Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου ΈδεσσαςΈδεσσα, 14 Ιουλίου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Δημιουργούμε άριστες εκπαιδευτικές υποδομές για τους μαθητές της Πέλλας που είναι το μέλλον της χώρας μας»

Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας  

«Πράσινο φως», για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, ενός ιστορικού διδακτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τη στρώση με σύγχρονα υλικά της αυλής, τη διαμόρφωση γηπέδου μπάσκετ και χώρου αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, την ανύψωση της περίφραξης για τη βελτίωση της ασφάλειας, καθώς και την κατασκευή επιφανειακού αποχετευτικού δικτύου για τη συλλογή των όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική προστασία των εγκαταστάσεων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Είναι ένα έργο το οποίο ζητούνταν επίμονα από την τοπική κοινωνία και για το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του. Αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε άριστες συνθήκες, ώστε να μπορούν να εστιαστούν στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο το οποίο περιλαμβάνει την πνευματική, αλλά και ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά στη δημιουργία κάποιων υπαίθριων παιδαγωγικών δραστηριοτήτων (σκάκι, κ.λπ.). Μας ενδιαφέρει η πολύπλευρη ανάπτυξη των μαθητών και η προσαρμογή των εκπαιδευτικών υποδομών σύμφωνα με παιδαγωγικούς στόχους του 21ου αιώνα, όπως η ανάπτυξη της δημιουργικότητας, η κριτική σκέψη και η εξωστρέφεια που αποτελεί εξάλλου και βασική στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εύχομαι να είναι ένα έργο ποιοτικό, χρήσιμο και να δοθεί γρήγορα για χρήση στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία».

Ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μοναστηράκι του Δήμου ΑλμωπίαςΈδεσσα, 14 Ιουλίου 2020


Ολοκλήρωση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μοναστηράκι του Δήμου Αλμωπίας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: Η πρόληψη είναι η πιο αποτελεσματική δράση έναντι των κινδύνων πολιτικής προστασίας

Ολοκληρώθηκε, τις προηγούμενες μέρες, ένα σημαντικό έργο πολιτικής προστασίας από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Ανακατασκευή προστασίας πρανούς χειμάρρου στο Μαναστηράκι Αλμωπίας», με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η προστασία του οικισμού, των χρήσεων γης και των υποδομών της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου του Δήμου Αλμωπίας. Το έργο κρίθηκε υψηλής προτεραιότητας, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που έχουν πλήξει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Για την αντιμετώπιση των φαινομένων ολίσθησης, την αποκατάσταση της υδραυλικής διατομής του χειμάρρου και την σταθεροποίηση του εδάφους κατασκευάστηκε τοιχίο αντιστήριξης, από οπλισμένο σκυρόδεμα, κατά μήκος της ροής του χειμάρρου.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας αναφέρει: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Το έργο είχε υψηλή προτεραιότητα λόγω του κινδύνου καθίζησης του παράπλευρου δημοτικού δρόμου. Όπως είναι γνωστό, η υλοποίηση προληπτικών δράσεων πολιτικής προστασίας περιορίζει σημαντικά την επικινδυνότητα για καταστροφές, ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής, με την εμφάνιση ακραίων φαινομένων που μπορεί να πλήξουν την περιοχή μας ανά πάσα στιγμή. Τα τελευταία χρόνια, όπως εξηγούν οι επιστήμονες πιθανότατα λόγω της κλιματικής αλλαγής, στην Πέλλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν πλέον τακτική και όχι έκτακτη εμφάνιση. Απαιτείται λοιπόν να λαμβάνουμε τα ανάλογα μέτρα. Στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας υπάρχουν αρκετά έργα πολιτικής προστασίας τα οποία υλοποιούνται αυτήν την περίοδο και, σίγουρα, θα εντάξουμε κι άλλα». 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...