Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

“Δέματα αγάπης” του Δήμου Αλμωπίας.

 ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας                          

Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού 

& Νέας Γενιάς                                                        

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       ΑΓΑΠΗΣ

Ο Δήμος Αλμωπίας ενόψει των εορτών του Πάσχα απευθύνει προς όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους συλλόγους του Δήμου κάλεσμα προσφοράς τροφίμων για την δημιουργία “δεμάτων αγάπης»

Τα “δέματα αγάπης” θα προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη από τον “άνθρωπο στον συνάνθρωπο”

Η συλλογή των τροφίμων θα πραγματοποιείται από την Τετάρτη 24-04-2024 έως τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου , ώρες 09.00 -14.00 στα εξής σημεία:

Αριδαία: στο κτήριο του Βοήθεια στο σπίτι.(τηλ.2384022170)

Εξαπλάτανος: στο κτήριο του Δημαρχείου.(τηλ.2384350351-309


                                      Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

  ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για το ακατάλληλο νερό στην πόλη της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υγείας και Εσωτερικών

Θέμα: Ακατάλληλο νερό στην πόλη της Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας στην Π.Ε. Πέλλας.


Στις 19.04.2024, οι κάτοικοι της πόλης της Αριδαίας ενημερώθηκαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμωπίας, ότι «…οι διορθωτικές ενέργειες στις οποίες προέβη στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Αριδαίας, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα… το δείγμα που λήφθηκε στις 11.04.2024 από τον δυτικό περιφερειακό (Πυροσβεστική Υπηρεσία) παρουσίασε αύξηση της περιεκτικότητας σε αρσενικό». Συγκεκριμένα με όριο τα 10 μgr/l μετρήθηκε περιεκτικότητα 18 μgr/l.

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης Αλμωπίας συνέστησε στους κατοίκους «να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ως πόσιμο μέχρι την αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος με την εξεύρεση μόνιμης πλέον λύσης…».

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και αφορά την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της πόλης. 

Το ΚΚΕ το είχε αναδείξει και στη Βουλή με σχετική Ερώτηση (3957/12.2.2020), χωρίς να έχει έως και σήμερα αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το αρσενικό είναι συσσωρευτικό στον ανθρώπινο οργανισμό και δεν αποβάλλεται ποτέ. Μάλιστα προσλαμβανόμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσω του πόσιμου νερό σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες του επιτρεπόμενου ορίου των 10Mg/t, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα δερματολογικά, πνευμονολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά και αιμοποιητικά, καθώς επίσης μπορεί να προκαλέσει καρκινογένεση.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής εμπορευματοποίησης των υδάτινων πόρων και της πλήρους ιδιωτικοποίησης του πόσιμου νερού, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της E.E., που προωθήθηκε συστηματικά από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συνεχίζει να προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Σύμφωνα όμως με τις λαϊκές ανάγκες, το νερό, είναι φυσικός πόρος στρατηγικής σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, των οικοσυστημάτων, του περιβάλλοντος και για την εγχώρια παραγωγή και γι αυτό πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

- Να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της πόλης της Αριδαίας, Δήμου Αλμωπίας με κατάλληλο πόσιμο νερό, χαμηλής τιμολόγησης.

- Τη χορήγηση, μέχρι την επίλυση του προβλήματος, δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους.

 

 Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

"Αγαπώ το χωριό μου - Αγαπώ το σπίτι μου" στην Κοινότητα Προμάχων.


Ξεκινάει από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας των Προμάχων πρόγραμμα δράσεων "Αγαπώ το χωριό μου - Αγαπώ το σπίτι μου".

Είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που αποσκοπεί στην κινητοποίηση των κατοίκων ώστε με μικρές στοχοποιημένες παρεμβάσεις, να εξωρραϊστούν διάφορα κοινόχρηστα σημεία του οικισμού και να αναδειχτούν τα χαρακτηριστικά τους.
Στην δράση καλούνται να συμμετάσχουν γονείς, παιδιά, παππούδες, οικογένειες, σύλλογοι, ώστε να ενδυναμωθούν οι σχέσεις, τόσο μεταξύ των ανθρώπων, όσο και οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και περιβάλλοντος.
Η πρώτη δράση περιλαμβάνει καθαρισμούς, βάψιμο, κλαδέματα, ξεχορτάριασμα σε επιλεγμένα σημεία της κεντρικής πλατείας, όπως τα σκαλοπάτια της Εκκλησίας, το Ηρώον, το συντριβάνι, το παλιό Ηρώον και την παιδική χαρά. Επίσης θα δημιουργηθούν διαγραμμίσεις πεζών και ΑμεΑ, όπως και τοποθέτηση πινακίδων πεζών και ΑμεΑ σε επίκαιρες θέσεις.
Η δράση τελείται υπό την αιγίδα της Κοινότητας με την υλικοτεχνική στήριξη του Δήμου μας και για τους εθελοντές που θα συμμετάσχουν θα υπάρχουν όλα τα εφόδια-εργαλεία-καθαριστικά και δεν θα χρειαστεί να φέρουν τίποτα.

"Αγαπώ το χωριό μου - Αγαπώ το σπίτι μου"

Ημερομηνία: Σάββατο 27 Απριλίου 
Τοποθεσία: Κεντρική πλατεία Προμάχων
Ώρα προσέλευσης: 10.00 (μετά την Λειτουργία του Σαββάτου).

Πληροφορίες και λεπτομέρειες στον πρόεδρο κοινότητας και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...