Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Οι Security του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας


Οι Security του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας
Στo πλαίσιo του μαθήματος της  ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ  οι εκπαιδευόμενοι  του τμήματος ΣΤΕΛΕΧΩΝ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ επισκέφθηκαν το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας. 
Τους  εκπαιδευόμενους  υποδέχθηκε ο προϊστάμενος  του  Γραφείου  Ανθυπαστυνόμος  ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ  Αναστάσιος ο οποίος τους ενημέρωσε για τη σημαντική υποστήριξη και συνδρομή που παρέχει το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής  Διεύθυνσης στην εξιχνίαση υποθέσεων,  με κύρια αποστολή του τη  διερεύνηση του τόπου εγκλήματος, την περισυλλογή και την αξιοποίηση των ιχνών και πειστηρίων με τη χρησιμοποίηση σύγχρονου επιστημονικοτεχνικού εξοπλισμού.
Επιπρόσθετα στάθηκε και στο ρόλο που έχει η συγκεκριμένη υπηρεσία στην οργάνωση των εγκληματολογικών αναζητήσεων προς ανακάλυψη καταζητούμενων και την ανεύρεση εξαφανισθέντων ατόμων.
Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία και το Διευθυντή κ. Διόγκαρη Σπυρίδων για την υποδοχή και την πρόσβαση σε τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες .

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Γιόρτσος Α. Γεώργιος 



Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι": Ημερίδα για τη Μακεδονική Παράδοση της Αλμωπίας. (Βίντεο)


 Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 στο "Ξενιτιδειο" Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αλμωπίας στις 19:00 ο Μορφωτικός & Χορευτικός Σύλλογος Προμάχων "Οι Πρόμαχοι" με την υποστήριξη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων πραγματοποίησε μια ημερίδα με θέμα την Μακεδονική παράδοση της Αλμωπίας. 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαφύλαξης και μετάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομίας και οι θεματικές ενότητες που περιείχε ευελπιστούμε να ενημέρωσαν και να κάλυψαν το κενό που υπήρχε. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης καθηγητής του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και τον πλαισίωσαν ο κ. Γεώργιος Τάτσιος Πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Εκπαιδευτικός. Πριν τους ομιλητές καλωσόρισε τον κόσμο ο κ. Μπάτσης Χρήστος Πρόεδρος του Συλλόγου Προμάχων και τον συντονισμό ανέλαβε ο κ. Γιώργος Τσαμπούρης Αντιπρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (υπόλοιπης Ελλάδος) αλλά και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Προμάχων. 
Στο τέλος τοποθετήθηκαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι καθώς και απλοί πολίτες της Αλμωπίας.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένα την ημερίδα.

Γιάννης Σηφάκης : Το Υπουργείο Μεταφορών και ο ΟΣΕ παρουσίασαν μελέτη σκοπιμότητας και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλομίκης -Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών


Γιάννης Σηφάκης :  Σιδηροδρομική σύνδεση με προαστιακά χαρακτηριστικά  Θεσσαλονίκης – Σκύδρας - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών  - Το 2019 χρηματοδοτείται η μελέτη και από το 2020 η κατασκευή του από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF ) με προϋπολογισμό 110 εκατ. €.  
Τεράστιο βήμα για την άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας 
Απαραίτητο να μελετηθεί και η παράκαμψη Σκύδρα – Αριδαία στα πλαίσια της οριστικής μελέτης
 Θανάσης Βούρδας ( Γ.Γ. Υπουργείου Μεταφορών) : Σκόπιμο το έργο και πρώτη φορά σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – Παρουσιάστηκε στα Γιαννιτσά η μελέτη σκοπιμότητας 
Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Κεντρικής Μακεδονίας θα αποτελέσει ένα νέο, σύγχρονο, εναλλακτικό μέσο δημόσιων μεταφορών συνδέοντας τα μεγάλα αστικά και περιφερειακά κέντρα με την πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Το έργο θα περιλαμβάνει δύο σκέλη: 
1. Την σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση της υφιστάμενης γραμμής Θεσσαλονίκη- Σίνδος- Άδενδρο- Πλατύ- Λειανοβέργι, Αλεξάνδρεια, Λουτρός- Κεφαλοχώρι- Ξεχασμένη- Κουλούρα- Μέση- Βέροια- Νάουσα- Επισκοπή- Πετριά- Σκύδρα
2. Την κατασκευή νέας μονής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής μήκους 88,7 km με πλάτος τυπικής διατομής 6,60 m Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα
Η συχνότητα των συρμών θα είναι ανά 1 ώρα με αριθμό μετακινούμενων επιβατών και κατά τις δύο κατευθύνσεις 8000 επιβάτες/ ημέρα. Ο χρόνος απλής διαδρομής θα είναι 1h 08’ για την Έδεσσα και 55’ για την Σκύδρα. 
Θα τοποθετηθούν 25 ΑΣΙΔ ( αυτόματο σύστημα ισόπεδης διάβασης) και θα αναβαθμιστεί μέσα από το έργο και ο σταθμός Γέφυρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 229.320.000,00 € και αναλύεται ως εξής : 
Α. 110 εκατ € η κατασκευή της νέας γραμμής  
( Άγιος Αθανάσιος – Χαλκηδώνα – Κουφάλια- Πέλλα – Νέα Πέλλα – Γιαννιτσά – Γαλατάδες/Καρυώτισσα – Δάφνη/Καλύβια – Σκύδρα) 
Β. 69,3 εκατ. € η αναβάθμιση της υφιστάμενης γραμμής ( ηλεκτροκίνηση και σηματοδότηση) 
( Θεσσαλονίκη- Σίνδος- Άδενδρο- Πλατύ- Λειανοβέργι, Αλεξάνδρεια, Λουτρός- Κεφαλοχώρι- Ξεχασμένη- Κουλούρα- Μέση- Βέροια- Νάουσα- Επισκοπή- Πετριά- Σκύδρα) 
Γ. 50 εκατ. € προμήθεια τροχαίου υλικού 

