Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ευχαριστήριο μήνυμα του Νηπιαγωγείου Προμάχων


  Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου Προμάχων, ευχαριστούν θερμά τον Κύριο Αντώνη Μασλάρη για την φιλοξενία του στο χώρο του oxyzen και τον Κύριο Γεώργιο Σαμσούρη για την στήριξη  όλων των σχολικών  εκδηλώσεών μας. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας ο Δήμος Αλμωπίας καλεί τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.
Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.
Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.
Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.
Για το έτος 2017, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ), για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, θέτει ως κεντρικό μήνυμα :
«Τι μπορείς να κάνεις; Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά».
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας  ο Δήμος Αλμωπίας  καλεί όλους τους πολίτες  να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική αυτή δράση ζωής!!!

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ,
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γιάννης Σηφάκης: "20 λεπτά το κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο; 1,2 € το κιλό το κεράσι; "


Γιάννης Σηφάκης 
Βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

20 λεπτά το κιλό το επιτραπέζιο ροδάκινο;  
1,2 € το κιλό το κεράσι; 
Ως πότε η Πέλλα θα πουλά «χύμα» προϊόντα χωρίς να τυποποιεί και να συσκευάζει και άρα να μην παίρνει ο αγρότης την προστιθέμενη αξία τους;   
Ως πότε ο αγρότης της Πέλλας μόνος του θα αποτελεί την τελευταία τρύπα του ζουρνά; 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΡΑ παντού στην Πέλλα με την νέα νομοθεσία – ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ 
Δεν υπάρχει άλλη λύση για να υπάρξει συγκέντρωση προϊόντων και εύρεση ποιοτικών αγορών 
Δεν υπάρχει άλλη λύση για πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά προγράμματα 
Οι νέοι νόμοι και οι ρυθμίσεις βοηθούν στην οργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων:
Με 20 μέλη και 250.000,00 € ετήσιο τζίρο ιδρύεται οργάνωση παραγωγών που έχει πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. 10% επί του μέσου τζίρου παρελθόντων χρόνων των μελών προκαταβολική ενίσχυση της ΟΠ. Κάθε χρόνο επιχειρησιακό πρόγραμμα. Προγράμματα για τυποποίηση και συσκευασία.
Ψηφίζεται αυτό το διάστημα στη Βουλή νόμος για πληρωμή του αγρότη και κτηνοτρόφου από τους εμπόρους το πολύ σε δύο μήνες στα ευπαθή προϊόντα ( όλα τα οπωροκηπευτικά και το γάλα και κρέας).
Ρυθμίστηκε το θέμα με τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών ( Αλβανούς κλπ) για να περνούν τα μεροκάματα τους στα έξοδα του αγρότη
Είναι έτοιμη εγκύκλιος για τα «στέκια»
Ιδρύεται διεπαγγελματική πυρηνόκαρπων με συμμετοχή των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών της Πέλλας
Ο ΣΕΑΣ που ιδρύθηκε την περασμένη χρονιά στην Πέλλα βοηθά αποφασιστικά στην εκπροσώπηση των προϊόντων της Πέλλας στα Υπουργεία, στις Υπηρεσίες, στις συναντήσεις με Ημαθία, Κοζάνη κλπ
Πρώτη φορά πέρσι στο τέλος της σαιζόν αλλά και πολύ καλύτερα φέτος η Πέλλα εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας αντί του εμπάργκο, αν και λίγο μπορεί να βοηθήσει στην κατάσταση. 
Πρώτη φορά ο ΕΛΓΑ εκτιμά τις φετινές μεγάλες ζημιές τόσο γρήγορα 
Υπάρχουν βέβαια ακόμη σημαντικά προβλήματα , όπως η μαύρη διακίνηση αγροτικών προϊόντων που πρέπει να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστούν γιατί υπονομεύουν μεσοπρόθεσμα την θέση του αγρότη.
Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, φτάνουν τόσες δεκαετίες διάλυσης και παρακμής της οποιασδήποτε οργάνωσης του αγρότη στην Πέλλα. Φτάνουν πια οι πελατειακές σχέσεις μέσα από βουλευτικά γραφεία που επέτειναν την διάλυση. Η Πέλλα από την 5η θέση στο κατά κεφαλήν εισόδημα (το 1990) στην χώρα  κατρακύλησε στην 49η θέση και ένας από τους βασικούς λόγους είναι η διάλυση του αγρότη και του κτηνοτρόφου.
Χρέος όλων να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αντιστροφή της κατάστασης.
Η Πέλλα άρχισε να ξυπνά αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος 
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ 

Ξεκινά την Τετάρτη 14 Ιουνίου το Aridea Seniors Tour


Ξεκινά την Τετάρτη 14 Ιουνίου το Aridea Seniors Tour, το διεθνές τουρνουά βετεράνων, που διοργανώνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας, από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 18 Ιουνίου.

Το Aridea Seniors Tour είναι διεθνές τουρνουά της ITF (International Tennis Federation) και συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 35 ετών σε ηλικιακές κατηγορίες. Στο φετινό τουρνουά, χαρακτηριστική είναι η συμμετοχή του Καναδού, ελληνικής καταγωγής Κου Manoloudis Dimitrios με έτος γέννησης το 1938.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης την Παρασκευή 16 Ιυνίου στις 10.00 ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος των Ανδρών θα παρουσιάσει σε ανοιχτή συνάντηση την τεχνική του Natural Tennis.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...