F02,F04
8
Ιωάννου Θ. - Γαλανού Α.Ο.Ε. "Το Κτήμα"
Περίπτερο 12, stand F05
9
Soudis
Περίπτερο 12, stand F06
10
Ενεργειακή Τουριστική Παναγίτσας Α.Ε. "ΕΒΟΡΑ"
Περίπτερο 12, stand F07
11
Τσεντεμίδης Μ. Αναστάσιος
Περίπτερο 12, stand F08
12
"Η Ευτυχία"
Περίπτερο 12, stand F10, F12
13
Παραδοσιακό Αποστακτήριο Νιβουρλή
Περίπτερο 12, stand F14
14
Vamma del sol Πούρα
Περίπτερο 12, stand F16
15
Pella's Delicacies
Περίπτερο 12, stand F18
16
Μελισσανίδης Δημήτριος & ΣΙΑ Ο.Ε.
Περίπτ. "Ιωάννης Βελλίδης" Stand G03

Άρθρο παρέμβαση για τον «Κλεισθένη» του Γιώργου Γιόρτσου Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Γιώργος Γιόρτσος : «Κλεισθένης»…Για τους πολίτες ή τους πολιτικούς;
Το 2019 έτος εκλογών άρα και αποφάσεων αποτελεί κομβικό σημείο εξελίξεων στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με ένα νέο εκλογικό σύστημα βασισμένο στην απλή αναλογική που στην πράξη δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν σχήματα χωρίς κομματικούς μηχανισμούς και χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στον πολιτικό στίβο, βαδίζουμε προς ένα νέο δημοτικό συμβούλιο όπου η πλειοψηφούσα παράταξη είναι βέβαιο ότι δεν θα διαθέτει αυτοδυναμία.
Οι αποφάσεις επομένως θα λαμβάνονται μόνο με τη σύμπραξη τη συνεννόηση και τη κουλτούρα συνεργασίας. Στοιχεία που συνήθως λείπουν από την συνήθη πρακτική μέχρι σήμερα.
Ο «Κλεισθένης» όμως φέρνει τομές ακόμη και στην κατανομή των αξιωμάτων διοίκησης, δίνοντας τη δυνατότητα στον εκάστοτε Δήμαρχο να ορίζει Αντιδημάρχους από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Ένα μέτρο που σοφά ο νομοθέτης προβλέπει, ώστε να βοηθήσει τον εκάστοτε Δήμαρχο να επιλέξει τους ικανούς ακόμη κι αν αυτοί προέρχονται από άλλο συνδυασμό.
Επιπλέον σημειώστε το ριζοσπαστικό μέτρο των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων στα Τοπικά Συμβούλια (Συμβούλια Κοινότητας). Στα τοπικά λοιπόν, οι υποψήφιοι είναι ανεξάρτητοι κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να έχουν ελευθερία κινήσεων χωρίς τις διχαστικές δεσμεύσεις του παρελθόντος που πλήγωσαν τις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι διασφαλίζεται η συνεργασία, απαλλαγμένη από στοιχεία ρεβανσισμού, όσων αναδειχθούν Πρόεδροι (από την πρώτη Κυριακή) και του συνδυασμού του Δημάρχου αφού θα μπορούν κάλλιστα να συνομιλούν και να συνεργάζονται χωρίς το «καπέλωμα» των παρατάξεων.
Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων θα ψηφίζουν σε ξεχωριστή κάλπη και δεν χρειάζεται πια να ρωτούν «ποιον υποψήφιο δήμαρχο στηρίζει ο επικεφαλής στο τοπικό;».
 Όσοι μάλιστα επικεφαλής από νωρίς επενδύσουν σε πιο ανοικτή προσέγγιση θα βγουν διπλά κερδισμένοι αφού θα μπορέσουν να εκφράσουν ευρύτερα στρώματα ενισχύοντας τη συνοχή του χωριού τους.
Επέλεξα μερικές μόνο από τις κομβικές αλλαγές που φέρνει ο Κλεισθένης ώστε να αναδειχθούν όσα θετικά φέρνει το νέο σύστημα παρόλη την κριτική που έχει δεχθεί.
Σε μια εποχή που η οξεία οικονομική κρίση δεν επιτρέπει ούτε την αποχή, ούτε την απαξίωση της κορυφαίας στιγμής της δημοκρατίας, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μας δίνεται μια χρυσή ευκαιρία να αναδειχθούν με τρόπο παραγωγικό, νέες υγιείς φωνές που θα δώσουν νέα ώθηση στο αυτοδιοικητικό πράττειν.
Ας τολμήσω μια πρόβλεψη….Το παράθυρο ευκαιρίας που μας ανοίγεται με το νέο εκλογικό σύστημα θα αναδιατάξει άρδην το πολιτικό προσωπικό.
Και πάντως όχι για κακό!
Με εκτίμηση
Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...