Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Μ. Χ. Σ. Προμάχων


Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου νεότητας Προμάχων έκοψε την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτά του ο Μ. Χ. Σ. Προμάχων.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο πατήρ Γεώργιος διαβάζοντας τις κατάλληλες ευχές και απευθυνόμενος σε μικρούς και μεγάλους, ευχήθηκε υγεία, ευλογία και πολλές επιτυχίες στον σύλλογο.
Παρέστησαν εκτός από τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους χορευτές των τμημάτων του συλλόγου, εκπρόσωποι του Δ.Σ. η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Γιουρούκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βέσκος και Χρήστος Μπάτσης, πολλοί γονείς των παιδιών και φίλοι του συλλόγου.
Μοιράστηκαν σε όλους κομμάτια της νοστιμότατης Βασιλόπιτας, ενώ θα υπάρξουν και δέκα δώρα για τους τυχερούς που θα τύχουν τα δέκα φλουριά που είναι τοποθετημένα μέσα στην πίτα.
Χρόνια πολλά και πολλές επιτυχίες στον σύλλογο που εκπροσωπεί επάξια με τις δράσεις του το ιστορικό μας χωριό.
























Όλυμπος Αψάλου - ΑΣ Πρόμαχοι 2 - 5


Διαφήμιση του ποδοσφαίρου, στον αγώνα μεταξύ του Όλυμπου Αψάλου και του ΑΣ Πρόμαχοι, όπου τελικά οι φιλοξενούμενοι Προμαχιώτες αναδείχτηκαν νικητές με σκορ 2-5.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, οι παίκτες των δυο ομάδων επέδειξαν πάθος και αγωνιστικότητα και κυνήγησαν τη νίκη, χαρίζοντας στους λιγοστούς φιλάθλους πλούσιο θέαμα, πολλές φάσεις και εφτά συνολικά γκολ.
Οι γηπεδούχοι απέδωσαν κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο και χτύπησαν στα ίσα το παιχνίδι, όμως δεν ήταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, ενώ στο τέλος φάνηκε να τους εγκαταλείπουν οι δυνάμεις τους.
Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας καλύτερη φυσική κατάσταση και βάθος στον πάγκο, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες , πέντε εκ των οποίων μετέτρεψαν σε γκολ και τελικά έχοντας πολλές επιλογές αλλαγών, πήραν το παιχνίδι και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Τα γκολ:
Στο 45' ο Ιωάννου σημειώνει το 0-1 με τεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Ολύμπου.
Το 1-1 γράφει ο Φαφούτης στο 48' ύστερα από ένα δυναμικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο β' ημίχρονο, με έξοχο ψηλοκρεμαστό σουτ.
Στο 60' ο Καλογιάννης των Προμάχων δέχεται μπαλιά ακριβείας του Τσιμτσιρίδη και την μετατρέπει σε γκολ με σουτ πλασέ γράφοντας το 1-2.
Ο Ιωάννου κερδίζει πέναλτι για τους Προμάχους, το εκτελεί εύστοχα ο Μπογδάνης και σημειώνει το 1-3 στο 78'.
Ο ασταμάτητος σήμερα Ιωάννου, ύστερα από μια ατομική ξέφρενη κούρσα από τον χώρο του κέντρου, πλασάρει τον τερματοφύλακα Τσαβδαρίδη και ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 1-4 στο 86'.
Το 1-5 σημείωσε στο 89' ο Καλογιάννης με σουτ πλασέ, ύστερα από μπαλιά του Μίτσκα .
Το τελικό 2-5 έγραψε ο Τσολερίδης, σκοράροντας για τους γηπεδούχους στο 89'.

Από τον Όλυμπο διακρίθηκαν οι Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος, Φαφούτης και Τσολερίδης.
Από τον ΑΣ Πρόμαχοι διέπρεψαν οι Μούγιος, Τσιμτσιρίδης, Μπογδάνης και Ιωάννου.

Η διαιτησία του κυρίου Δεμερτζή (Αλμαλιώτης-Μίσκος) ήταν σε γενικές γραμμές καλή, με μόνο αρνητικό στην ανοχή του στα πολύ δυνατά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν.

Όλυμπος Αψάλου: Τσαβδαρίδης, Γρηγοριάδης, Μητιτανίδης, Αριτζόγλου, Παπαδόπουλος, Φαφούτης, Καραϊσαρίδης, Μαυρογιαννάκος, Σταυρουλάκης, Τσολερίδης, Καραπατάκης.

ΑΣ Πρόμαχοι: Μπελητάσιος, Μούγιος, Μπογδάνης, Σατζάκης, Ledi(Σαμσούρης), Halilaj(Μεσκίνης), Νάνος(Cipi), Τσιμτσιρίδης, Καλογιάννης, Μίτσκας, Ιωάννου(Καραμήτσος).
























Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πέλλας


Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Πέλλας

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου: Οι πολίτες να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με εντολή της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας. Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τους επικεφαλής όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του τοπικού, περιφερειακού και εθνικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα τα αναγκαία μέτρα διαχείρισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας διαθέτει επαρκείς ποσότητες άλατος αποχιονισμού στις εγκαταστάσεις της για τον αποχιονισμό του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητάς της και ήδη, από προχθές, βρίσκονται σε ετοιμότητα μηχανήματα αποχιονισμού σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου για την κάλυψη των τεσσάρων Δήμων.


Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά Αθανασιάδου αναφέρει: «Ζήτησα από τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας να τεθούν σε επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας και, ενδεχομένως, επιφυλακής τις προσεχείς ώρες, ώστε να μπορέσουμε να επέμβουμε έγκαιρα με την τυχόν έναρξη ακραίων καιρικών φαινομένων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Το οδικό δίκτυο της Πέλλας είναι ιδιαίτερα εκτεταμένο και η εμπειρία από την περσινή χειμερινή περίοδο έδειξε ότι μπορεί να χρειαστεί να επέμβουμε ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά σημεία. Η πρόληψη επομένως είναι σημαντική, ενώ με τον έγκαιρο προγραμματισμό περιορίζουμε σημαντικά το οικονομικό κόστος καθώς και την επικινδυνότητα για ατυχήματα. Παράλληλα, θα ήθελα να επισημάνω την αναγκαιότητα για τους πολίτες να λαμβάνουν τα αναγκαία μέσα προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδίδει κάθε χρόνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. Προτεραιότητά μας είναι οι δρόμοι της Πέλλας να είναι ασφαλείς για όλους τους διερχόμενους, τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής και όλους όσους επιλέγουν τους καταξιωμένους προορισμούς μας για τις χειμερινές αποδράσεις τους». 

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ


     Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς σε όλη τη χώρα που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και σωματείων, ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται από σήμερα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 
       Με τη απεργιακή κινητοποίηση στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Ήταν η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Κινητοποιήσεις που ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεων τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι’ αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος.
    Τα αντεργατικά μέτρα, οι πλειστηριασμοί, το πετσόκομμα των επιδομάτων ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, των τρίτεκνων και πολυτέκνων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν προαπαιτούμενα για την ανάπτυξη των κερδών τους, την καπιταλιστική ανάπτυξη, το ανάγκες του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ο ΣΕΒ έδωσε το στίγμα δίνοντας γραμμή, αναφέροντας πως τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, αποτελούν «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», ζητώντας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
      ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδεικνύουν στην πράξη τον κοινή τους κατεύθυνση, πάνω σε μέτρα που τσακίζουν την εργατική οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και τους λαϊκούς αγώνες. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν σταματήσει αυτές τις μέρες να δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον αντιαπεργιακό νόμο.
      Πλάι τους στέκονται επάξια οι άνθρωποι τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών. Σε ΓΣΕΕ αλλά και σε αρκετές δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως στο ΕΚΑ, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, την Ομοσπονδία Μετάλλου, πάλεψαν με λύσσα ενάντια στις προτάσεις για απεργία, έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, για να περάσει αναίμακτα και σε σιγή νεκροταφείου το πολυνομοσχέδιο.
        Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες! 
        Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!
     Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία στο συλλαλητήριο στις 6.30' μ.μ. στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ).

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αναμέτρηση του Αλμωπού με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης


Μεγάλος αριθμός φιλάθλων αναμένεται να βρεθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας την Τετάρτη 17/1/2018 στις 15:00 για την αναμέτρηση του Αλμωπού με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη και να αποφευχθούν κάθε είδους επεισόδια.
Αρχικά, η θύρα του σταδίου θα είναι ανοικτή δύο ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα και οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί την Αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο.
Ορίσθηκε η είσοδος του κοινού να γίνεται από την κεντρική είσοδο του σταδίου η οποία βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Κωνσταντινουπόλεως με Λεωφ. Ξενιτίδη.
Εκεί θα διαχωρίζονται οι φίλαθλοι του Αλμωπού από αυτούς του Γηραιού. Οι γηπεδούχοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στην κερκίδα ενώ οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι θα προσέλθουν μεμονωμένα, θα παρακολουθήσουν τον αγώνα από
την βορειοανατολική (αριστερή) μεριά της κεντρικής εισόδου.
Κατά την προσέλευση του κόσμου θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε δύο ζώνες περιμετρικά του σταδίου ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή επικίνδυνων αντικειμένων καθώς και όσων
βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Απαγορεύεται στους φιλάθλους να φέρουν οποιοδήποτε διακριτικό ομάδας καθώς και κάθε είδους πανό ή πινακίδα με υβριστικό ή προκλητικό ή
ρατσιστικό περιεχόμενο. Ζητείται η συνεργασία όλων για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...