Η μελέτη σκοπιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εμπορικές μεταφορές αποτελώντας, εν δυνάμει,  τμήμα της σιδηροδρομικής Εγνατίας και των διευρωπαϊκών δικτύων, απέδειξε την σκοπιμότητα της γραμμής με IRR περί το 5% και θετική καθαρή παρούσα αξία. 
Η γραμμή αυτή θα βοηθήσει σημαντικά την Πέλλα να ξεφύγει από την συγκοινωνιακή της απομόνωση και θα κάνει ευκολότερη, ταχύτερη, ασφαλέστερη και φθηνότερη ην μεταφορά ανθρώπων και υλικών από και προς την Πέλλα. 
Θα διασυνδεθεί στην πορεία με τις μεταποιητικές βιομηχανίες ( κυρίως αγροτικών προϊόντων) και με το Αγροτοδιατροφικό πάρκο στην Πετριά. 
Παράκαμψη Σκύδρα - Αριδαία 
Το τμήμα αυτό μήκους 27 km αποτελεί παράκαμψη της κεντρικής σιδηροδρομικής γραμμής κοστολογήθηκε κατ’ αρχάς σε 55 εκατ. €. Θα μελετηθεί αναλυτικότερα στο στάδιο της προμελέτης. 
Ο βουλευτής επέμεινε στην αναγκαιότητα του ( με δεδομένη και την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα των Λουτρών Πόζαρ όλο τον χρόνο) και θα παρακολουθήσει την διαδικασία προμελέτης και της παράκαμψης αυτής με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη της Πέλλας και την διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης αλλά και των μόνιμων κατοίκων. 
Ο Γιάννης Σηφάκης (που είναι γνωστό ότι, μαζί με την πρωτοβουλία πολιτών για τον σιδηρόδρομο, παλεύει για το έργο αυτό πολλά χρόνια και σίγουρα από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε εκπρόσωπος των πολιτών της Πέλλας στο κοινοβούλιο «ανασύροντας» αυτό το έργο από τα αζήτητα) εκφράζει την ικανοποίηση του και μαζί και την ικανοποίηση των πολιτών της Πέλλας για την εξέλιξη αυτή και θα παρακολουθήσει από κοντά την πρόοδο της προμελέτης και αργότερα της μελέτης με στόχο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την ένταξη του έργου στο CEF και την έναρξη της υλοποίησης του το συντομότερο δυνατόν. 
Η κυβέρνηση θα αντιστρέψει την καταστροφική πορεία της Πέλλας τις προηγούμενες δεκαετίες προς τις τελευταίες θέσεις σε κατά κεφαλήν εισόδημα στην χώρα και θα της δώσει την θέση που της αξίζει τον εγχώριο καταμερισμό συμβάλλοντας και στην άρση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.




Το εορταστικό ωράριο της M. Εβδομάδος των καταστημάτων



       Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το εορταστικό ωράριο της
M. Εβδομάδος των καταστημάτων:

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                         12:00 – 18:00       ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                              09:00 – 15:00

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ-ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ- ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ 
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                08:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                          12:00 – 18:00     ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                               08:00 – 15:00

ΚΟΥΡΕΙΑ-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ
Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ-Μ.ΤΡΙΤΗ-Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ                08:30 – 14:00 & 16:30 – 21:00  
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                                                                         12:00 – 18:00     ΣΥΝΕΧΩΣ                                   
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                              08:30 – 16:00

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


Το Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    

                 ΤΟΔΙΤΣΚΑΣ Γ.                                      ΠΕΡΤΣΕΜΠΛΗΣ Ν.

Διανομή τροφίμων από την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α.



Διανομή τροφίμων από την Π.Ε. Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α.


Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί η νέα διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά καλεί όλους τους συμπολίτες μας ωφελούμενους να παραλάβουν τα είδη τα οποία πρόκειται να διανεμηθούν υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης με τα διαθέσιμα μέσα, των ανθρώπων που έχουν νιώσει περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης που βιώνουμε.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα παραλάβουν κρέας (μοσχάρι και χοιρινό) στα παρακάτω σημεία διανομής, τα οποία είναι τα ίδια όπου έγιναν αντίστοιχες διανομές και πριν από λίγο καιρό.
Συγκεκριμένα,
-                    για τους ωφελούμενους του Δήμου Αλμωπίας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00.
-                   για τους ωφελούμενους του Δήμου Πέλλας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί επί της
οδού Πηνελόπης Δέλτα 17-19 (παλιό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών – παλιά αγορά), περιοχή 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00
-                     για τους ωφελούμενους του Δήμου Έδεσσας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο
κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ολυμπιάδος 13, πίσω από το Διοικητήριο, την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00
-                     για τους ωφελούμενους του Δήμου Σκύδρας, η διανομή θα πραγματοποιηθεί στις

αποθήκες της εταιρείας Πρ. Παυλίδη (ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑ) στο 2ο χλμ Σκύδρας – Γιαννιτσών, το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 και ώρες 09:00 – 17:00.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...