Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα



Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

1) Οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων είχαν εκ του νόμου (3345/2005, Άρθρο 5) το δικαίωμα να απαλλάσσονται από τη χρέωση Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Φωτισμού, εφόσον δηλώσουν στον οικείο Δήμο ότι υπήρχε αχρησία του ακινήτου τους και διακοπή ρεύματος. Η Δήλωση των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων ήταν απαραίτητη για την απαλλαγή τους. Για να μη χρεώνονται οι ιδιοκτήτες με Δημοτικά Τέλη πολλών ετών και με πρόστιμα, ενώ αυτά δεν χρησιμοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται,παρακαλούνται οι Δημότες Αλμωπίας, να προσέλθουν στο  Δήμο για να δηλώσουν τα ακίνητα στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαχθούν από τα Δημοτικά Τέλη. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση βουλευτή στη Βουλή, θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί νομοθετικά παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, η οποία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

2) Επίσης, όσοι έχουν λάθος τετραγωνικά μέτρα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, δίνεται περίοδος χάριτος στις αναδρομικές χρεώσεις και τα πρόστιμα έως την 31η Μαρτίου 2020, προκειμένου να γίνουν οι αντίστοιχες διορθώσεις - δηλώσεις στον Δήμο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

α) Ε9 ακινήτου ή συμβόλαιο ιδιοκτησίας
β) Τακτοποίηση αυθαιρέτου (Σε περίπτωση που έχει γίνει υπαγωγή).
γ) Ταυτότητα
δ) πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ή βεβαίωση περί μη ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΔΔΗΕ
ε) υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής για τα διάφορα των τετραγωνικών μέτρων της περίπτωσης (2.) καθώς και η χρήση αυτών (σπίτι, αποθήκη, βιοτεχνία κλπ.)

Σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο Αλμωπίας και Συλλόγους του, ενέκρινε η Διαχειριστική Επιτροπή στην Θεσσαλονίκη


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ - 680.000 €

Σημαντικά έργα που αφορούν το Δήμο Αλμωπίας και Συλλόγους του, ενέκρινε η Διαχειριστική Επιτροπή στην Θεσσαλονίκη, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος της Αναπτυξιακής Πέλλας, μέλος της οποίας είναι και ο πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας και επικεφαλής της παράταξης «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα παρακάτω:

- Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στο Άνω Γαρέφι. Πρόκειται για τμήμα συνολικού μήκους 1,55 χλμ. στην αγροτική περιοχή «Βρομότοπος», κτηνοτροφικό πάρκο ,μετά από πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Αλμωπίας κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο (225.000 ευρώ).

- Βελτίωση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων με τη διαμόρφωση παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Αλμωπίας. Θα αναβαμιστούν 34 παιδικές χαρές, με την προμήθεια και τοποθέτηση παιχνιδιών που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, μετά από πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος Αλμωπίας κατά την προηγούμενη Δημοτική Περίοδο (454.923,76 ευρώ).

- Βελτίωση και εκσυγχρονισμός υποδομών του κέντρου επισκεπτών Αετοχωρίου, μετά από πρόταση του Μορφωτικού, Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Το Πίνοβο» (74.480,72 ευρώ).

Παράλληλα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος της Αναπτυξιακής Πέλλας, εγκρίθηκε ο πίνακας αποτελεσμάτων αξιολόγησης αιτήσεων με επενδύσεις για ιδιωτικές πρωτοβουλίες ύψους 7.241.308,42 ευρώ, με εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη 3.812.876,99 ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος του παραπάνω ποσού, αφορούν επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας. Απομένει η τελική έγκριση από τη Διαχειριστική Αρχή για τα ιδιωτικά έργα.  


«Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» 
Δημήτρης Μπίνος.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...